Käsityöt

KORVAKORUJEN UUDISTUSTA KIERRÄTTÄEN

Korvakorujen uudistusta kierrättäen, tuli toteutettua oman töppäilyjen seurauksena. Olen nimittäin onneton hanskojen hävittäjä. Yleensä tiputan ne autosta noustessa ja jäljelle jää vaan yksi hanska, jos sitäkään.

Kerran sattui jopa niin, että olin palaamassa autolle ostoskeskuksessa ja näin jo kaukaa, että siellähän ne hanskat lojuivat auton lähettyvillä, kuraisessa maassa. Juuri kun ilahduin, että ne löytyivät, näin kuinka auto hurautti ajaa hanskaparkojeni päältä. Auts, se sattui. Mutta no, hanskat kyllä olivat ehjät, mutta kuraiset. Pesemällä sain ne taas käyttökelpoiseksi.

Ei ole kauaa, kun ostin hanskat, sillä olin hukannut edelliset. No nehän löytyivät kyllä, koska joku oli niitä ilmeisesti lainannut ja unohtanut kertoa. Mutta ostin jo uudet, koska tarvitsin nahkahanskoja ja heti sain nekin hukattua. Taisi olla silloin, kun yövyimme hotellissa parisen viikkoa sitten ja ihan varmasti ne minulla oli siellä aulassa, mutta sitten en enää niitä löytänyt.

Mutta jotakin iloa on näistä hanskoista, joita lojuu laatikossa yksilöinä. Nimittäin yhdessä hanskassa oli kivat nahkatupsut ja päätin tehdä niistä korvakorujen uudistusta kierrättäen.

KORVAKORUJEN UUDISTUSTA KIERRÄTTÄEN

Korvakoruiksi kävi vanhat korvikset, joissa oli pieni helmi mukana. Katkaisin tupsun ja avasin hieman korviksen koukkuja, jossa helmi riippui. Nahkasuikaleen sujautin lenkistä läpi ja liimasin sen kiinni suikaleen toiseen päähän. Sujautin helmen takaisin paikoilleen ja korvis oli valmis.

Nahkaiset tupsut eivät ole liian isot korvakorulenkkeihin nähden ja helmikin sopii mukaan kivasti. Näin helpolla ei usein saa tuunausta tehtyä, mutta nyt tämä projekti, korvakorujen uudistusta kierrättäen, valmistui viidessä minuutissa. Ei hullumpaa, vaikka vähän hullu idea olikin. Pääasia, ettei mennyt hukkaan nuo nahkatupsut.

Korvakoruja on kiva tehdä itse ja vain mielikuvitus on rajana. Teinkin kesällä muutamia versioita puisista helmistä ja niistä voit katsoa postauksen täältä. Aiheena noissa on kyllä kesä, mutta nämä kyllä sopivat hyvin läpi vuoden ja tässä voisi olla myös kiva vinkki joululahjoja ajatellen.

Viime joulun aikoihin esittelin nahkapaperin eri mahdollisuuksia toteuttaa joululahjoja. Videolta saat vinkit siihen, kuinka helposti persoonalliset, vegaaninahkakaiset korvakorut voi tehdä.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *