Sisustaminen

PIENET LASIPULLOT VALOSARJAKSI KIERRÄTTÄMÄLLÄ

Nyt olen jälleen kierrätysideoiden lumoissa ja vuorossa on vinkki, miten teet pienet lasipullot valosarjaksi kierrättämällä. Näitä nyt näköjään joulua kohti mentäessä vaan pulpahtaa päähän, joten yhden jutun kun keksii, niin sitten jo seuraavakin siellä kummittelee.

Tuntuu, että noita lasipulloja on vaan pakko keksiä uuteen tehtävään, sillä ei niistä kuitenkaan panttiakaan saa. Sääli olisi ollut heittää ne murskattavaksi. Terveysshottijuomat oli pakattu niin suloisiin pikkuruisiin pulloihin, että ne ihan huusivat päästä esille johonkin kivaan tehtävään. Eihän siinä muu auttanut, kuin kehitellä niille jotakin ja tämmöiset niistä tuli.

PIENET LASIPULLOT VALOSARJAKSI KIERRÄTTÄMÄLLÄ

Lasipulloja oli pakkauksessa kaikkiaan 15, mutta valosarjan pituuteen kuului lamppuja 40, joten yksi pullo jäi yli tästä sarjasta.

Aluksi pullot pestään ja irroitetaan etiketit liottamalla. Korkit olivat sopivan sävyisiä minusta, joten niille ei tarvinnut mitään tehdä. Korkkiin ruuvataan reikä, jonka läpi saa ujutettua valosarjasta pari lamppua pulloon.

Kannattaa pitää korkki pullossa kiinni, kun reikää ruuvaa, sillä korkki, ainakin näissä pulloissa, oli niin pehmoista materiaalia, että se helposti sujuu ja menee pilalle.

Tee löysä solmu solmu valosarjan johtoon, jotta lamput eivät pääse reiästä pois ja pullo tipahda maahan. Kierrä korkki tiukasti paikoilleen.

Jätä yksi lamppu väliin, jos sinulla on perusvalosarja ja pujota seuraavaan pulloon taas pari lamppua. Ideana on laittaa lamput tasaisesti, mutta voihan siellä välissä olla muutama, jossa on vain yksi lamppu pullon sisällä. Hyvin ne kuitenkin näyttää valaisevan.

Kun pulloissa on valosarja pujoteltuna, on pienet lasipullot valosarjaksi kierrättämällä – tuunaus valmis. Sitten vain etsimään sopiva paikka valosarjalle.

Minä asettelin lasipullovalosarjan etuoven lähettyville ja paikkaan, missä se ei toivottavasti pääse kilisemään liikaa. Toki tuulella ja myrskyllä voi käydä kilinä, mutta sitten siirrän sen turvaan. Myös parvekkeelle tämä voisi hyvin sopia, jos ei ole omaa pihaa.

Nämä valot toimivat myös vaikka kesällä puutarhassa, sillä ne näyttävät ajattomilta. Huomaa selkeästi, että lasi lisää valon hehkua ketjussa, eli tästä tuli kiva ja toimiva tuunaus, vaikka aluksi minua epäilytti ja huvitti ideani.

Kuvassa on muuten vuosi sitten kyhäämäni joulupuu, jonka ohjeet voit katsoa täältä videosta.

Lasipulloista ja niiden kierrättämisestä olenkin tässä muutaman idean jakanutkin ja jos kiinnostaa, niin postauksia löytyy täältä. Postauksessa on sitten linkit aikaisempiin lasipullojuttuihin.

Tuossa seinällä on muuten joskus keramiikassa tekemäni peili, joku kyselikin mun keramiikkajutuista joskus, niin tässä nyt on yksi sellainen vuosien takaa.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *