Käsityöt

PARIISIN ILLASSA PILKKUMEKOSSA

Pieni matkailu tekee aina hyvää, vaikka kyllähän se myös jonkin verran vie voimia ja tuntuu jälkeenpäin väsymyksenä. Olimme nimittäin pitkän viikonlopun Pariisissa, tyttärien kanssa kolmistaan reissussa. Pariisin illassa pilkkumekossa, tuli kuljettua ensimmäisenä iltana.

Olin ahertanut ompelukoneen äärellä muutamia iltoja, ennen matkalle lähtöä. Ompelin matkalle mekkoja, sillä ajatus mekkojen kuvaamisesta Pariisissa vaikutti ihanalta idealta. En olisi uskonut, että se olisi niinkin haastavaa, sillä pimeys tuli yllättävän aikaisin ja kohteissa, missä olin suunnitellut kuvaavani, ei kuvaaminen onnistunut esimerkiksi sään takia.

Ensimmäisenä iltana tuuli kovasti ja mekko liehui ja tukka lensi joka suuntaan. Toisena päivänä satoi ajoittain ja ilma oli niin pöpperöinen, ettei se innostanut mekkojen kuvaamiseen. Mutta kyllähän me aikaiseksi saimme muutamia kuvia, joita täällä blogissa voi esitellä. Pariisin illassa pilkkumekossa, ainakin värimaailman suhteen soinnuin hyvin kadun sävyihin.

Pariisissa ei voinut kuin ihmetellä niitä kauniita valokoristeita, mitä puissa ja rakennuksien kattojen reunoilla kiipeili. Pariisissa kyllä osataan koristella joulua myös ulkosalle.

PARIISIN ILLASSA PILKKUMEKOSSA

Pilkkumekko on viskoosia ja vaikka se oli kevyt ja laskeutuva, niin se oli myös yllättävän lämmin. Tuuli tuiversi kohtalaisesti, mutta en silti palellut. Ensimmäisenä iltana oli toki 12 astetta lämmintä, mutta iltaa kohti sää viileni.

Mekon helman suunnittelin leveäksi ja vyötärölle poimutin kuminauhan. Päädyin kuitenkin käyttämään vyötä tämän mekon kanssa, sillä en saanut sitä riittävän tiukaksi kuminauhan avulla.

Yläosaan olisin voinut laittaa napituksen, mutta tein siihen piilosauman tikkauksella ja rypytin vekkimäisen röyhelön pääntietä kiertämään.

Hihoissa on muhkeutta leveydessä ja poimutusta olkapäillä. Hihat kapenevat vain aavistuksen rannetta kohti, mutta vastalaskokset hihansuissa kaventavat hihat sopiviksi.

Matkustaessa ja kaupungilla kulkiessa on tärkeää, että materiaali on hengittävä, mutta tässä tapauksessa myös riittävän lämmin. Nyt näkee yllättävän paljon ohuita kankaita vaatteissa ja varsinkin hameissa ja mekoissa, vaikka ollaankin jo pitkällä loppuvuotta. Minuakin hieman mietitytti, että tarkenenko, mutta ei tässä hätää ollut.

Vielä on kehuttava tätä kangasta siitä, että se ei myöskään rypistynyt matkalla, vaikka olikin viskoosia. Viskoosit yleensä helposti rypistyy ja varsinkin pesussa.

Pariisin valot olivat niin häikäisevät, että tuntui, kuin olisi satumaassa kulkenut, kun kävelimme kohti Eiffelin tornia. Saavuimme juuri sopivasti paikalle, kun valot alkoivat välkehtiä tornissa ja olihan se upeaa katseltavaa. Torniin menimme vasta seuraavana päivänä. Ensimmäisenä iltana tyydyimme vain ihailemaan sitä kauempaa.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *