Lifestyle

LASIPALATSIN JOULULAHJAIDEAT

Sain tällä viikolla mahdollisuuden tutustua uudistettuun Lasipalatsin rakennukseen ja samalla kurkistaa, millaisia Lasipalatsin joululahjaideat voisivat olla, vaikuttajille suunnatussa tapahtumassa. Katselin liikkeitä omien mieltymysteni mukaan, mutta toki Lasipalatsista löytyy paljon muutakin.

LASIPALATSIN UUDISTAMINEN

Lasipalatsi on ollut treffipaikkana jo vuodesta 1936 lähtien. Moni muistaa käyneensä siellä mm. Valion baarissa, Bio Rexissä ja Ale Pubissa. Nykyisin tästä funkkisrakennuksesta löytyy 14 yritystä aina suomalaisesta muotoilusta kahviloihin.

Lasipalatsin nimi tulee tietysti lasipintojen määrästä ja funkkistyyli näkyy rakennuksen muodoissa, huonekaluissa ja valaisimissa.

Lasipalatsin uudistaminen kesti parisen vuotta ja uudet tilat avautuivat 2017 sekä uusi Amos Rex kesällä 2018.

BIO REX

Bio Rexissä vietetään aikaa viikonloppuisin, jossa yritystapahtumat ja kulttuuritapahtumat yhdistyvät yleisöelokuvanäytöksiin. Osassa on anniskelutarjoilu ja neljän hengen aitioihin voi tilata omat juomat ja snackstarjoilut ja hintakaan ei ollut paha.

Tämmöisen kulttuurielämyksen voisi lahjoittaa elokuvista pitävälle ja hankkia tuon aition tarjoiluineen, jotta saisi olla omassa rauhassa nauttimassa elokuvasta ja seurasta.

IITTALA

Iittala Lasipalatsin liike tarjoilee suomalaista designia ja varsinkin Aaalto-maljakko on ollut suosituin myyntituote.

Lasipalatsin joululahjaideat on helppo toteuttaa tässä liikkeessä, mikäli ystävät ja läheiset rakastavat suomalaista muotoilua.

MOOMIN SHOP

Moomin shop on avautunut Lasipalatsiin vasta nyt marraskuussa ja kieltämättä nämä muumihahmot ovat hellyttäviä ja kiehtovat ikään katsomatta. Muutaman tuotteen olisin voinut itsekin joulupukinkonttiin sujauttaa.

MAKIA

Makia liike tarjoilee suomalaista katumuotia niin miehille, naisille kuin lapsille ja lisäksi myös Alvar Aalto mallistosta löytyy mm. villapaitoja, t-paitoja ja huppareita. Nuorisolle tämä Makia varmasti kolahtaa, mikäli tästä saisi idean joululahjaksi.

KEOPS

Keops Lasipalatsissa mennään tyyli edellä, kun puhutaan silmälaseista. Huippubrändit ovat esillä ja esimerkiksi Tom Fordin ensi kesän mallisto jo siellä olikin. Lasipalatsin joululahjaideat kannattaa poimia vaikka näistä hauskoista silmälasikoteloista, joita löytyy eläinystävien iloksi.

KORRES

Kreikkalainen Korres, on apteekkikosmetiikkasarja, jossa ihonhoitotuotteet perustuvat luonnollisiin ainesosiin. Tuotteet ovat tehokkaita ja turvallisia käyttää. Ihana tuoksumaailma ja tuotteista olen kuullut vain pelkkää hyvää.

KARHU

Karhu store, jonka suksilla tämä hiihtäjä-legenda Harri Kirvesniemi on voittoja kahminut. Harri toimii Karhun suksitehtaan toimitusjohtajana.

Saimme iloksemme Harrin myös kuvaan yhdessä blogikamujen kanssa. Tuuli nappasi kuvaan mukin ja Tiia Karhun paidan. No, minä tietysti löysin Pionimekkooni sopivan sävyiset Karhun vapaa-ajan lenkkarit, joihin Harrikin kiinnitti huomioita. Sävy sävyyn sen olla pitää. Mutta tällä kertaa en vielä niitä ostanut, mutta keväällä saatan tempaista, mikäli ei tuo joulupukki sitten …

LA TORREFAZIONE

Löytyihän niitä joululahjaideoita Lasipalatsin uumenista. Lopuksi päädyimme nauttimaan kahvilan antimista ja La Torrefazione saa minulta kyllä suositukset. Ceasar salaatti oli herkullinen ja annos riittävän suuri ja kaverina oli lasi valkoviiniä. Ystävälle voisi joululahjaksi hankkia lahjakortin tänne kahvilaan.

Lasipalatsin joululahjaideat kannattaa tietysti itse käydä katsomassa paikan päällä, mutta näistä minä itse tykkäsin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *