Sisustaminen

JOULULAHJAIDEA PAHVIPURKISTA KIERRÄTTÄMÄLLÄ

Joululahjaidea pahvipurkista kierrättämällä, ei herätä varmaankaan riemunkiljahduksia aluksi, mutta kyllä siitä kauniin lahjan saa, kun tekemiseen panostaa. Lopputulos on minusta jopa kaunis, kaikkine kimalteineen.

Tyttären muutossa tuli tietysti kaikenlaisia roskia ja osa jouti suoraan roskiin. Osan nappasin talteen ja kypsyttelin ideoita, miten kierrättäisin käyttöön kyseisiä roskia.

Yksi näistä oli Ikeasta hankitun lampun napakka, pahvinen säilytysrasia, jossa oli pehmuste lamppua varten pohjassa. Rasiassa oli vielä metallinen kansi, joten sitä voisi hyvinkin käyttää erilaisissa säilytyksiin liittyvissä tarkoituksissa.

Joulun alla kaikilla on kiireitä, joten tämän purkin muuttaminen tulisi olla nopea ja kannattaa varmistaa, että henkilö, joka lahjan saa, arvostaa kierrätystä ja sitä, että lahjaan on nähty vaivaa ja tehty itse.

Askarteluidea kehittyi nopeasti, kun etsin sopivia tarvikkeita tämän toteutukseen ja mitään uutta ei tämmöiseen tietenkään kannattanut hankkia. Kontaktimuovi ja glitterit sopisivat tähän juttuun mainiosti, joten niillä mentäisiin.

Päällimmäisenä ajatuksena oli tietysti se, että se olisi tyylikäs ja hillitty, mutta sopisi kivasti tyttären asuntoon ja se voisi olla esillä.

JOULULAHJAIDEA PAHVIPURKISTA KIERRÄTTÄMÄLLÄ

Ensiksikin tärkeintä on, että purkki on napakkaa kartonkia ja näin ollen ei pienistä säikähdä. Liimasin valkoista kontaktimuovia purkin kylkeen. Tästä samasta valkoisesta kontaktimuovista löytyy toinenkin tuunailu postaus täältä. Liimasin purkin kylkeen vähän sinne ja tänne glitterisiä koristeita ja kiinnitin reunaan glitterinauhan ja tyylikäs siitä tuli. Mikäli ei halua laittaa koristeita, niin valkoisella tai mustalla kontaktimuovilla päällystettynä käy ilman koristeitakin

Kosmetiikasta pitävälle tämä on hyvä meikkisiveltimien säilytyspurkki ja silloin se voi olla hyvin esillä. Tai sitten siihen voi napsauttaa kannen ja säilyttää sellaista, mitä ei halua pitää näkyvillä.

Tyttärellä tämä toimii sivellinpurkkina ja on esillä kylppärissä. Uskon, että tuo kontaktimuovinen pinta pitää purkin vesipisaroilta suojassa.

Joululahjaidea pahvipurkista kierrättämällä on siis helppo toteuttaa vaikkapa lapsen kanssa askarrellen. Toki sen kontaktin kanssa pitää olla apuna, jotta se ei mene ihan ryppyiseksi.

Sivellinpurkin vieressä näkyykin vielä yksi helppo idea, jonka voi toteuttaa joululahjaksi jollekin, joka rakastaa kimallusta ja tyyliä. Siitä löytyykin oma postauksensa täällä.

Mikäli pidät kierrätysideoista ja haluaisit antaa jotakin kierrätettyä joululahjaksi, niin täällä ja täällä löytyy myös muutama idea.

2 Comments

 • MAARIT

  Arvostan kovasti tätäkin taitoasi käsitöiden lisäksi – jaksat ja viitsit tehdä itse kaikenlaista. Sitä ei kovin moni tee, eikä edes osaa. Olen arvostanut sitä taitoa aina varmaan siksikin, että meillä on ollut lapsuudessa tiukkaa rahan kanssa ja olen itsekin perinyt äidiltäni tekemisen taidon ja halun.
  Tässä olisi just sopiva askarteluidea minkä voisin toteuttaa lapsenlapsen kanssa, sillä hänkin on supertaitava kaikissa käden taitoon liittyvässä. Voisi olla kiva kynäpurkki koulupöydälle.
  Ja se on totta, että idea vesittyy, jos alkaa ostamaan näihin DIY-juttuihin varta vasten jotain. Ne pitää löytyä kotoa!

  Kivaa torstaita Minna ja toivottavasti olet jo paremmassa kunnossa <3

  • Minna

   Kiitos paljon Maarit! <3 Usein monet kierrättämiseen liittyvät tuunailut mielletään vain vessapaperirulla-askarteluiksi ja niille hiukan hymähdellään. No, kyllä minäkin olen tarkkana siitä, että se lopputulos on kivan näköinen. Kierrätttäminen on hauskaa ja siitä saa hyvän mielen.
   Tämä askartelu on juuri siitä kiva, että sen voi toteuttaa myös lapsen kanssa. Kiva kuulla, että sinun lapsenlapsesikin nauttii tehdä kaikenlaista itse:)

   Kiitos, vointi alkaa muuten olla hyvä, mutta ääni vielä kähisee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *