Käsityöt

JUHLASTA JUHLAAN

Juhlasta juhlaan kuljetaan ja vuosi alkaa kääntyä kohti loppuaan. Muoti ja kauniit vaatteet ovat minua aina kiehtoneet ja niitä on tullut valmistettua sekä itselle, että tyttärille, joten ajattelin tehdä vielä postauksen ompelemistani juhlavista asuista. Vielä on aikaa muutamille juhlille, ennen arkeen palaamista.

Meillä naisilla on usein tapana sanoa, kun juhlat on tulossa, että minulla ei ole mitään päälle pantavaa, vaikka usein siellä kaapissa jotakin on. Tähän tahdon sortua myös itse, aina juhliin valmistautuessani, vaikka ompelukone onkin surissut läpi vuoden ja erilaisia asuja on tullut kyhättyä. Kyllä sieltä niitä juhla-asuja löytyy. Linkkien takaa näet enemmän kuvia mekoista ja myös ohjeita ja vinkkejä juhlavien mekkojen valmistamiseen.

ORANSSI RÖYHELÖMEKKO

Inspiraation sain oranssiin röyhelömekkoon varmaankin rakkaudestani oranssiin väriin. Innostuin röyhelöstä, mutta kyllä minä sen kanssa hieman jouduin painimaan, ennen kuin sain sen sopivaksi. Pirteä mekko sopii hyvin erilaisiin tapahtumiin ennen joulua ja myös hyvin jouluaaton asuksi.

KIMALTELEVA MEKKO

Vuosi sitten ompelin mekon tyttären gaala-asun jämäpaloista ja tein sellaisen mekon, minkä jämistä sain. Hieman piti miettiä ja suunnitella, että mihin kangas riittää. Kimalteleva mekko on ollut pikkujoulujuhlissa ja myös itse jouluaattona päällä, vuosi sitten.

Sain kutsun kirjailija Laura Paloheimon kirjanjulkkareihin ja siellä pukukoodina oli oriental bling. Ainoa bling, mikä minulla löytyi, oli tämä mekko, joten sillä mentiin.

HOPEINEN ILTAPUKU

Tässä on muuten se tyttärelle ommeltu iltapuku, mistä jäi ne jämäpalat omaan asuuni. Tytär oli todella tyytyväinen tähän gaala-asuunsa ja kyllä siitä kaunis tulikin ja juuri hänen vartalolleen sopiva.

Olin ilahtunut ja koin hengenheimolaisuutta kirjailija Laura Paloheimon kanssa, sillä hänkin oli itse asunsa ommellut. Laura kertoi myös usein ompelevansa asuja ja varsinkin näitä dramaattisia juhlapukuja. Kiva oli kuulla, että myös hän kikkailee vanhoista jutuista erikoisempia tuunailuja ja koristeita asuihinsa. Lauran asu on kyllä upea.

Mikäli kiinnostuit Lauran uudesta äänikirjasta, Sinut haluan vain, niin pääset tutustumaan ja kuuntelemaan siitä pätkän täältä.

BLACK ROSES DRESS

Huawei-gaalassa asukoodina oli tumma puku/cocktail ja se taas innoitti minua loihtimaan jotain tyylikästä ja hieman glamouriakin sai olla mukana. Musta ruusumekko unelmatylli-hihoilla ja yläosassa, onnistui yli odotusten. Hiukan jännitti tuon unelmatyllin leikkaaminen ja ompeleminen. Hauska, mutta armottoman pölisevä black roses -kangas, oli rasittavaa leikata. Ommeltuani mekon, jouduin imuroimaan sen saumat, sillä muuten en saanut noita hippusten tippumisia loppumaan. Mutta mukavinta oli, että tuon ruusukankaan ompeleminen oli kuitenkin helppoa ja siitä ei edes huomaa, missä sisäänotot ja saumat kulkevat.

Miten sinä vietät loppuvuoden juhlia ja onko asulla silloin väliä?

2 Comments

  • 1NALLEPUH

    Ihania kaikki tekemäsi vaatteet, aina saa mieleisensä kun osaa itse tehdä. Olet niin taitava!
    Me vietetään uutta vuotta mökin rauhassa ( raketti pelkoisia koiria ) joten asu on vapaa mutta pakollinen.

    Ihanaa uuden vuoden iltaa ja loistavaa vuotta 2020 sinulle ja perheellesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *