Käsityöt

BURBERRY MEKKO

Kangas ja materiaalit saatu yhteistyössä Villisilkki ja Suomalainen Nappitalo

Burberry mekko valmistui ennen Pariisin matkaamme ja täällä mekkotehtaassa meinasi tulla kiire, jotta sain kaikki suunnittelemani mekot tehtyä.

Burberryn ikoninen ruutukuosi kerää katseita vielä vuosienkin päästä ja on aina tyylikäs. Muistan, kuinka ompelin tyttärille ja itselleni aikoinaan hameet Burberry-ruuduista. Tyttärillä oli kuitenkin pohjana vaaleanpunainen ja tein heille vekkihameet, kun taas itselläni oli silloin tuo suora malli ja tästä samaisesta kuosista. Hameesta löytyy postaus täältä.

Kun pitkästä aikaan silmiini sattui Villisilkissä tuo tuttu Burberry-kuosi, niin olin varma, että tyttäreni ilahtuu tästä löydöstä. Hän oli sitä jo pidemmän aikaa etsinyt ja nyt kun se löytyi, sitä oli saatava. Muistaakseni Villisilkissä on myös toinen Burberry-kangas hiukan erilaisella ruuduilla, mutta tämä oli se, mistä tiesin tyttären pitävän.

110 e/m oleva villakangas on käytössä todettu hyväksi, sillä se on miellyttävä päällä, hylkii likaa ja jos jotain vanhinkoa sattuukin, niin ravistamalla nopeasti nesteen pois, saattaa selvitä säikähdyksellä. Vesipesua ei suositella, vaan kemiallista pesua, pesulassa.

Tyttärien hamoset aikoinaan joutuivat koville, vaikkei mitään isompaa tahraa hamosiin tullutkaan, niin aina jotain pientä, mutta niistä selvittiin pikaisesti pyyhkimällä ja taputtelemalla kevyesti tahra pois.

Päädyimme hyvin klassiseen pikkumekkoon, jossa on vetoketju sivusaumassa. Taiteilua tässä mekon ompelemisessa ja leikkaamisessa oli juuri noiden sisäänottojen kanssa ja se, että selässä olevat saumat menevät myös kohdilleen. Tämä ruutukuosi nimittäin alkaa silmissä vilistä, jos saumat ja sisäänotot eivät mene oikein kohdalleen. Muutama harjoituskerta tarvittiin, ennen lopullista versioita ja lopulta päädyin katkaisemaan selkäkappaleen vyötärön korkeudelta, jotta sain sen istuvammaksi ja ruudut eivät häirinneet.

Burberry mekko kaipasi ehdottomasti myös vuoren ja tein sen Upro-vuorikankaasta. Vuorikangas tekee mekosta ryhdikkäämmän ja se myös suojelee tuota villakangasta. Hihoissa vuorta ei tarvittu.

Burberryn villakankaasta tehtyyn mekkoon ei mennyt kuin yksi pituus ja hihojen pituus päälle. Arvokas kuosi ei näin itse tehtynä, tullut suinkaan tullut kalliiksi.

Tikkauksia en tähän halunnut, mutta helman ja hihansuiden suhteen annoin periksi ja tein tikkaukset. Ne sulautuivat kyllä todella huomaamattomaksi, kun langansävy on oikea, joten helpotti ja nopeutti ompelemista, verrattuna käsin ompelemiseen.

Ajaton malli sopii päiväasuna, illallisella ja juhlissa, joten toivon tälle Burberry mekolle pitkää ikää tyttären käytössä ja saattaa olla, että pyydän sitä myös itselleni joskus lainaksi.

Pariisin Louvressa olimme vierailulla yhden aamupäivän aikana ja meille sattui kirpakka, mutta aurinkoinen päivä. Hiukan tahtoi tulla kuvattavalle vilu, mutta onneksi villamekko hiukan lämmitti.

Matkalla villa on täydellinen. Miten helpottavaa on, kun matkalaukusta voi ottaa mekon, joka ei ole rypyssä, vaan sen voi heti pukea ylleen. Jos kuitenkin jotakin ryppyä on vaatteeseen laukussa tullut, niin ennen suihkuun menoa vain ripustaa mekon kylpyhuoneeseen roikkumaan ja suihkusta tuleva kosteus ja höyry suoristaa rypyt ja tekee villakankaasta muhkeamman.

Villisilkki lähettää muuten mielellään näytepaloja kankaista postitse, jotta voit itse nähdä ja kokea sormituntumalla, millaisesta kankaasta on kyse.

Villakankaasta ompelin myös itselleni mekon Pariisin reissulle ja postauksen tuosta mekosta löytää täältä.

12 Comments

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Hieno mekko tuli ja on tyttärellesi varmasti mieleinen. Villa tosiaan on paljon helppohoitoisempi materiaali kuin yleenssä ajatellaaan. Vaatetta kannattaa tuilettaa ja pikku tahrat poistaa heti taputtelemalla ja nihkeällä pyyhkimällä. Vaate säilyy hyvänä kauana vähällä pesettämisellä. Hengittävä muuntokuituinen cuprovuorikin suojaa vaateta ja saa sen laskeutumaan kauniimmim.

  • Minna

   Kiitos ja kyllä tuli mieluinen:) Muistelen, että jo aikoinaan ihmettelin, että tämä tytär kulki 4-vuotiaana Burberry vekkihameessaan ja ihmeesti se pysyi puhtaana, joten kyllä villa aidosti hylkii likaa:) Vuori on ehdoton ja saa vaatteenkin istumaan hyvin. Tällä mennään nyt toivottavasti pitkään!

 • souliina

  Jälleen kerran täytyy todeta, että olet kyllä todella etevä ompelija.
  Tuo mekko on todella kaunis ja istuu ihan täydellisesti tyttäresi päälle.
  Ikoninen ruutukuosi on upea, eikä mene ikinä pois muodista. Aivan ihastuttava, ja kankaisiin kannattaa tosiaankin satsata tällaisessa työssä, joka kestää aikaa.
  Ihanaa sunnuntaita <3

  • Minna

   Kiitos Souliina <3 Kyllä mä hiukan painin sen istuvuuden kanssa, varsinkin selkäpuolella, mutta en antanut periksi ja hyvä siitä tuli:)
   Tuo on totta, että kunnon kangas ja klassinen malli, kestää monien muotioikkujen rinnalla kevyesti:)
   Mahtavaa sunnuntaita!

 • Tiia

  Oi miten upean mekon olet taas taikonut ja aina mietin, että millä ajalla, yön pikkutunneilla siellä ompelukone vauhdikkasti surisee. <3 Olen aina tykännyt kovasti Burberry kuosista ja löytyykin Burberryn ponchoa, silkkihuiveja ja villahuiveja, ikiklassikko.

  Kivaa uutta viikkoa Minsteri. <3 Ei ministeri vaan Minsteri, mun lempinimi sulle. <3

  • Minna

   Kiitos Tiia♥️ No meinaa tosiaan yötkin mennä, kun näitä mekkoja sun muita innostun ompelemaan. Joskus menee koko viikonloppu, mutta en mä yleensä siinä ajan kulua huomaa. Niin jos kaikki menee putkeen, mut jos ei, niin silloin varsinkin laskee niitä tunteja.
   Minsteri kiittää ja kuittaa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *