Käsityöt

NEULEHUIVI PALAVA AURINKO

Neulehuivi Palava aurinko, kuvattiin eilisessä, harvinaisen pirteässä ja kirkkaassa säässä. Päivä antoi jo uskoa siihen, että näistä sateista on päästy, mutta sepä olikin harhaa. Illalla kun puski päälle sellainen tuuli ja sade, että katto meinasi lähteä irti.

Onneksi olimme kuitenkin nopeita ja saimme kauniin Tätitorninvuoren lammella, torso kaverina, kuvattua Palava aurinko huivin. Torso on muuten Marjo Lahtisen taideteos.

Enpä ollut tästä lammesta kuullutkaan ja sattumalta siihen löysimme, kun autoa yritimme saada parkkiin. Kaunis lampi jäätyneenä, näytti ihan satutarinoiden näyttämöltä, missä kaunis prinsessa on lumottuna tuossa kivisessä torsossa.

Lampi näytti niin houkuttelevalta, että saksalaisnuorukaiset ohi kulkiessaan, innostuivat testaamaan jään kestoa. Minussa heräsi heti äiti-vietti ja kehotin poikia unohtamaan ideansa. Tottelevaisesti nuoret miehet minua kuuntelivat ja naureskellen jatkoivat matkaa.

Itse huivi on neulottu joululomalla ja kun ensi kerran koskin tuohon Tibet YAK merino lankaan, olin myyty, Siinä on jakkihärän villaa 24%, merinovillaa 55% ja polyamidia 21%. Jakkihärän villa on tasalaatuista ja ohutta, mutta myös jonkin verran huopuvaa. Lanka on unelma juuri huivissa, koska kaikki karhea kutittaa minua. Kevyttä ja superpehmoisaa lankaa oli ilo neuloa ja se vaikuttaa todella lämpimältä.

NEULEHUVI PALAVA AURINKO OHJEINEEN

Yak lankaa meni 4 kerää, 25 g/kerä. Metrejä langassa on 190 ja puikkosuositus tälle on 4,5. Minulla oli tässä puikkona 4, sillä halusin tästä tiiviin, jotta se lämmittäisi kunnolla, eikä olisi turhan harva. Leveyttä huivilla on 33 cm.

Luo 71 s ja neulo ensimmäinen krs oikein ja tästä tulee huivin nurja puoli. Neulo seuraavasti: *5 s nurin ja yksi oikein* ja jatka näin krs loppuun. Nurjalla neulo nurjat nurin ja oikeat oikein. Neulo näin vielä kerran oikea puoli ja nurja puoli.

Kuvio: Neulo nurjat aina nurin, mutta joka toiseen oikeaan silmukkaan neulo kiertäen 1o,1n,1o,1n,1o ja jatka kerros loppuun näitä pampuloita tehden. Jatka nyt näillä silmukoilla seuraavat 5 kerrosta ja sitten kuudennella neulo kaikki 5 s yhteen oikein, pujottamalla puikko silmukoiden taakse ja keräämällä silmukat näin yhdeksi. Jatka näin jokaisen pampulan kohdalla. Samalla kun kavennat, niin neulo nyt niihin oikeisiin silmukoihin, joissa pampulaa ei vielä ole, uusi pampula. Eli joka toinen on pampula ja nämä vuorottelevat. Neulo näin huivi sopivan pituiseksi ja päättele silmukat, kun viimeiset pampulat on tehty ja nurja kerros vielä neulottu.

Rakastan tätä väriä ja siksi Palava aurinko oli juuri passeli nimi huville. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että aavistuksen valokuvassa väri kirkastuu, oikeasti sen on ruskehtavampi.

Nyt on juuri oikea aika aloittaa neulomaan huivia, sillä kyllä se kylmä sieltä vielä tulee.

4 Comments

  • Minna

   Kiitos Tuula ♥️ Tämä lampi oli kyllä ihastuttava löytö ja luulen, että on kauniimpi näin talvella, kun on jäässä ja kalliolohkareet ympärillä. Satumainen kerrassaan. Huivi onnistui kivasti ja on ihanan pehmeä ja värinä hurmaava☺️

 • 1nallepuh

  Miten kaunis huivi ja mikä väri!
  Sopii sinulle ja on ihanan lämpöisen näköinen. Kuvio tuo ihanaa muhkeutta huiviin. Kaunis niinkuin kantajansakin.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *