Matkustaminen

PITKÄ VIIKONLOPPU PARIISISSA

Pitkä viikonloppu Pariisissa marraskuun lopulla oli sumuinen ja sateinen, mutta eipä sitä muuta tietysti osannut odottaa. Marraskuu ei varmasti ole säiden puolesta paras ajankohta sinne matkustaa, mutta koska aikataulut eivät antaneet myöten, teimme ratkaisun ja lähdimme pitkän viikonlopun viettoon torstaina aamusta ja palasimme sunnuntaina iltapäivällä.

En ollut koskaan käynyt Pariisissa ja olin sinne aina haaveillut pääseväni. Tämä oli tosiaan sellainen tyttöjen reissu, koska mies ei mielinyt mukaan.

MATKA JA KULJETUS KENTÄLTÄ EBOOKERSIN KAUTTA

Ebookersin pakettimatka, finnairin lento+hotelli, oli suhteellisen edullinen, vaikka varasin sen vasta vajaa kuukausi ennen lähtöä. Olin kytännyt noita matkoja jo tovin, mutta hinta tuntui turhan kovalta juuri neljän päivän reissuun. Ei nämä matkat aina ole edullisempia, mitä aikaisemmin ne varaat. Näin säästin sievoisen summan, kun maltoin odottaa vähän, enkä hötkyillyt varauksien kanssa.

Yllättävän paljon aikaa vie nuo lennot ja kentälle saapuminen. Siihen haaskautui koko sunnuntai, koska lähdimme hotellilta jo kahdeksan aikoihin aamulla ja lentomme oli vasta yhden hujakoilla, takaisin tullessa.

Ostin myös matkaa tilatessani, etukäteen valmiin taksikuljetuksen hotellille ja takaisin. Meitä oli kolme ja tietysti laukut, niin en halunnut seikkailla metroissa ja junissa niiden kanssa. Taksikuljetuksella pääsimme ovelta ovelle ja kaikki sujui jouhevasti. Uskon myös, ettei tämä kuljetus tullut meille, kuin himpun verran kalliimmaksi, mutta mikä helpotus ja ajankäytön säästö. Suosittelen, varsinkin kun on ensimmäistä kertaa matkalla Pariisissa.

HOTELLI OPERA-ALUEELTA

Hotellimme sijaitsi Opera-alueen keskiössä ja se oli kyllä loistava sijainniltaan. Ympärillämme oli isoja tavarataloja, pieniä liikkeitä ja ravintoloita, muutaman minuutin matkan päässä. Rauhallinen ja siisti sijainti kyllä on plussaa matkalla, vaikka ei alue ja varsinkaan hotelli, mitenkään erikoinen ollutkaan.

Hotellista ei pahemmin haukkuja eikä kehuja ole, mutta ei se toki vastannut neljän tähden hotellia, jonka jotenkin jo arvasin. Jos pitää pöytää siirtää, että pääsee kaapissa olevaa turvalokeroa avaamaan ja sitten se täytyy siirtää takaisin, jotta saa eteisen välisen huoneen oven kiinni, niin pikkuisen on huonosti mittaukset tehty. Koska hotelli oli apartment-hotel, siihen kuului eteinen, jossa oli pieni jääkaappi ja liesi. Eteisestä oli kulku myös kylpyhuoneeseen. Muuten hotelli oli ihan siisti ja toimiva. Toisaalta hyvin vähän siellä tuli oleskeltua, koska halusimme nähdä ja kokea Pariisia ne muutamat päivät, eikä löhötä hotellihuoneessa.

Ensimmäisenä iltana kävelimme katsomaan Eiffel tornia ja sinne oli matkaa suuntaansa noin viisi kilometriä. Tästä olenkin tehnyt postauksen ja se löytyy täältä.

Seuraavana päivänä matkustimme metrolla paikalle, tutustumaan torniin kunnolla ja sitten kiertelimme katsomassa luxusliikkeitä, lähinnä ulkopuolelta, vain muutamassa piipahdimme sisällä.

Päädyimme Champs-Elysees ostoskadulle ihmettelemään Riemukaarta ja tietysti ihastelemaan kauniita jouluvalaistuksia. Pariisissa on kyllä paneuduttu kunnolla tuohon koristelemiseen ja tässä postauksessa saat siihen vähän esimakua. Kaikki kadut oli niin kauniisti valaistu ja liikkeiden sisäpuolella kimalsi niin kuin satumaassa olisi kulkenut.

Vaikka marraskuun pimeys oli yhtä synkkä Pariisissa, kuin se on täällä kotonakin, niin noiden kauniiden ja ehkä hieman överiksi menneiden koristelujen takia, voi hyvin matkata Pariisiin, pitkää viikonloppua viettämään ennen joulua.

Dior-liikkeen ulkonäköä oltiin juuri muuttamassa, joten hopeaa oli tiedossa ja ehkä joulun kunniaksi.

Tavaratalojen sisustus ei nyt mitenkään erityisen houkuttelevaa ollut, eli ihan perusjuttuja oli tarjolla.

LOUVRE

Lauantaina oli pirteä ja kirkas aurinkoinen sää. Muutama aste plussan puolella ja hyytävä tuuli, sai meidät hytistelemään Louvren aukiolla. Tunnin mittainen odotus oli maksimiaika, minkä tarkeni siinä ulkona jonottaa. Onneksi tämä marraskuu oli armollinen siinä, ettei mitään turistitungosta ollut, mutta kyllä sitä porukkaa riitti.

Mona Lisa nähty ja itse taulunkin edessä piti jonottaa tovin, jotta sitä pääsee katsomaan kunnolla lähempää. Museo on kyllä niin valtava, että se tarvitsee itsessään jo oman matkan tai pari, jos taideteoksiin haluaa tutustua.

Laduree ja Macarons, mitäpä Pariisi olisi ilman macaronseja ja samppanjaa.

Ostoksiin emme kovin sortuneet, mutta jokainen hankki muutamia juttuja, lähinnä kosmetiikkaa ja pari vaatetta.

Pitkä viikonloppu sopi oikein hyvin Pariisin vierailuun. Jalat joutuivat koville kävelemisestä ja minähän onneton kärsin kurkunpääntulehduksesta koko matkan, joten ihan helpolla ei tätä matkaa menty. Särkylääkkeet ja kurkkupastillit olivat kuitenkin apuna ja pystyin kipittämään tyttärien perässä.

Näin ensimmäiseksi kerraksi reissu onnistui kivasti ja toki haluan mennä sinne toisenkin kerran. Ehkä seuraavan kerran kevät tai alkukesä on ajankohtana parempi, mutta silloin kannattaa varautua siihen, että moni muukin on suunnitellut matkansa juuri tuohon ajankohtaan.

Nyt torstaina alkaa matkamessut ja minäkin olen siellä bloggaajana pyörimässä. Oletko sinä ajatellut osallistua messuille? Mitä matkoja sinulla on kiikarissa? Onko Pariisi kenties tulevaisuudessa matkakohteenasi?

24 Comments

 • Tuuli -Lumo Lifestyle

  Pariisilaiset hotellihuoneet ovat kuuluisia pienuudestaan, muistan senkin huoneen, jossa piti kiivetä sängylle, päästäkseen toisen ohi.

  Vaikka Galeries Lafayete ja Printemps ovatkin näkemisen arvoisia, on vasemman rannan Le Bon Marche minulle se Pariisin tavaratalojen kuningatar. Muuutenkin viihdyn tuolla piolen Seineä, tosin Marais on mieleeni.

  • Minna

   Oi ei, tuo on jo huippu, että ei pysty kunnolla huoneessa liikkumaan:) Meidän huone oli kyllä ihan muuten sopivan kokoinen, koska siellä oli parisänky ja yksi lisävuode, joten en siis valita, nyt kun kuulin tuon teidän ongelman:)
   Toi onkin syytä pistää mieleen, kun seuraavaa matkaa Pariisiin suunnittelee, että pistäytyy sitten Seinejoen toisella puolella:)

 • 1NALLEPUH

  Pitkät viikonloput kyllä piristä kummasti vasinkin kun pääsee pois arki ympyröistä. Hienoltahan siellä maailmalla näytti ja täytyy sanoa, että Pariisi olisi kyllä paikka jossa voisi joskus piipahtaa. Mukavia matkamessuja sinulle:)

 • Jenna / Citylights & Sunsets

  Pariisi on itsellä vielä käymättä, mutta se löytyy aika korkealta sijalta mun must see- listalta. Moni siellä käynyt on sanonut sen olevan täysin yliarvostettu matkakohde, mutta täytyy käydä itse paikan päällä tekemässä omat johtopäätökset. Toivottavasti Pariisin reissu toteutuu lähitulevaisuudessa!
  Itsekin usein päädyn matkustamaan jonnekin päin Eurooppaa marras-joulukuussa, jolloin on joka puolella vähän harmaata ja ankeaa. Toisaalta sama homma se on Suomessakin, joten..

  • Minna

   Näin minäkin ajattelin ja olin siirtänyt reissua ja ajatellut, että sit joskus. No kyllä meillä oli kiva reissu ja tykkäsin, mutta ei se minuun nyt tehnyt mitään ihmeitä. Varmasti juuri marraskuun loppu ei ollut se paras aika vaan kevättä kaikki hehkuttaa. Ehkä Pariisikin antaa itsestään sitten vallan erilaisen kuvan.

 • Martta / Martan matkassa

  Pariisi on omalla listallani ja ehdottomasti nyt on Louvren aika, jota olen tähän asti karttanut juuri jonojen vuoksi! Itse olen myös viime aikoina tilannut taksin etukäteen hotellilta mikäli en liiku julkisilla, ei sitten tarvitse kentällä miettiä onko taxi ns. luotettava. Edulliset hinnat näkyvät usein lennoissa kun ne tilaa ajoissa niin niistä voi saada hyötyä, lennoissa äkkilähdöt ovat yleensä todella kalliita. Monissa paikoissa hotellitarjontaa on runsaasti ja hinnat ovat usein todella edullisia loppumetreillä etenkin sivustojen kautta,, toki jos haluaa tiettyyn hotelliin, niin se on hyvä varata ajoissa.

  • Minna

   Koska marraskuu ei ollut sesonki aikaa, niin jonottaminen ei mihinkään oikein kestänyt kuin tunnin, mutta muulloin voi olla, että pitää varata eväät, jotta jaksaa jonottaa:)
   Taxikuljetus oli kyllä hyvä idea ja samaa käytimme kesälläkin Rooman matkalla. Tuo lento+hotelli pakettina oli se mitä etsin ja siinä oli parinsadan euron heitto aluksi/henkilö. Sitten se yhtäkkiä halpeni ja noh, kaupat tuli:) En edes tiennyt minne Pariisissa kannattaa hotelli varata, joten etsin vain keskustasta hotellia. Varmasti lennot ovatkin halvempia aikaisemmin ostettuna, mutta me ostimme aikoinaan vuoden etuajassa Thaimaan pakettimatkan ja ystäväperhe osti samaan hintaan matkan, kuukautta ennen lähtöä, ettei näissä aina ole kyllä logiikkaa. Tulivat vielä samalla lennolla:)

 • Aron / Ja sitten matkaan

  Pariisi on ehdoton suosikkikaupunkini. Olen päässyt pari kertaa ihailemaan noita joulukoristeita vieraillessani kaupungissa joulun välipäivinä. Eivät vielä olleet ehtineet siivota niitä pois. Louvreen pääsee muuten yleensä lyhyemmällä jonotuksella Carrousel du Louvren ostoskeskuksen kautta maan alta. Siellä on oma sisäänkäyntinsä, joka on vähän huonommin tunnettu. Se lasipyramidin sisäänkäynti voi olla hyvin ruuhkainen. Louvre tosiaan on niin valtava paikka, että sen tutkimiseen menee aikaa aivan loputtomasti. Siksi kannattaakin valita joku selkeä aihe, johon tutustuu ja jatkaa sitten toisesta aiheesta seuraavalla kerralla.

  • Minna

   Me poistuimme juuri sen kauppakeskuksen kautta:) Tämä olikin hyvä vinkki, mutta meillä oli tosin kuvattavaa siinä aukiolla, joten siksi valitsimme tuon reitin:) Juu, ei siellä ehkä pistäytymässä pysty käymään, mutta jos vaikka muutamia taideteoksia kävisi aina kerralla.

 • Jenni

  Olkoot ihmiset Pariisista mitä mieltä tahansa, mä tykkään! Oltiin kerran maaliskuussa, olin mielessäni nähnyt ihanat keväiset Seinen rannat ja mitä vielä! Oli ihan julmetun kylmä ja taivaalta satoi räntää ? Päädyttiin sitten alle kouluikäisten lasten kanssa paikalliseen sealifeen joka oli hyvä sisäkohde ja tehtiin Seinen risteily laivan sisätiloissa ??

  • Minna

   No juu, se on usein näin, että se kuva mikä yleensä on Pariisista, on kauniin kevätpäivän siivittämä. Eihän se Pariisi antanut parastaan, kun oli tuo vesisade ja pimeys, mutta pääasia oli, että viihdyimme. Kyllä varmaan vielä haluan kokea sen Pariisin keväänkin, ?

 • Pirkko / Meriharakka

  Eiköhän se niin ole, että Pariisi on Pariisi, vaikka sitten marraskuussa 🙂
  Me, vapailla aikataululla matkustavat seniorit, yritämme ajoittaa Euroopan reissut kevääseen ja syksyyn, ja suuntaamme sitten marras-maaliskuun välisenä aikana kaukomaille, mutta joskus poikkeus vahvistaa säännön.
  Hotellihuoneet Pariisissa ovat kyllä ihan oma lukunsa, mutta niin ne ovat Lontoossakin.

  • Minna

   Tuo on totta ja hyvä se on välillä nähdä näitä kaupunkeja myös siihen pimeimpään aikaan, jotta ei totuus unohtuisi. Töistä on hankalaa ottaa sitä vapaata, millon lystää ja halusimme kerrankin tehdä juuri tähän aikaan reissun. Kyllä tästä ihan hyvä fiilis jäi ?

  • Minna

   Voi kyllä se oli onnistunut ja vietimme oikein mukavan pitkän viikonlopun Pariisin humussa, mutta olihan se aika lyhyt aika, joten mielellään menen uudestaan ja ehkä se kevät olisi varmasti paras aika matkustaa:)

  • Minna

   Minullakin se oli pitkään listalla ja nyt sitten vihdoin pääsin sinne:) Kaunis kaupunki ja paljon näkemistä, joten kerta tai kaksi ei taida vielä edes riittää:) Joten suosittelen ja viisainta olisi matkata sinne sesongin ulkopuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *