Lifestyle

AURINKOINEN TAMMIKUUN PÄIVÄ

Aurinkoinen tammikuun päivä on jo vähän ihme, sillä vaikka aurinko onkin välillä näyttäytynyt, niin hyvin vähän siitä ilosta on saanut nauttia. Nyt päätimme miehen kanssa jo edellisenä iltana, että jos sääennuste pitää paikkansa, niin lähdetään pitkälle kävelylle ja sen me teimme.

Ihmeellinen tammikuu ei näköjään saa aikaiseksi lunta tänne etelään, joten paras on sitten vain nauttia siitä, että aurinko paistaa. Olihan sentään pienoinen kuura, joka aamusta peitti maata. No, sillä mennään sitten, mutta hiihtämään tai luistelemaan ei taideta päästä. Aurinkoinen tammikuun päivä suorastaa vaati, että siitä kannattaa nauttia, joten pitkä kävelylenkki sopi mainiosti.

Aurinko paistoi niin kirkkaasti, että harmittelin, etten ottanut aurinkolaseja mukaani. Tuuli oli ajoittain aika raaka, mutta ei se kuitenkaan haitannut, sillä mieli oli virkeä, juuri tuon auringon ansiosta.

Meillä on miehen kanssa ollut aina viikonloppuisin ja välillä myös viikolla tapana tehdä pitkiä kävelylenkkejä ja nauttia näin toistemme seurasta. Tätä reippailua on harrastettu jo ennen lapsia, lasten kanssa ja nyt jälleen kahdestaan. Samalla siinä jutellaan ja suunnitellaan tulevaa tai ollaan vain hiljaa.

Minä välillä kuvaan ja harjoittelen kameran käyttöä ja mies vinkkailee kuvauskulmista ja kohteista. Sellaista parisuhdeaikaa ja viikonlopun rentoutumista, ilman isompia suunnitelmia ja se on välillä todella ihanaa.

Suosittelen näitä pitkiä kävelylenkkejä parisuhteessa oleville, sillä raitis ulkoilma ja liikunta siinä sivussa, piristävät mieltä ja tekevät hyvää. Ainakaan ei tule niin paljoa keskeytyksiä ja muita häiriötekijöitä, kuin kotona ollessa. Kannattaa unohtaa liiallinen kännykän selaaminen ja laittaa kännykkä hiljaiselle, keskittyä siihen kumppaniin ja olla läsnä, kuunnella ja kysellä miten hän voi.

Usein meillä ajatukset ja keskustelut pyörivät perheen asioissa, mutta on myös monia erimielisyyksiä ja riitoja ratkottu juuri näillä lenkeillä.

Mietimme juuri aamulla, kuinka ihmiset oikeasti jaksoivat, kun viikonloppu sisälsi vain yhden päivän. Itsellä tämä kaksi päivää tuntuu menevän niin nopeasti, ettei oikeastaan ennätä kuin lauantaina saunan lauteilla tajuta, että lauantai on tässä. Onhan sunnuntai, mutta vikkelästi se sunnuntaikin jonnekin vilahtaa ja taas on uusi viikko alkamassa.

Aikaisemmin ei tosin työelämä vaatinut niin paljoa, kuin se nykyään vaatii ja työt olivat erilaisia. Nyt tuntuu, ettei välillä mikään riitä ja uutta koulutusta ja vaatimusta pukkaa päälle, vaikkei edellistäkään ole ennättänyt sisäistää ja ottaa käytäntöön ja kohta jo tulee kyselyjä ja arvointia, että mitenkäs on tavoitteisiin päästy. Apua, ihmekös ollaan välillä suoraan sanoen kaput.

Juuri tämän takia on hyvä rauhoittaa jokunen viikonloppu siihen, että vain latautuu, nauttii ja on. Korkeintaan käyn tanssitunnilla, kun vihdoin pääsin aloittamaan tämän harrastuksen. Olin syksyllä kipeänä ja matkoilla tai ohjelmassa oli muuta, niin en oikein päässyt kuin kerran pari tunnille ja se harmitti, koska tykkään siitä niin kovasti. Viikko sitten menin pitkästä aikaa tunnille ja oikeasti pelotti, että selviänkö hengissä ja olenko vain toisten tiellä, kun en osaa taas mitään. Mutta hyvin minä mukaan pääsin, no ainakin omasta mielestä ja innolla odotan huomisen tuntia.

Käsitöiden osalta pitkiä sukkia olen yrittänyt väkertää. Omaa kuvioita kun suunnittelen sukkaan, niin se on usein aloittamista ja purkamista. Kaipa se tästä luonnistuu.

Viikolla tuli kyllä ostettua pariin neuleeseen aivan ihanat langat, kun olivat tarjouksessa ja nyt himoitsen aloittaa jo niiden neulomisen. Yritän selviytyä nyt ensin noista sukista ja sitten annan itselleni vasta luvan uuden aloittamiseen. En oikein osaa tehdä neuletöitä niin, että minulla olisi useampi työn alla. Se käy minua stressaamaan, vaikka harrastus onkin.

Kävelylenkillä löysin kivoja kuvaustaustoja asukuvauksiin, joten tälle reitille tulemme poikkeamaan toisenkin kerran.

Päädyimme lopulta vahingossa Backaksen kartanon lähiruokatapahtumaan. Paikalle suuntasimme sen takia, että minä haistoin ilmassa grillimakkaran ja pakkohan sinne oli mennä katsomaan. Hassua, en ole suoranaisesti makkaran innokas syöjä, mutta kyllä se grillimakkara silloin tällöin maistuu ja näin pirteällä ilmalla varsinkin.

Meillähän oli häät tuolla Backaksen kartanossa 23 ja puoli vuotta sitten, joten aina lämmöllä muistelen tätä paikkaa. Kartanoa oli remontoitu, joten kaikkialla oli niin kaunista. Piipahdin myös katsomassa savusaunaan tehtyä kahvilaa ja mikä ihana tunnelma siellä olikaan, vaikka toki savunhaju oli aikamoinen.

Parin tunnin kävelylenkki teki hyvää, vaikka kyllä hiukan jaloissa tuntuikin. Nyt sitten vain rentoutumista, saunomista ja hyvää ruokaa.

Millaisia suunnitelmia sinulla on viikonlopulle?

4 Comments

 • MAARIT

  Kiva tapa tuo yhdessä käveleminen ja asioiden puiminen 🙂 Me käydään lähes aina erikseen lenkillä tai mies nykyään suhailee pitkiä lenkkejä sähköpyörällä. Siihen on syynsäkin, me vietetään molemmat niin paljon aikaa päivisin yhdessä, kahvitellaan, syödään ja ihmetellään maailman menoa, että kaipaan lenkille ihan itsekseni. Tykkään myös siitä, että voin vain lähteä ulos just silloin kun inspis iskee (usein aamusta heti) eikä tarvi odotella toista. Teillä on kivat maisemat lenkkpolun varrella!
  Mukavaa viikonloppua Minna!

  • Minna

   Juu, me tykätään käydä yhdessä, kun muuten harrastukset, tv ja mun blogijutut vie aikaa yhdessäololta?. Ymmärrän, että jos muuten hengaa paljon yhdessä, niin sitä tarvitsee omaa aikaa itsekseen.

 • JonnaH.

  Ei kyllä kuvista uskoisi, että on tammikuu. On ihmeellinen ”talvi”, ihan kuin jossain Keski-Euroopassa. Tänään aion vaan hengailla ja levätä, aika rankka viikko takana. 🙂

  • Minna

   No ei todellakaan uskoisi! Mutta ei kai tämä sittenkään ole niin epätavallista, sillä onhan se lumi tullut ennenkin joskus helmikuussa vasta, mutta tylsää, että vasta sitten. Nyt jos ei kohta tule, niin antaa olla tulematta sitten! Tämä säätila on samanlainen kuin meidän reissulla Pariisissa marraskuun lopussa. Niin ja sitten Espanjassa kuulemma on ollut lumisateita, joten what and why?
   Kyllä se lepopäivä ja se ettei tee kummosia on rankan viikon jälkeen aina paikallaan:) Mukavaa sunnuntaita ja tsemppiä tulevaan viikkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.