Lifestyle

MITÄ RUOKAA VIIKONLOPPUNA?

Mitä ruokaa viikonloppuna tekisi? Se ainainen riesa ja miettiminen. Kyllästyttää ne samat sapuskat ja olisi kiva yllättää perhe maukkaalla ja erilaisella makuhermoja hivelevällä aterialla.

No minun kokkitaidot eivät kyllä siihen taivu, että se ruoka olisi makuhermoja hivelevää, mutta onnistuin pyöräyttämään viime sunnuntaina maikoisan kanakastikkeen. Suosittua ja netistä poimittua ruokaohjetta jouduin kuitenkin mukailemaan, sillä meillä ei kaapista löytynyt siihen tarvittavia ainesosia, joten minä uskaltauduin soveltamaan ja se onnistui yli odotusten. Ajattelin, että jaan sen täällä blogissa, jos jollakin on samoja ongelmia, että mitä sitä taas viikonloppuna söisi ja mikä perheelle kelpaisi.

Kana on meillä ollut suosittu ruoka-aine ja siitä on tullut useampaa reseptiä kokeiltua, mutta aina ne eivät ole saaneet hurrauksia. Nyt sitten kuitenkin tytär vielä seuraavana päivänä kastiketta syödessään kehuskeli, että se oli hyvää.

FETAKANAA JA PASTAA

Tarvitset kastikkeeseen:

Broilerin fileepihvejä noin 600g maustamattomia

Patros Feta naturel paketti

Planti Chilikaurakermaa 2 dl

Keskikokoinen punasipuli

Kanamausteliemikuutio

1/2 dl maitoa, mikäli kastike on liian tulista

Kurkumaa, punaviinipippurisuolaa, josta olenkin kirjoittanut tässä postauksessa juttua.

Pilko broilerinpalat sopivan kokoisiksi ja paista niitä melkein kypsiksi. Lisää joukkoon pilkottu punasipuli ja kuullota se. Lorauta sekaan chilikaurakerma ja murenna kanaliemikuutio kastikkeeseen ja anna hautua kypsäksi.

Mausta kurkumalla ja punaviinipippurisuolalla. Lopuksi lisää palasiksi pilkottu feta mukaan. Voit jättää fetapalat joko hieman sulaneeksi tai antaa niiden sulaa joukkoon juustomaiseksi. Keitä lisukkeeksi pastaa ja tee raikas salaatti kaveriksi.

Ei näytä kuvan perusteella kovin kummoselta, sillä nappasin kuvat nopeasti, mutta ulkonäöstä tai kuvien laadusta huolimatta ruoka oli hyvää. Sopivan mausteista, kiitos chilikerman ja ihanan juustoista fetan ansiosta. Lisäsin maitoa kastikkeeseen, koska innoissani heittelin liikaa tuota punaviinipippurisuolaa ja siitä tuli hiukan liiankin tulista. Onneksi maito neutralisoi sitä.

Kanakastikkeita fetajuustolla varmasti löytyy useampia, mutta tämä oli minun versioni ja onnistui niillä aineksilla mitä kaapissa oli. Arkiruokana helppoa ja nopeaa, mutta sopii myös viikonloppuna vaikka valkoviinin kera.

Viikonloppuna taas rentoudutaan, sillä mitään ihmeitä ei ole ohjelmassa. Miten sinä aioit viettää viikonloppua? Onko viikonlopun ateriat jo suunniteltu?

Minä toivottelen sinulle mukavan rentoa viikonloppua!

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *