Kierrättäminen

MITÄ TEHDÄ RIKKOUTUNEELLE SATEENVARJOLLE?

Mitä tehdä rikkoutuneelle sateenvarjolle? Viskata se tylysti roskiin, vain hyödyntää sen mahdollisuudet ja antaa sille vielä jatkoaikaa palvelutehtävissä.

Minulla oli kätevä, kevyt ja automaattisesti avautuva ja sulkeutuva sateenvarjo. Siis nappia piti tietysti painaa ensin eli automaattinen mekanismi. Se oli vielä kauniin hohtavan helmiäinen sävyltään, oikeastaan se taisi olla ihan helmen värinen. Ei se kallis ollut, ihan perusvarjon hintainen, mutta tykkäsin siitä, kun se pienenä sujahti jopa käsilaukkuun. Jokaisen naisen unelma toimivasta varjosta siis.

Ikuinen marraskuu kun on ollut täällä sateineen, jos ei nyt lasketa tätä yllättävää kirpsakkaa pakkasviikkoa, niin varjolle on ollut käyttöä. Kävi kuitenkin niin, että kova myrskytuuli väänsi metallitangon vinksalleen ja se oli siinä. Varjo meni kiinni, mutta ei enää avautunut ja olin todella ärsyyntynyt ja melkein heitin sen pois.

Koska tuo kangasmateriaali oli tyylikäs ja pitäähän se kosteutta, niin ajattelin kuitenkin kokeilla, mitä siitä voisi tehdä. Netistä löysin kyllä ohjeen isoon reppumaiseen kassiin, joka on ollut suosittu diy-juttu sateenvarjokankaalle.

Mutta halusin kuitenkin kehitellä itse jotain muuta ja kokeilla, mitä tuosta varjosta saa irti ja montako hyödyllistä käyttötarkoitusta sille keksisin.

Irrotin ratkojan avulla kankaan irti varjon metallisesta mekanismista ja aloin suunnitella. Varjo olikin yllättävän kookas, kun sen levittää lattialle aukinaisena.

KENKÄPUSSI

Tästähän saa hyvän kenkäpussin. Halusin hiukan pelleillä tuolla muodolla ja leikkasin pussin kengille muotoillen sateenvarjon tikkauksia ja leikkausta ja tein siitä hiukan kolmiomaisen.

No, eihän siitä kaunis tullut, muistuttaa pikemminkin kinkkupussia ja vielä kinkun kera, joten eikun uuniin. Vähän on pakko ottaa tässä huumoria peliin, hih. Säilytin myös tuon lenkin, millä pussin voi sitaista kiinni, joten kaikki talteen ja käyttöön.

Kuitenkin matkalaukussa tämä suojelee niin kenkiä kuin vaatteita, joten ihan toimiva ja varmasti nuo korkkarit tai vastaavat kengät lähtevät tässä pussissa seuraavalle matkalle mukaan.

ISO SÄILYTYSPUSSI

Kun oikein mittaili, niin varjokankaasta sai leikattua reilun kokoisen pussin, johon ompelin vetoketjun. Helmiä ompelin niihin kohtiin, missä kangas oli hiukan venynyt. Rypistin kohdan, mihin helmet ompelin, joten kangas rypistyy nyt koristeiden kera. Lisäksi pujotin tästä kankaasta ompelemani nauhan vetoketjun lenkistä läpi ja lisäsin vielä siihenkin koristeeksi helmen.

Tämä pussi on sen verran iso, että sinne mahtuu vaikka muutama ohut vaihtovaate tai alusvaatteita ja se voi vastaavasti toimia likapyykkipussina lyhyellä matkalla.

MEIKKIPUSSI

Meikkipussukoita ei koskaan ole liikaa, joten kankaasta sai vielä sellaisenkin ommeltua. Vetoketju ja tyttären ompelema ristipistoruusu koristeeksi. Tästä ruususta olen kirjoittanut postauksen ja sen voit lukea täältä.

Arvatkaas mitä, vielä sitä kangasta jäi ja siitä olisi vielä voinut tehdä pienen pussin, johon voi vaikka laittaa lääkkeitä ja kuljettaa niitä käsilaukussa. Tai muutaman hiusdonitsin tai… no enempää en jaksanut innostua. Tämä saa tällä kertaa riittää, mutta yllättävän paljon siitä sai aikaiseksi ja joku kekseliäämpi vielä enemmän.

Säilytin vielä tuon varjon suojapussin, joten kaikki nämä pussit voi kääräistä yhdessä rullalle ja tunkea tuohon pussiin. Siellä niitä voi kätevästi säilyttää.

Niin ja sen metallisen härpäkkeen voi kuulemma käyttää vaikka vauvan mobileen. Mutta, no se on sitten asia erikseen sopisiko se sittenkään tähän pestiin. Minulla se nyt lensi metallikeräykseen, joten rikkinäisenä en sille keksinyt mitään hommia.

Tässäpä muutama vinkki, mitä tehdä rikkoutuneelle sateenvarjolle? Onko sinulla ideoita, joita keksisit rikkoutuneesta sateenvarjosta ja oletko sellaisesta itse tehnyt mitään?

Minun tulee ensi viikkoa ajatellen siis poiketa sateenvarjo-ostoksille. Kun sitä sadetta on vissiin taas tiedossa…..

4 Comments

 • Mari Linnainsaari

  Tuo kenkäpussi jäi kutkuttamaan mieltäni! Jos tuollaiset kunnon korolla varustetut kengät laittaa pussiin niin, että ne ovat korot vastakkain ja kengänpohjat vastakkain, TAI laittaa ne ikäänkuin ”seisovassa asennossa” vierekkäin, niin nehän todella muodostavat tuollaisen kolmion mallisen kuvion! Ei siis yhtään hassumpi idea tämä! Siitähän olisi vaikka jatkoprosessointiin ja tuotantoon aineksia… =)

  • Minna

   Kiitos ja kieltämättä itsekin mietin, että näin ne vievät matkalaukussakin vähiten tilaa:) Mutta hassulta näyttää tuo pussi. Voisi työstää vielä tuota sulkemisideaa.

 • 1NALLEPUH

  Kyllä sä oot kierrätyksen mestari! Itse olisin risan sateenvarjon viskannut muitta mutkitta roskiin, mutta ehkä mietinkin seuraavan kerran voisiko sitä hyödyntää sun esimerkin mukaan. Varsinkin jos varjossa on kaunis kangas. Kiitos taas vinkistä, ihanaa pakkas viikonloppua:)

  • Minna

   No kiitos <3. Oli se kyllä mielessä, että se varjo lentää nyt justiinsa roskiin, mutta sitten tuli taas älynväläys ja wau, sain kivat käytännölliset pussukat. Mukavaa viikonloppua ja jee saatiin vähän lunta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *