Käsityöt

VAALEANPUNAISESSA AAMUTAKISSA SUNNUNTAIAAMUNA

Vaaleanpunaisessa aamutakissa sunnuntaiaamuna on mukavaa nautiskella kahvit sekä aamiainen. Viikonloput ovat ihania ja tulevat viikon ahertamisen jälkeen tarpeeseen, oli sitten opiskelija tai työelämässä. Sunnuntaina ei ole kiirettä ja eikä tarvitse lähteä mihinkään. Mikäs sen ihanampaa vain olla ja nautiskella. Siitä sunnuntait ovat ihania, vaikka se seuraava työ-tai koulupäivä painaakin jo mielessä.

Vaaleanpunaisen aamutakin ompelin tyttärelle joululahjaksi ja ajatuksena oli, että tässä kauniin kiiltäväpintaisessa takissa on mukava viettää aikaa myös vaikka iltasella, ennen nukkkumaanmenoa.

Matkalle tämä on myös kätevää ottaa mukaan, sillä kevyenä ja suhteellisen vähän tilaa vievänä, se sujahtaa pieneenkin tilaan. Plussaa myös siitä, ettei se pahemmin rypisty.

VINKIT AAMUTAKIN OMPELUUN

Takki on satiinimaisesta kankaasta ommeltu, mutta sen pinta ei ole kuitenkaan niin kiiltävä, kuin satiini on. Tässä kankaassa on pehmeämpi toinen puoli ja ajattelin, että se on myös miellyttävämpi ihoa vasten.

Malli vaaleanpunaisessa aamutakissa on suora ja kimonomainen. Hihat ovat tiputetut ja puolihihaiset, sillä tässä pituudessa leveät hihat eivät liehu tiellä. Mikään ei ole rasittavampaa, kuin yrittää pestä kasvoja ja samalla estää hihojen kastumista, puhumatta muista touhuista, jossa ne olisivat tiellä.

Aamutakin reunoihin ja hihansuihin tikkasin erilliset kaistaleet ja ne antavat kivasti ilmettä takille. Eikä aamutakki muuta kaipaakaan. Taskut olisin voinut myös ommella sivusaumaan, mutta koin, että aamutakin malli yksinkertaisuudessaan voisi kärsiä ja eipä niitä oikein aamutakissa minusta tarvitse, kun malli oli niin lyhytkin. Lisäksi on tietysti vyö, jonka pyrin tekemään yhtä leveänä kuin nuo reunakaistaleet ovat. Vyölenkit on ommeltu todella ohuiksi ja kiinnitetty saumoihin.

Aamutakki on kuulemma ollut kovasti mieleen, joten käyttöön tarkoitetut lahjat ovat aina niitä parhaita. Kun lahjan on tehnyt itse, niin on mukavaa, että se on myös lahjan saajalle mieluinen.

Vielä jäi kaihertamaan tuo kankaan menekki. Olisin halunnut ommella tästä samasta kankaasta vielä yöpaidan. Kangasta vähän jäi yli ja innoissani jo sitä yöpaitaa tai oikeastaan yömekkoa suunnittelin, mutta eipä se sitten kuitenkaan riittänyt, joten ajatus jäi vähän muhimaan päähäni. Harmittavan vähästä se jäi kiinni, mutta ehkä se oli parempi niin. Tämä kangas ei nimittäin jousta yhtään, joten yöpaitaan on viisasta hankkia kangasta, jossa on myös joustoa.

Kuljetko sinä sunnuntaiaamut aamutakissa?

9 Comments

 • Maarit / Sopusointuja

  Aivan superihana aamutakki ja värikin kaunis pehmeänroosa. Olet kyllä taitava ompelemaan <3 En osaa itse olla aamuisin aamutakissa; laitan sen kyllä päälleni kun nousen ylös, mutta puen suihkun jälkeen heti kotivaatteet päälleni. Usein farkut ja teepparin tai jotain vastaavaa. Olen miettinyt sitä joskus ja ehkä taustalla on se, etten tunne herääväni ellen pue päälleni.

  • Minna

   Kiitos Maarit!<3 Itse käyn aina illalla suihkussa, joten silloin on aamutakki aina ylläni, kunnes menen nukkumaan. Onhan se vähän nuutunut olo, jos koko päivän laahustaa aamutakissa, ehkä se tuo tosiaan reippautta päivään, kun heti pukeutuu:)

 • JonnaH.

  En, en vaan osaa käyttää aamutakkeja. Niissä on aina kylmä, jalat jäätyy vaikka pistäis villasukat. Kotiasu sen sijaan on aina kotona päällä. Usein legginsit ja joku toppi, sekä rento neuletakki yms.

  Mukavaa viikon aloitusta. 🙂

  • Minna

   Tää onkin mielenkiintoista, kuinka taas itse en aamulla osaa pukeutua muuhun kuin aamutakkiin ja topin ja leggareiden kanssa tarvii aina kuitenkin jonkin neuletakin. Siksi on helpointa vetää se aamutakki. Mä en ihme kyllä kärsi kylmästä, mutta meillä onkin sisällä aina tosi lämmin, kun muutenhan mä palelen aina kovasti? Mutta näin me ollaan erilaisia??

 • 1nallepuh

  Kaunis aamutakki, niin hempeän värinen Ja miten kaunis malli?
  Aamutakki yleensä päällä kun nousen/ menen nukkumaan ja tietysti suihkuun menessä ja tulessa. Muuten käytän rentoja oloasuja, kaupungissa ovat kätevämpiä kun vien koiria ulos. Tosin mökillä kyllä ulkoilutus onnistuu aamutakki päällä ja siellä viihdyn aamutakin kanssa aamuisin pidempäänkin⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *