Muoti

OKRAN HEHKUA TOIMISTOON

Kangas ja materiaalit saatu yhteistyössä Villisilkki ja Suomalainen Nappitalo

Okran hehkua toimistoon. Tytär toivoi mekkoa, jota voisi käyttää toimistossa ja se päällä voisi käväistä vaikka illallisella. Kiireisenä päivänä on hyvä, että vaatteita ei tarvitsisi vaihtaa.

Tästä oli helppoa lähteä suunnittelemaan mallia ja kankaana oli yhteistyössä Villisilkistä saatu villakreppi. Burdan kaavoista sattui löytymään idea, mutta sitä piti kuitenkin muokata toivomusten ja käytännöllisyyden mukaan.

Villakreppi on ohutta ja kauniin laskeutuvaa 100% villaa, joka on miellyttävä päällä ja se ei rypisty. Villaa ei saa pestä vedellä, vaan se kannattaa viedä pesulaan. Tuulettaminen riittää, mikäli vaatteessa ei ole tahroja.

Villakangas hylkii nesteitä, joten jos jotakin kankaalle kaatuu, niin neste jää aluksi helmeilemään kankaan pintaan, josta se kannattaa heti ravistella pois, niin tahroja ei kankaaseen jää.

Villakreppi löytyy Villisilkistä hintaan 79/m ja se on 150 cm leveää kangasta. He mielellään lähettävät myös mallipaloja postitse, mikäli materiaalin valinta tai väri mietityttää.

Ohuesta ja laskeutuvasta villakrepistä pystyi helposti muotoilemaan mekon, jossa on laskoksia ja taitoksia. Mekossa on vinoon leikattu hameosa ja vekkejä, joita asettelin tuohon sivuun ja ne ommeltiin sivusaumaan kiinni. Okran hehkua toimistoon, mukavuutta unohtamatta. Mekko on näyttävä, mutta silti toimiva ja mukava päällä.

Mekkoon ompelin myös vuoren, joka auttaa villakreppiä pysymään ryhdissä ja samalla myös suojaa sitä. Vuoreen käytin upro-vuorikangasta.

Mekon toinen sivu on hillitympi, vaikka sivussa onkin leikkauksia ja laskoksia. Katseet kerää kuitenkin tuo toinen sivu, johon laskokset päättyvät, sekä sivusaumassa oleviin hameosan laskoksiin. Mekon selkäosaan ompelin piilovetoketjun. Suorat istutetut, kapeat hihat antavat mekkoon ryhtiä.

Pariisin matkalla aurinko sattui paistamaan juuri tuona päivänä, kun olimme suunnitelleet ottaa kuvia Louvren aukiolla, Pyramidi taustalla. Aurinko korostaa juuri sopivasti okran hehkua.

Matkalla sitä osaa arvostaa kankaita, jotka eivät rypisty ja silittämistä ei silloin tarvitse miettiä. Toki, jos jotakin ryppyjä tulee, saa rypyt helposti siliämään, kun ripustaa mekon henkariin ja asettaa sen kylpyhuoneeseen suihkun ajaksi. Höyry auttaa ryppyjen oikenemiseen.

Ompelin pari muutakin mekkoa Pariisin matkalle ja niistä löytyy postauksia täältä.

Blogisynttäreiden kunniaksi järjestetyssä arvonnassa voitto osui Marjo Kylämaalle! Paljon onnea! Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *