Sisustaminen

LUONNON HEINIÄ LASIPULLON KORISTEEKSI

Tämän sateisen lauantain iloksi, ajattelin jakaa idean lasipullon kierrättämiseen ja kuinka voit taituroida luonnon heiniä lasipullon koristeeksi.

Luonnosta kerätyt heinät ovat varmasti mielenkiintoisimmat, mutta minulla nyt sattui olemaan kukkakaupan koristelemat heinät, joita olen vaalinut ja säästellyt ja nyt muutaman oksan siitä leikkasin tähän lasipullon koristeeksi. Sopii tähän varmasti myös kukkasetkin, mutta vielä ei ole niiden aika.

Lasipulloa olen säästellyt ja odotellut inspiraatiota ja nyt se eilen iski. Olin yksin kotona ja silloin saan aina eniten aikaiseksi. Liimalakka, tyhjentynyt ja pesty kossupullo, joka minusta oli todella kaunis ulkoisilta muodoiltaan ja kupariksi sävytetyt koristeheinät esille ja hommiin.

Tosin kossupullon nimi on tuossa pullon sivussa isoin kohokirjaimin, joten sen kanssa pitää elää, joko se piilottaa tai jättää sivuun. Onneksi se ei suoranaisesti kuitenkaan hypi silmille. Minä päädyin jättämään sen sivuun ja koristeheinät liimasin viereen.

Liimalakkaa saa askartelukaupoista ja se on siitä mielenkiintoinen, että se liimaa ja siinä on kiiltoa ja kovettamista antava lakka mukana. Väriltään se on valkoista ja muistuttaa erikeeperiä. Se on paksuhkoa, mutta sitä voi myös ohentaa vedellä. Minä en ohentanut sitä ja koin, että juuri näinkin haastavissa liimauksissa, oli hyvä, että liima on paksuhkoa. Liimalakka muuttuu kuivuttuaan kirkkaaksi. Liimalakkaa voi käyttää myös pelkästään kasvien konservointiin.

Haasteen tästä teki ohuet heinät, jotka helposti saattavat murentua ja näin kyllä kävikin, sekä lasipullon liukas ja kupera pinta. Heinissä oli myös hieman jääräpäisesti taipuvia varsia, jotka tuppasivat irtoamaan pullon kyljestä. Hiukan enemmän vaatii kärsivällisyyttä, joten aikaa siinä meni hetki, jotta heinät oikeasti tarttuivat kiinni.

LUONNON HEINIÄ LASIPULLON KORISTEEKSI OHJEISTUS

Pese lasipullo ja irrota etiketti. Ota hyvä sivellin, mikä on riittävän jämäkkä, mutta ei liian kova, jotta heinät eivät kärsi liimauksessa.

Aseta koristeeksi ajateltu oksa tai heinä lasipullon kylkeä vasten ja sivele maalaamalla liimalakkaa reilusti päälle. Pitele heinää paikallaan ja etene varovasti sivellen jokainen kohta kunnolla liimalakalla.

Käytin jossain vaiheessa kalvoa, tuohon oksan painamiseen pulloa vasten, sillä kalvo hylkii liimaa. Toisaalta siihen helposti sitten tarttui nuo pienet nuput, joten ehkä ei paras apu, mutta vähän helpotti työn etenemistä. Tärkeintä on tietysti se, ettei tunaroi jo kiinnittynyttä heinää irti, kun siitä sormet irrottaa. Pyrin painamaan vain kynnen terällä oksaa kiinni, niissä kohdissa, missä ne sojottivat ulospäin.

Voit lisätä liimalakkaa myös kerrostaen. Kun heinä on kiinnittynyt kunnolla, niin jätä kuivumaan. Kuivuttuaan liimalakka näyttää hieman jäätyneeltä lasipullon kyljessä ja minusta se juuri hauska ajatus, että heinät ovat tavallaan jäätyneet pullon kylkeen. Seuraavana aamuna liimalakka oli kuivahtanut ja heinät ovat kiinnittyneet ja kovettuneet.

Pulloa voi pitää pelkästään somisteena, sillä sen muoto ja nämä heinät sopivat hyvin tuohon tehosteseinään, jossa on betonipintainen maali ja timanttipölyä.

Pullon korkin päällä lukee vielä tuon juoman nimi, mutta päätin, ettei se minua haittaa, joten annan sen olla. Puinen korkki oli minusta muuten sopiva ja kruunaa tämän tuunauksen.

Maljakkona sillä on tietysti enemmän tehtäviä, joten yhden tai korkeintaan kolmen ruusun maljakkona toimii hienosti.

Minulla on useampi postaus juuri näiden lasipullojen tuunauksista ja kierrätyksistä, joten mikäli innostuit, niin täältä ja täältä sekä täältä linkin takaa niitä löytyy.

Oletko sinä käyttänyt liimalakkaa ja jos olet, niin miten ?

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *