Lifestyle

50-VUOTIAS LUMENE

50-vuotias Lumene juhlistaa vuosikymmeniään ja ei todellakaan muista aikaa, etteikö Lumenea olisi ollut.

Vietimme tiistai-aamun Palace hotellin kattojen yllä, nauttien kauniisti ja luonnonläheisesti katetusta aamiaisesta. Kotimaiset kalat, mustikat, kaura, piimäsmoothiet, koivunmahlaa ja porkkanamehua unohtamatta, kertoivat kyllä tarinaa suomalaisten herkullisista luonnosta saatavista antimista.

Lumenen tunnisti kotimaiseksi kosmetiikkamerkiksi jo pienenä tyttösenä. Pikkukaupungin Sokokselta kun kävimme kavereiden kanssa katselemassa Lumenen uusia huulikiiltoja ja muita meikkejä, mutta ei niitä vielä silloin saanut pikkutytöt ostella. Myöhemmin murrosikäisenä sain kyllä Lumenen ihonhoitotuotteita joululahjaksi ja olin onneni kukkuloilla.

Muistoja löytyy varmasti monelta, noista vuosikymmenistä ja hienoa, että brändi on pari vuotta sitten uudistunut ja nostanut jälleen suosiotaan. Lumene on ollut esillä positiivisella tavalla korostaen meidän upeaa luontoamme sekä keksinyt mahdollisuuksia hyödyntää luonnosta saatavia raaka-aineita kosmetiikassa.

Aamussa käytiin keskustelua mm. kiertotaloudesta.

LUMENE JA KIERTOTALOUS

Lumene brändinä, tuo innokkaasti esille pohjoisen luonnon karua kauneutta. Hienosti se on luontoa kunnioittaen, pystynyt hyödyntämään kosmetiikkatuotannossaan luonnon antimia.

Lumene on elintarvike- ja metsäteollisuuden sivuvirtoja hyödyntämällä, saanut käyttöönsä kosmetiikkatuotteisiinsa luonnon tärkeitä ainesosia. Kiertotalous on Lumenen tapa hillitä ilmastonmuutosta ja Lumene aikoo olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

Pääsin syksyllä viettämään aamua Lumenen tehtaalla, jossa selveni monikin asia. Esimerkiksi elintarviketeollisuudessa käytettyjen soiden lakkojen ja metsien puolukoiden jämät, eli mäski tai oikeammin sivuvirta, otetaan talteen ja Lumene hyödyntää sitä kosmetiikkateollisuudessa.

Jopa 50% raaka-aineista saadaan näistä sivuvirroista. Näin on kuulemma tehty jo 20 vuotta, vaikka moni vasta miettii mahdollisuuksia vastaaviin yhteistöihin. Suhteellisen uutena on Fazerin Myllyn kanssa toteutettava kaurasta saatava sivutuote. Kaurasta on tullut hittituote ja nyt sitä hyödynnetään myös kosmetiikassakin.

MITEN LUMENEN KIERTOTALOUS TOTEUTETAAN?

 • vähentämällä veden käyttöä
 • suojellaan ja hyödynnetään viisaasti luonnon antimia, toisen roska on toisen aarre
 • panostamalla kestävään tuotekehitykseen; pakkausmateriaalit ja raaka-aineet
 • kierrätettävät muovipakkaukset, jotka on helppoa kierrättää; sellofaani on poistettu ja metalliosat korvattu muovilla, pakkauksessa käytetään 100% kierrätettävää kartonkia
 • suojellaan luontoa, myös haitallisten aineiden vähentämisellä
 • kuluttajien opastaminen kierrättämisen suhteen

Seurana minulla oli ihanat daamit Tiia ja Maarit.

Naisten vessa oli tietysti koristeltu houkuttavilla huulikiilloilla ja käytäviltä löytyi Lumenen tunnetuimpia kosmetiikkatuotteita, joista muuten ihonhoitotuotteet, meikkivoiteet ja puuterit ovat 100% vegaanisia.

Loppuhuipentumana oli Lumenen brändilähettilään julkistaminen ja hän on Niina Kurkinen. Upea valinta. Aikuinen ja tyylikäs nainen, joka on jo vuosia sitten toiminut Lumenen brändilähettiläänä.

Onnea paljon LUMENE ja kiitokset, kun sain olla mukana juhlahumussa.

6 Comments

 • Maarit / Sopusointuja

  Ihanat – ja niin nostalgiset juhlat olikin! Niinaa parempaa brändilähettilästä Lumenelle ei voi ollakaan. Arvostan kovasti sitä, että he olivat rohkeita ja valitsivat aikuisen naisen. Ja onhan Niina mielletty aina niin Lumene-naiseksi jo ennestäänkin.
  Kivaa keskiviikkoa – tuuli pyörittää taas kiharoita 🙂

  • Minna

   Mukavan tuntuiset juhlat oli:) Mahtavaa, että Lumenen brändilähettiläs ei ole tyttönen, vaan aikuinen nainen.
   Mukavaa tuiskuista keskiviikkoa! Todellakin tuuli pyörittää melkein hiukset irti päästä tänään:)

 • Tiia Koivusalo

  Oon niin iloinen Lumenen suuntauksesta. Lumene teki Lancomet. ❤️Mikä on aivan käsittämättömän hienoa ja Lumene on taas kaikille ikäryhmille kohdennettu. Lumeneen meillä kaikilla on kuitenkin jonkinlainen rakkaussuhde ja oli aika jolloin oli vaan Lumene. ?Muistan aina kun sain Tuula-tädiltä Marimekon pussukassa teininä lahjana Lumenen meikkikynän ja huulivoiteen. ?

  Oli kivaa, ihanaa iltaa Minna?

  • Minna

   Todellakin hieno teko! Vaikka ei edes käyttäisi kosmetiikkaa, niin kyllä silti Lumene on meille kaikille brändinä tuttu ja sen muistaa lapsuudesta. Kivaa päivää! ?

 • 1NALLEPUH

  Lumenen tuotteita on ollut aina.
  Niitä purkkeja ja meikkejä tuli ihailtua pienenä ja nyt isompana sieltä löytyy kestosuosikkeja joille ei ole löytynyt voittajaa.
  Ulkoasu on on kaunis katsella ja ihana käyttää.
  Paljon onnea Lumene⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *