Sisustaminen

KIERRÄTYSIDEA PÄÄSIÄISMUNAKSI

Aika kuluu siivillä ja varsinkin kevät. Oli se sitten sateinen tai aurinkoinen, niin se vilahtaa ohi, jos ei ole valppaana. Kohta ollaan jo pääsiäisen vietossa ja siksipä teinkin tänne pienen kierrätysidea pääsiäismunaksi – postauksen.

Kosmetiikasta kun kirjoittaa, niin saa jos jonkinlaisia ihanuuksia testiin ja olen siitä kiitollinen. Mutta tässä on vain se huono puoli, ettei tiedä mitä tekisi tyhjien purnukoiden kanssa. Toki ne voi kierrättää lasin ja muovinkeräyspisteissä, mutta haluan ideoida niille kuitenkin vielä toisen tehtävän, ennen lopullista poistamista. Aina niille ei keksi mitään kummempaa, mutta joskus idea istuu hyvin, kyseiseen kierrätettävään juttuun.

Kun sain aikoinaan tämän hauskan muotoisen kuorintavoidetta sisältävän munan, niin johan heti mietin, että tästä voi muokata pääsiäiskoristeen helpolla askartelulla.

Koska pyrin siihen, etten hankkisi näihin kierrätettäviin askarteluihin mitään uutta, niin tyydyin vain penkomaan laatikoitani, joista yllättävän usein löytyy sopivaa materiaalia. Tavallaan pääsen eroon laatikkoon säästämistäni roskista tai askartelumateriaaleista ja ne muuttavat muotoaan käytännöllisemmiksi.

Tästä sainkin joskus syksyllä facebookissa arvostelun, että lasipullovalaisimeen, josta löytyy postaus täältä, olisi sopinut kirkas valosarja paremmin kuin musta. No toki olisi sopinut, mutta ajatuksena oli hyödyntää jo olemassa olevia juttuja kotoa, eikä ostaa uutta. Sehän minusta on parasta tässä kierrättämisen ideoinnissa, vai mitä? Kaappeja penkoessa tulee käteen valosarja ja lasipullot sitten vain niiden kanssa yhdistämään ja se on siinä.

KIERRÄTYSIDEA PÄÄSIÄISMUNAKSI

Tämän pitsinpaperin tai oikeammin kartonkia se taitaa olla, löysin laatikostani. Viime kevään ylioppilasjuhliin tyttären askartelemista kutsuista oli jäänyt vielä muutamia käyttämättä. Linkin takana löytyy vinkki kauniisiin ja yksinkertaisiin kutsukortteihin.

Pitsimunan tekemiseen tarvitaan vielä liimalakkaa, joka on mainio juuri tämmöisiin askarteluihin. Olen muutamia juttuja esitellytkin liimalakan käytöstä ja yksi sellainen löytyy täältä.

Munan sisällä oli siis tuo kuorintavoide, joten muna kierretään auki ja laitoin aluksi yläosan reunaan tuon timanttinauhan ja aloin sen päälle rakentamaan pitsikukista päällystämistä. Leikkasin tuosta pitsikartongista kukkien mukaisen ketjun ja liimasin sen liimalakalla munan kylkeen.

Ensimmäinen kerros meni hyvin, mutta sen jälkeen tulee hieman muokata kukkia painellen rasiaa vasten, jotta kukat pystyvät liimautumaan siihen kiinni. Toki muna voisi olla valmis ihan yhdellä kukkakerroksella, mikäli ei halua täyttää munan pintaa piiloon.

Sovittamista ja suunnittelemista tässä kyllä oli ja muutamat kukat menivät hieman osaltaan päällekäin, mutta se juuri teki minusta tästä munasta kivan. Kannattaa nipottaminen jättää, sillä sen ei tarvitse olla liian säntillinen.

Alaosasta hiukan huonolaatuinen kuva, pahoittelen, mutta tämä oli ainoa, josta näkee, että liimalakkaa on siis järkevää sivellä pitsikartongin alle ja päälle askartelua tehtäessä.

Tässä melkein kuiva pitsinen muna, jonka sisälle voi sujauttaa vaikka pieniä suklaamunia tai muita sinne sopivia karkkeja. Sisältään muna ei ole kovin suuri, mutta kyllä sinne jokunen herkku mahtuu.

Tälle löytyy kyllä paikka meidän eteisestä vaikka, kun alan sisustaa pääsiäistä varten.

Tässä pieni vinkki kädentaidoista kiinnostuneille ja nyt kun aloittaa pääsiäisen askartelut, niin ei tule kiirettä.

Jos innostuit, niin pääsiäismunien askartelua olen aiemmin esitellyt täällä ja täällä löytyy tosi huvittava idea munaksi.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *