Matkustaminen

JYVÄSKYLÄÄN TUTUSTUMASSA

Pressimatka/Visit Jyväskylä

Siitä on kyllä liiankin pitkä aika, kun viimeksi olen ollut Jyväskylään tutustumassa ja kun sattui sopivasti ehdotus pressimatkalle Jyväskylään, niin olin innolla mukana.

Kävin toki asuntomessujen aikaan Jyväskylässä, mutta eipä me silloin kierrelty pahemmin kaupungilla. Sisareni on muuttanut aikoinaan tänne opiskelemaan ja hänen luonaan tietysti vieraillaan, mutta koska hän asuu kaupungin ulkopuolella, ei ole Jyväskylässä tullut käytyä sitten nuoruuden.

Keski-Suomesta voisin hyvin kuvitella hankkivani vaikka mökin, sillä Jyväskylästä on aina ollut hyvät fiilikset. Järvet ja laskettelurinne on kyllä jäänyt mieleen ja kauniit maisemat, kun tästä ohi olemme usein menneet.

Hyppäsin siis junaan lauantaina aamulla ja olin perillä jo hyvissä ajoin. Junamatkailu on ihanan rauhoittavaa, vaikka en minä osannut junassa nukkua, vaan neuloin ja katselin maisemia, sen reilun kolmen ja puolen tunnin ajan.

NESTE RALLY FINLAND

Tapasimme suhteellisen uudessa Matkakeskuksen hallissa, pirteän emäntämme Johannan, Visit Jyväskylästä ja samalla muun bloggaajaporukan. Matkan nimikkeenä oli IhanNaiset ja meitä oli 10 naista, jotka saivat tutustua päivän aikana Jyväskylään ja laajentaa omaa näkemystään kaupungista.

Ensimmäinen kohteemme oli Neste Rally Finlandin esittelyä Paviljonki hotellin saunatiloissa. Hehkutukseen rallin suhteen on aihetta, sillä tämä on 70. vuosi rallin parissa eli juhlavuosi-teemalla mennään.

Hyvin lämpimästi alueen ihmiset puhuvat tästä tapahtumasta, kuin omasta lapsestaan ja kuulemma tunnelma alkaa lämmetä kesän edetessä, kun tuota elokuun maagista aikaa odotellaan eli 6.-9.8. Uskon, että varmasti meno muuttuu Jyväskylässä, kun paikalle saapuu ralliväki, niin kotimaasta kuin ulkomailta ja ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. No itse asiassa, tapahtuma on muuten Suomen suurin urheilutapahtuma.

Rallissa viihtyvät niin paikalliset, kotimaanmatkailijat, kuin ulkomailta tulleet vieraat, joille ralli on se kesän kohokohta. Miehet tietysti enemmistönä, mutta myös naiset ovat innolla mukana ja haluavat melkein sata varmasti tulla uudestaan, tai no siis 99 prosenttisesti. Tämä on mielenkiintoista. Itse kun olen enemmän formuloiden seuraaja ollut, mutta kiva ja mielenkiintoista olisi kokea tämäkin tapahtuma. Ehkä en näe itseäni siellä metsässä seisomassa, mutta VIP- tilojen teltoissa kylläkin, joita on kuulemma kolme erilaista. Siellä voi kuulemma olla hyttysiltä suojassa ja kulkea vaikka korkokengissä. Kelpaisi kyllä minullekin.

Olethan kuulolla, sillä jos olet innostunut rallista tai ehkä joku läheisesi on rallin seuraaja, niin blogissa tulee aiheeseen liittyvä arvonta pikapuoliin.

FRANS & SANDRA

Miten kaunis huone! Oli ensimmäinen ajatus, joka tuli mieleeni, kun saavuimme lounaalle kivenheiton päähän tuolta Paviljongin alueelta, ravintola Frans & Sandraan. Saimme kuulla hiukan itse ravintolasta kuohuviinilasillisen kera, ravintolapäällikkö Kalle Heinäsuon suosituksia lounaalle ruuista, viineistä ja hieman tarinaa siitä, miten hän päätyi Helsingistä Jyväskylään ja tämän ravintolan päälliköksi.

Arvostan näin allergisena sitä, että kaikkien ruokarajoitteet huomioitiin ja myös erityistä ruokavaliota noudattavien toiveita kuunneltiin. Lounaan alkupaloina oli mm. juustoja ja leikkeleitä, pääruuaksi valitsin Panang-maalaiskanaa ja jälkiruokana sain pannacottaa. Miten herkullista ja kaiken kruunasi ateriaan sopiva Wolfberger Riesling valkoviini.

Jyväskylä-kirjaimilla piiahdimme kuvaussessiolla, sillä satamassa olevat kirjaimet ovat uusi hauska lisä kauniiseen satamamiljööseen. Voin vain kuvitella miten kaunista täällä on lämpimänä kesäiltana.

UUSITTU KEMU ELI KESKI-SUOMEN MUSEO

Museoissa on miellyttävä viettää aikaa, tutkien ja kierrellen ja ihmetellen ja usein aina jossakin museossa piipahdamme, kun perheen kesken matkustamme.

Nyt sain tutustua hiljattain uudistettuun Keski-Suomen Museoon, jossa oli mm. vaihtuva näyttely ja aiheena juuri nyt Miljoonasade. No ikuista marraskuuta kun on tässä eletty, niin hetihän se Marraskuu- biisi tuli mieleeni. Toisaalta Jyväskylässä ovat olleet onnekkaita ja heillä oli hiukan lunta.

Museo on avattu remontin jälkeen helmikuussa ja sieltä löytyi monenlaista mielenkiintoista katsottavaa. Varmasti tästä museosta saa enemmän irti, mikäli oma historia on alueelta. Oma isoisä on lähtenyt aikoinaan Saarijärveltä pohjoiseen, joten osa tästä voisi olla myös omaa historiaani, mutta kyllä se hiukan vieraalta silti tuntuu.

Kerroksia ylöspäin noustessamme, löysin koululuokan ja voi miten mieleen tulvahti lapsena katsomani sarja Pieni talo preerialla. Tämähän on kuin pätkä siitä. Essu ja pitkät letit ja pulpetit.

Alvar Aallon suunnittelun yksityiskohdat näkyvät myös aaltoilevassa upeassa katossa.

HOTELLI VERSO JYVÄSKYLÄN KESKUSTASSA

Kun hotelli sijaitsee ihan ydinkeskustassa, on se minusta parasta. Joka paikkaan pääsee kävellen ja kaikki on lähellä. Kävelykadulla sijaitsevaa Hotelli Versoa on myös uudistettu ja tyylikkyys huokui heti, kun astui sisään.

Hotelli on perheomisteinen ja sen huoneet ovat viihtyisät ja kotoisat, jossa on sopivasti tilaa ja pieni soma soppi myös työskentelyyn. Sänky oli todella mukava ja pehmoinen. Ihanaa siihen oli illalla pitkän päivän jälkeen käydä nukkumaan.

Ylellinen kylpyhuone ammeen kera, oli plussaa ja kotimaiset Lumenen tuotteet saivat huokailemaan ja nauttimaan tasokkaasta vierailusta.

Tässä hotellissa arvostetaan muutenkin kotimaisia, lähiseudun tuotteita. Tuoreus ja ekologinen kestävyys on taattu, kun yhteistyötä tehdään lähiseudun tuottajien kanssa.

ILLALLIEN PÖLLÖWAARISSA

Kyllä hämmästykseni oli suuri, kun astuin tuosta Pöllöwaarin ovesta sisään. Olin nimittäin kuvitellut paikan aivan toisenlaiseksi, juuri tuon nimen perusteella.

Miten tyylikästä ja kaunista oli joka puolella minne katsoi. Meille oli varattu pitkä pöytä ja saimme myös pöytäseuraksi ravintolapäällikkö Ulla Häkkisen, joka kertoili olleensa töissä Pöllöwaarissa jo 15 vuotta, sekä hieman historiaa ravintolasta ja Boutique hotelli Yöpuusta.

Pöllöwaarin yhteydessä on Boutique hotelli Yöpuu ja kannattaa kuristaa miten hienoja ja persoonallisia huoneita sieltä löytyy. Huoneissa on eri teemat.

Eleganttia ja hienostunutta ja ystävällistä palvelua, sanoisin tästä kokemuksesta. Tunnelma oli hillitty, mutta viihtyisä. Nuoret ja vanhemmat pariskunnat istuskelivat pöydissä, nauttien kauniista ympäristöstä ja herkullisista ruuista ja juomista. Niin teimme mekin ja tässä hieman meille tarjotun illallisen aterioita:

Ruokahalun herättäjä

Karitsan kylkeä ja keltajuurta

Ylikypsää häränposkea ja piparjuurta, puikula ja palsternakka

Paahtoruisjäätelö, kuusisokerilla maustettua mustikkaa.

Aamulla oli jälleen aamiaisen aika, vaikka illalla olimmekin lähteneet vatsat täynnä kohti hotelli Versoa ja ajattelin, etten jaksaisi aamulla palaakaan. Mutta niin se vain maistui herkullinen aamiainen, josta Hotelli Verso on kuuluisa. Munakkaat saa tilata tiskin takaa ja tarjolla on vaikka mitä herkkuja. Nautiskelin rauhassa, ennen kotimatkalle lähtöä.

Lämpimät kiitokset Visit Jyväskylä tästä matkasta.

Mikäli kiinnostuit matkasta Jyväskylään, niin kannattaa katsoa täältä tarjouksia

Mukana menossa Optimismia ja energiaa Minnean muruja,  Kiljusten blogiTyttö sinä olet vahvaHannamariaArjen suklaasuukkojaMansikkatilan maillaJoko mennään ja Mansikkapilvi!

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *