Sisustaminen

TIMANTTIMUNIA PÄÄSIÄISKRANSSISSA

Timanttimunia pääsiäiskranssissa -idea kehittyi kranssia tehdessä, joten lähdin taas sillä periaatteella liikkeelle, että laitan kranssiin, mitä laatikostani löytyy.

Pääsiäinen tekee tuloaan, oli tilanne mikä tahansa, niin kotiaan voi aina somistaa ja sisustaa, sillä minä ainakin koen, että se piristää.

Kun aurinko ihanasti paistoi, lähdin hakemaan pajunkissoja. No sitten tietysti ilma muuttuikin ja sain pienoisen raekuuron niskaani ja sekä helpotti, että huvitti, sillä tämä on juuri sopiva kevätsää. Mikään ei siis ole säiden suhteen muuttunut, vaikka maailma on mullin mallin.

TIMANTTIMUNIA PÄÄSIÄISKRANSSISSA OHJE

Tarvitset askarteluun kranssipohjan, pieniä puumunia, liimattavia timanttinauhoja, valkoisia höyheniä, siimaa, kuumaliimaa ja tietysti pajunoksia, jossa on noita suloisia pajunkissoja.

Olin joskus ostanut metalllisen kranssipohjan, jossa oli valmiina koukkukiinnitys ja taivuttelin sopivan pituisia pajunoksia kiertämään tuota kranssipohjaa. Muutaman kerroksen jälkeen otin avuksi myös ohutta siimaa, jotta saan oksat pysymään paikallaan.

Mikäli juuri tuollaista metallista kranssipohjaa ei löydy, niin hyvin voi tehdä pohjan pelkistä pajunoksista. Kannattaa soveltaa materiaalien suhteen, sillä usein joku toinen materiaali toimii ihan yhtä hyvin.

Liimasin puumuniin timanttinauhaa. Timanttinauhoissa on itsessään liimapinta, joten ne oli helppoa kiinnittää munan pintaan. Kannattaa liimata timantteja vain toiselle puolelle munaa, sillä toinen puoli liimataan kuumaliimalla kranssiin kiinni, eikä timantit sieltä näy.

Löysin vielä muutamia irtonaisia valkoisia höyheniä, jotka liimasin kranssiin, munien vierelle. Tämä yhdistelmä toi minusta kranssiin herkkyyttä ja ne toimivat timanttimunien kanssa hienosti yhteen.

Yllätyin itsekin lopputuloksesta ja siitä, miten tyylikäs tästä tuli. Kyllä vaan timantit saavat aina kaiken näyttämään paremmalta. Olin miettinyt ensin munien maalaamista ja maaleja etsiessäni käteenin tarttui liuska näitä käyttämättömiä timantteja ja päätös ottaa ne mukaan toimi loistavasti.

Joulu ja pääsiäinen ovat aika, jolloin näitä kimaltelevia materiaaleja voi hyvin lisätä pelkistettyyn sisustukseen, tuomaan hieman glamouria ja piristystä ja juuri silloinhan ne pompahtavat kivasti esille ja saavat ansaitsemansa huomion.

Kiinnitin kranssin tuolla koukulla roikkumaan ulkona olevaan taulunkehyksiin. Tästä kierrätyskehyksestä olenkin tehnyt muutamia postauksia. Tähän kun voi kivasti asetella kauden koristeita ja nyt on vuorossa kevät ja timanttimunia pääsiäiskranssissa.

Kranssi on myös mahdollista asettaa pöydälle ja siihen voi laittaa vaikka kynttilöitä sisäpuolelle ja kaunis, sekä herkkä asetelma on valmis. Tällä hetkellä tämä timanttimunilla koristeltu kranssi kuitenkin koristaa kotimme sisääntuloa.

Mikäli pääsiäisaskartelut ja vaikkapa juuri timanttimunat kiinnostavat sinua, niin täältä löydät lisää ideoita toteutettavaksi. Kierrätysideoista löytyy hauskoja ja hiukan hullunkurisiakin toteutuksia täältä ja täältä.

Mukavia askarteluhetkiä ja mikäli kotona on kouluikäisiä, niin osan näistä voi soveltaa myös heille toteutettavaksi.

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *