Lifestyle

TEE SE ITSE HAPSUKORVAKORUT

Kun joka tuutista, ymmärrettävästi kylläkin, tuuttaa tuota koronaa, niin on pakko etsiä välillä ihan jotain muuta itsensä piristämiseksi. Näin syntyi vinkki juttuun Tee se itse hapsukorvakorut.

Tässä tilanteessa on hyvä keksiä itselleen viihdyttävää tekemistä ja saat hetken ajatella muuta, kuin pelätä sairastumista.

Lohdutan myös, ettei tämän vinkin toteuttamiseen tarvitse osata askarrella ei neuloa eikä virkata. Pääasia on, että sinulla löytyy suhteellisen näppärät sormet, meinaan, että neula pysyy kädessä.

Voisin kuvitella, että nuori saattaisi hyvinkin innostua tehtailemaan näitä korviksia.

Tämä hapsullinen materiaali ei ole nahkaa, vaan tekonahkaa ja siksi hauska materiaali korviksien askarteluun. Se ei rispaannu eikä muutu miksikään, vaikka vähän kastuisi.

Tämä hapsukangas on Nappitalosta ja sitä jäi minulle vielä pätkä, kun kesän lopulla osallistuin instahaasteeseen tehdä jotakin tuosta nauhasta. Täältä voit katsoa postauksen, mitä siitä silloin kehitin.

TEE SE ITSE HAPSUKORVAKORUT

Korvakoruihin irrotin vanhoista, jo hiukan nuhjaantuneista korvakoruista lukot, joten ripaus kierrätystä on näissä korviksissa mukana. Tärkeintä oli, etteivät menneet roskiin.

Leikkasin kuuden hapsun verran tuota hapsumateriaalia ja kieritin sen tiukalle rullalle toisesta päästä, mistä hapsut alkavat. Minulla sattui olemaan täydellisesti lukkoihin sopivaa kultalankaa, jonka kieputin pitämään tuota rullausta paikallaan. Tein pari solmua ja neulalla piilotin solmujen päät langan alle.

Paksuhkolla neulalla tein tekonahkaan läpimenoreiän. Reikä oli korviksen lukossa olevalle lenkille ja muutaman hetken äherryksen jälkeen sen sain ujutettua läpi. Avasin sen lenkin siis ensin ja sitten kun se oli onnellisesti läpi, nipistin sen kiinni.

Pituutta piti hiukan napata näistä korviksista pois, koska minulla ei ole joutsenkaulaa, mutta halusin näistä silti kuitenkin suhteellisen pitkät. Tee se itse hapsukorvakorut onnistuivat näin pienellä vaivalla ja niistä tuli kivat ja sellaiset keväiset sekä myös kesään sopivat.

Toivottavasti sait tästä intoa askarella itsellesi korvikset ja tuolta Nappitalosta voi verkkokaupasta tilata tätä hapsunauhaa.

Vielä korviksiin liittyen, viime kesän korvisvinkit löytyy linkin takaa ja näitä voi myös itse tehdä.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *