Käsityöt

VALKOISISSA HOUSUISSA

Kevät tuo mukanaan hentoja sävyjä, joten silloin nautin pukeutua valkoiseen. Tällä kertaa ei tullutkaan mekkoa, vaan pitkästä aikaa olen valkoisissa ompelemissani housuissa.

Kankaassa on hiukan lycraa, joten se antaa sopivasti joustoa ja samalla istuvuutta, koska housuissa on korkea vyötärö. Housujen kangas pysyy suhteellisen sileänä ja materiaali on hengittävää ja miellyttävää. Tässä olivat toiveeni kankaalle ja sellainen materiaali löytyi. Kun kangasta kotona tutkin, niin huomasin sen olevan samaa, kuin viime kesän mekkokankaani. Postaus mekosta löytyykin täältä.

VALKOISISSA HOUSUISSA

Malli on hyvin yksinkertainen ja lantiolta kapenee vyötäröä kohden, eli istuva malli, mutta kuitenkin leveät lahkeet. Ihastuin ajatukseen liehuvista lahkeista ja kehittelin kaavat hiukan tyttären viime kesän housuja mukaellen. Todella nopeasti valmistuivat ja piilovetoketjukin solahti ihmeen helpolla paikalleen.

Plussaa siitä, ettei kangas rispaannu. Kankaasta kuultaa kuitenkin hieman nuo saumat läpi, joten ei tule sitä ongelmaa, että huolittelu näkyisi ikävästi.

En myöskään laittanut edes koviketta vyötärönauhaan, koska se on niin kapea muutenkin ja halusin senkin olevan mahdollisimman joustava.

Housujen kaveriksi puin ohuen Zaran neuleen ja nahkarotsin, sekä jalkaan lenkkarit. Auts, miten kuvassa näyttävätkin likaantuneen, joten nämä pitääkin putsata. Se tässä hohtavan valkoisen kanssa on ongelma, että toinen valkoinen voi näyttää jopa likaiselta sen rinnalla, mutta kengät taitavat oikeasti olla nyt likaiset.

Haluan pitää valkoisia housuja rentona asuna, jolloin ne käyvät arkeen. Juhlavampaan asuun somistaisin nämä housut korkkareilla ja vaikka silkkipaidalla, jonka ompelin viime keväänä.

Tästä postauksesta muistan, että nuo piukat housut olivat matalaa mallia ja jestas miten ärsyttävät käyttää. Ei pahemmin uskaltanut kumartaa ja eivät kyllä tuntuneet kivoilta päällä. No, nämä lähti jo kierrätykseen ja en enää ikinä hanki matalalla vyötäröllä olevia housuja ja varsinkin kun vertaa, miten rentoa olo on korkeavyötäröisillä housuilla. No, näissä on sitä korkeutta kiitettävästi, vaikka hieman kumartelisikin.

Mietin ensin, että tekisin housista ylipitkät, sillä ne näytti hauskoilta kuvissa. Nyt olen iloinen, että ostin kangasta hieman pihisti, sillä ylipitkät lahkeet ovat varmasti ongelma, sillä silloin ei voisi lenkkareilla hiihdellä. Toinen juttu olisi ollut myös se ikuinen riesa lahkeiden likaantumisesta, joen parempi ja käytännöllisempi näin.

Miten on, tykkäätkö sinä valkoisista liehuvalahkeisista housuista ja korkeasta vyötäröstä vai onko se vaan kamala muotioikku?

4 Comments

 • 1NALLEPUH

  Voi valkoinen olisi ihana väri käyttää! Mutta itseni tuntien ja kahden koiran omistajana luulen/tiedän ettei ne kauan valkoisena pysyisi?
  Parempi siis meikäläisen tyytyä ihailemaan/haaveilemaan valkoisista vaatteista.
  Kauniit housut olet tehnyt ja ehdottomasti itse suosin korkea vyötäröisiä ja liehuva lahkeisia housuja varsinkin kesällä!
  Ihanaa alkavaa vikkoa sinulle?⚘

  • Minna

   Valkoinen on kyllä arka, mutta kaunis väri, mutta voihan ne aina heittää pesuun, kun tarve vaatii:) Korkea vyötärö taitaa useammalle kelvata nykyisin:)
   Mukavaa viikkoa sinne myös!

 • Tiia

  Iiihanat ja kuvat myös. Valkoiset housut/farkut on ihan mun tavaramerkki, rakastan valkoisia vaatteita ja housuja ja nehän käykin sitten kaiken kanssa vaikka onkin kerta ja pesuun.

  • Minna

   Kiitti:) Valkoinen on kaunis väri, mutta todellakin saattaa tarvita sen pesun heti, kun on päällä käynyt. Niin, jos pääsee edes ovesta ulos, ennen sitä pesun tarvetta:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *