Sisustaminen

IDEOITA SISUSTUKSEEN

Ideoita sisustukseen ja näin poikkeusaikana vielä, saattaa kuulostaa kyllä pinnalliselta ja vähän hullulta. Mutta kun omia kotinurkkia joutuu nyt enemmän katselemaan ja aurinkokin paistaa, voitte jo arvata, mikä innostus nostaa päätään. Ihan ensiksi tulee minulla ainakin kimmoke siivoukseen ja siitä lähtee sitten sisustaminen.

Toisaalta himmailen vielä sen siivouksen suhteen ja vietän vielä tovin etsien inspiraatiota, sillä ei kannata hosua. Eli laiskottelen ja haaveilen ja sekin on sallittua.

IDEOITA SISUSTUKSEEN

Ideoita sisustukseen haetaan blogeista, instasta ja sisustusohjelmista sekä kaikilta mahdollisilta sivustoilta, sillä kotia pitää nyt vähän kohentaa, kun siellä enemmän vietetään aikaa. Tärkeintä on saada koti tuntumaan kotoisalta, joten siellä oleminen ei tunnu ahdistavalta.

Mikäli ei jaksa tai uskalla mitään suurempaa projektia ottaa, niin aina voi hurahtaa piensisustukseen. Netistäkin niin kätevästi voi tilata kaikkea somaa ja nyt taitaa monessa paikassa olla alennuksia.

SOMISTAMISTA PEILEILLÄ JA YHDISTELLÄÄN ERILAISIA MATERIAALEJA

Somistamisessa voi lähteä liikkeelle niinkin pienestä, kuin vaikka peilistä. Muutama pieni peili ja niistä tehty kollaasi saattaa saada jo paljon aikaan ja huone tai tila muuttuu täysin erilaiseksi.

Lasiset jutut tuovat keveyttä ja niiden kanssa voi leikitellä lisäämällä rouheita rakukeramiikka-astioita yhdistellen ja sekoittamalla. Sen ei tarvitse olla liian sliipattua ja mietittyä, sillä huolettomuus saa näkyä ja koti ei ole näyttelytila. Siellä pitää saada olla rennosti.

TRENDIKÄSTÄ ON KÄYTTÄÄ HEINIÄ JA KORSIA SISUSTUKSESSA

Olen innostunut kaikenlaisista heinistä ja korisista, mutta haluaisin löytää niitä luonnosta, enkä ostaa kukkakaupasta. Ei vain ole tullut vastaan sellaisia heiniä, tuolla luonnossa liikkuessa, joita haluaisin laittaa esille. Tuollaiset vanhanajan ruskeat lasipullot ovat kyllä upeita, joten sellaisen voisin varmaankin hankkia. Se sopii niin ulos kuin sisätiloihin ja niihin niitä korsia ja heiniä himoitsisin.

Nyt kun muodissa on jonkin aikaa ollut tuo sinapinkeltainen, niin sehän näyttää kyllä niin maanläheiseltä mustan ja valkoisen kaverina. Isosti en sitä kyllä enää laittaisi kotiini, sillä meillä on ollut joskus sohva siinä sävyssä. Ei enää, kiitos, vaikka aluksi siitä tykkäsinkin.

Nuo korsilla somistetut lamput ja peilit näyttävät kyllä hieman hassuilta, joten liika on liikaa, vaikka niitä korsia juuri kaipailinkin.

ROHKEUS JA PERSOONALLISUUS

Minusta on rohkeaa, kun uskaltaa yhdistää raskaampaa keramiikkaa ja ohutta posliinia sekä lasia yhteen kattauksessa. Siitä kyllä tulee hyvin persoonallinen ja rento yhdistelmä. Muistelen vain aikoja, kun kattauksessa piti kaikki olla juuri samaa sarjaa ja varsinkin häälahjoiksi haluttiin silloin trendikkäitä arabian sarjoja. Nyt voi ostaa kipon sieltä ja lautasen täältä ja hyvin toimii.

Punotut korit ovat persoonallisia käsityöläisten taidonnäytteitä ja ne sopivat hyvin juuri ulkotilaan vaikka parvekkeelle tai mökeille. Kodin sisustus sanelee mihin ne korit kannattaa asetella. Meillä yksi kori löysi tiensä parvekkeelle, koska kodin sisällä se ei vain näyttänyt hyvältä.

Trendikkään valaisimen kanssa voi joko onnistua tai sitten mennä täysin metsään. Rohkeutta voi olla, mutta kuitenkin malttia. Tämä valaisin voisi kyllä sopia lastenhuoneeseen.

Sisustuksen trendejä on kiva seurata, mutta ihan kaikki ei nappaa. On hyvä miettiä ja suunnitella useampaan kertaan, mitä kannattaa muuttaa omassa kodissa ja lähteä ihan pienestä liikkelle. Varmaankin on parasta aloittaa ensin siitä siivouksesta ja heittää sitä turhaa tavaraa pois, ennen uuden hankkimista.

Minua kiehtoisi löytää jotakin vanhoja ja tuunaamista kaipaavia esineitä tai pieniä huonekaluja, jotka kaipaisivat uutta ilmettä. Mutta nyt ei kannata pörrätä kirppareilla, vaan pitää pysyä vaan netin äärellä.

Varmankin aion tulevalla lomaviikolla tehdä jotakin pientä somistukseen liittyvää näin kevään kunniaksi.

Miten siellä? Löytyykö sinulla ideoita sisustamiseen vai onko siellä koti jo mallillaan?

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *