Sisustaminen

KIERRÄTYSIDEA PUUTERIPEILILLE

Peilille on aina tarvetta käyttöesineenä tai koristeena. Tästä teinkin vasta sisustusjutun, jossa oli käytetty erilaisia peilejä sisustuksessa.Tässäpä kierrätysidea puuteripeilille. Tarvitaan vain puuterirasian peili tai joku muu taskupeili, joka on siististi irronnut taustastaan.

Minun peilini oli irronnut kätevästi itsekseen, joten sen helpompi oli alkaa tätä työstämään. Ajatus lähti siitä, että käytän jo olemassa olevaa materiaalia, mitä kotoa sattuu löytymään ja tähän ideaan sopimaan. En edes ajatellut loppuun asti mikä tästä edes tulisi, mutta toki siihen pikkuisen kimallusta ja blingiä halusin saada.

KIERRÄTYSIDEA PUUTERIPEILILLE

Metallisia kansia tulee jatkuvasti lasipurkkien mukana, joten tiskipöydällä odotti kultainen kansi, johon liimasin peilin kuumaliimalla. Joskus kuumaliimalla liimaaminen on haastavaa ja se ei tahdo pitää, mutta tähän voi käyttää myös pikaliimaa tai muuta jämäkämpää sorttia.

Kannattaa kiinnittää ensin vaikka pala kartonkia peilin alle kanteen, joka on aina vähän tuosta keskeltä alempana kuin reuna, niin saa kannen pinnan tasaisemmaksi. Sitten peili vain kiinni kartonkiin. Minun peilini oli irronnut niin, että siinä oli tuo pala kartonkia jo mukana.

Yksi rasittava puoli oli tuossa kannessa, että se sujuu, kun peiliä joutuu painamaan liimatessa. Se saattaa ponnahdella ylös, jolloin liimaus irtoaa, joten ole tarkkana, kuinka paljon painat.

Minulla oli vielä muutamia peililaattoja jäljellä, kun tein tarjottimen tyttärelle ja linkin takaa löytyy tuo postaus. Liimasin metallikanteen peililaattoja ja koristelin tuon peilin ja laattojen välin timanttitarroin. Vitsit, miten noita tarroja vaan riittää ja riittää. Timanttitarrat tekevät lopputuloksesta siistin ja viimeistellyn ja antavat hieman glamouria tälle kukkaa muistuttavalle peilille. Onnistuin vielä tuikkaamaan yhden tarran aina peilien väliin jäävään rakoon, sillä minua hieman häiritsi tuo kultainen sävy verrattuna peilin hopeiseen kokonaisuuteen.

Peili on valmis ja se oli myös nopeasti askarreltu. Tämän peilin voi nostaa koristeeksi seinälle koukkuun tai pieneen naulaan, sillä metallikannen reunan ansiosta se on mahdollista.

Sen voi asetella koristeeksi pöydälle pelkästään tai siihen voi laittaa korvakorut ja sormukset tai muut pienet korut yöksi säilytykseen.

Minä testasin soijakynttilää, jonka olen saanut ja sekin toimi hienosti eli voi käyttää myös kynttilän alustana.

Tämä Rauha kynttilä on 100 % vegaani ja www.luonnonvoima.fi sivulta löytyy siitä lisää tietoa.

Näin valmistui kierrätysidea puuteripeilille ja tämä on helppo toteuttaa vaikka pikkukoululaisen kanssa.

8 Comments

  • Minna

   Kiitos Viltsumari:) Tämmöset kannattaa aina tosiaan säästää, kun koskaan ei tiedä, milloin inspis iskee ja roskat saa kyytiä:D Niin ja tietty uuden elämän!

 • Maarit / Sopusointuja

  Hienosti keksitty jälleen! Nyt tarvitaan kaikenlaisia ideoita päivien piristämiseksi ja tulee myös mieleeni, ettei kannata hävittää kotoa kaikkea ’ekstraa’ siivousvimmassa. Mullakin on pari muovilaatikkoa, missä on kaikenmaailman sälää, mutta se on ihan paras aarreaitta, kun pikkutytöt tulee kylään. Yksi suosikeista on ollut wc-paperirullat – niistä on tehty kiikarit, kamera ja sisustettu huoneita pahvilaatikon sisälle.
  Aurinkoa päivääsi Minna <3

  • Minna

   Kiitos? juuri näin, mitään ei kannata heittää pois, vaikka välillä on pakko, koska tilat ei riitä. Mutta pitää katsoa sen roskan mahdollisuus ja kuinka sitä voisi muokata.
   Lapsille nämä aarrelaatikot on parasta ?

 • 1nallepuh

  Voi miten kaunis siitä tuli ja monikäyttöinen. Kyllä sulta ei ideat lopu?
  Kyllä sitä saa kaikkea kivaa ”roskista” tehtyä kun vaan muistaa säilyttää materiaalia ja käyttää mielikuvitusta⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *