Sisustaminen

VINKKEJÄ PÄÄSIÄISMUNIEN MAALAAMISEEN

Kun pääsiäiseen on enää muutama päivä, ajattelin antaa muutamia vinkkejä pääsiäismunien maalaamiseen.

Aloitin juuri kevätloman ja miehen kanssa uurastettiin eilen koko keittiö siivoten. Kaapit, laatikot, koneet ja kaikki tuli siistittyä. Huh, mikä homma, mutta kyllä se kiitos aina lopussa seisoo. Nyt sitten hetken muuta, kuin siivousta, vaikka kyllä sitä riittää, jos niin haluaa.

Olen vuosien varrella maalannut ja askarrellut munia ja monia erilaisia munia säilytyslaatikosta löytyykin. Kaikki eivät pääse esille, mutta suurimman osan vielä kelpuutan.

VINKKEJÄ PÄÄSIÄISMUNIEN MAALAAMISEEN

Minulla oli muutama muovimuna varastossa, joten maalasin niihin mustaa askarteluväriä. Maalin nimeä en tiedä, sillä tytär oli ne luovuttanut kotoa muuttaessaan. Muovimunan pinta on haasteellinen, koska siinä ei ihan kaikki maalit pysy. Tämä oli todennäköisesti akryylimaalia, hajusta päätellen ja se oli riittävän paksua, jotta se peitti munan pinnan hyvin ja kuivahti suhteellisen nopeasti.

Kun munan pinta oli kuiva, käytin kankaanpainantaan suunniteltuja leimasimia ja maaleja. Minulla oli noissa leimasimissa pelkästään jouluisia aiheita, mutta kyllä sieltä löytyi jonkin sortin ruohoja tai oksia, mitkä muunsin sitten pääsiäisen teemaan sopivaksi. Ei ollut paljon värien suhteen valittavana, sillä minulla on vain musta ja hopea leimasintyyny.

Leimasin oli kyllä hiukan haastava saada kuperaan pintaan kunnolla painettua, mutta ajattelin, että tulkoon mikä tulee, sen usein voi kuitenkin pelastaa vaikka kimalteisilla timanttitarroilla.

Toinen muna sai koristeekseen kynsiglitteriä ja liimalakalla tämä sujui suhteellisen helposti. Tässä olin vielä ronskimpi, sillä nuo kimalteet olivat niin pieniä, jotta vain ripottelin niitä lakkaliiman päälle.

Kolmas muna olikin jo helppo tapaus, sillä liimasin siihen vain timanttitarroja ja eikä se muuta tarvinnutkaan.

Keräsin tekemiäni munia esille ja mikäli haluat saada lisää vinkkejä pääsiäismunien maalaamiseen, niin löydät postauksia täältä, täältä ja täältä.

Tänään meillä tehtiin ulkona hommia ja nosteltiin pressujen alta kaikki terassin kalusteet. Mies pesi vielä parvekkeen, joten pikkuhiljaa voi sinnekin alkaa taas keväisiä juttuja laittamaan. Tämä kuuluu yleensä meidän pääsiäisen perinteisiin ja nyt on parina päivänä jopa sää suosinut.

Ihanaa aikaa tämä kevät, kun luonto heräilee ja pääsee enemmän ulos touhuamaan. Onko siellä jo aloiteltu terassi- ja parvekekautta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *