Sisustaminen

LUONNON ANTIMET KORISTAVAT PÄÄSIÄISENÄ

Luonnon antimet koristavat pääsiäisenä ja se tuo hieman iloa tähän kevääseen. Ymmärrän sen surun ja tuskan, kun omaisia ei pääse nyt näkemään, mutta toivottavasti tämäkin asia pian helpottuu. Mekin olemme usein viettäneet jonkin päivän pääsiäisestä suvun piirissä, mutta nyt se on mahdotonta. Aina voi onneksi soitella.

Olen vasta aikuisena opetellut pitämään pääsiäisestä ja onhan se aina kiva tauko töistä. Pääsiäisenä voi rentoutua, lukea kirjoja, katsoa niitä sarjoja, mitä ei muuten ennätä ja toki nauttia herkullisista ruuista. Omalla kohdallani lisään vielä käsitöiden tekemisen ja siitä nauttimisen.

Arki tuntuu kovin työläältä, joten siksikin on hyvä juhlistaa vaikka kevään tuloa, mikäli ei koe pääsiäisen viettoa omana juttuna.

Koristeleminen tuo aina lisää juhlan tuntua, joten siksi pienikin kodin koristeleminen vaikuttaa heti mielialaan. Askarteleminen ei ole kaikkien juttu, mutta ainahan voi kokeilla askartelua, jossa materiaali on kerätty luonnosta. Luonnon antimet koristavat pääsiäisenä ja miten kauniita koristeita niistä saakaan.

LUONNON ANTIMET KORISTAVAT PÄÄSIÄISENÄ

Minulla oli pari isompaa puupalaa, joista toinen oli kaarnaa ja näiden päälle aloin keräämään kotoa tarvikkeita. Ajatuksena oli kierrättäminen sekä olemassa olevien materiaalien käyttö.

Oman pihan nurkasta irrotin vähän sammalta, mutta kukat ostin naapurin kukkakaupasta. Kurtturuusut taisin saada kaupan päälle, kun olivat jo aika nuupahtaneita, mutta kyllä ne minulle kelpasi. Leikkokukkia ei kovin paljoa nyt ollutkaan tarjolla, joten ostin, mitä siellä oli tarjolla.

Kuumaliimalla voi hyvin kiinnittää myös sammalta, kunhan on ravistanut kuivahtaneet mullat irti. Munankuoret tyhjennetään rikkomalla vain toinen pää munasta ja valutetaan sisus ulos.

Munankuoret pestään ja liimataan kuumaliimalla kiinni puukappaleeseen. Toimii, vaikka muna on vähän vinossa, vinon puupalan takia. Tämän tajusin vasta loppuvaiheessa, kun asettelin pikkupulloja paikoilleen. Ne täytyy tietysti asetella suoraan.

Koristeeksi käy kaikki mahdolliset pääsiäiseen sopivat oksat, lasimunat, pajunkissat, höyhenet yms. mikä vain näyttää kivalle tuon puupalikan päällä. Mutta liikaa ei kannata lastata kyytiin, jotta ei näytä sekametelisopalle.

Täytä pikkusia pulloja ja munat vedellä ja leikkaa pieniä kukkasia koristeeksi.

Tämä puun muoto viehättää minua jo ihan pelkästään. Siihen oli suhteellisen helppoa asetella koristeet ja lopputulos on todella näyttävä.

Pienempi versio löytyy ruokapöydän päältä. Alla on vanhasta kylpyhuoneen peilikaapista pelastettu lasilevy. Tunnelma on tässä ympäristön sävyjen takia aivan toinen. Musta eteinen on dramaattinen ja nämä keittiön sävyt taas tuovat herkemmän ja valoisamman otteen tähän asetelmaan.

Kun koti on koristeltu, mielikin on pirteämpi. Toivottavasti tykkäsit tästä ideasta. Niin ja nyt kun terassikausi ja parvekekausi avautuu, niin nämä koristeet voi toki sijoittaa sinnekin.

Toivotan sinulle hyvää pääsiäistä, vietit sen sitten yksin, ystävän tai perheesi kanssa!

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *