Lifestyle

PÄÄSIÄISEN MEHEVÄ JUUSTOKAKKU

Kerrankin onnistuin leipomisessa ja pääsiäisen mehevä juustokakku sai perheeltä kehuja. Juustokakun tekemisessä oli hiukan ongelmia, sillä minulla ei ollut riittävästi aineksia. Sovelsin reseptin omanlaiseksi ja uskallan sanoa, että tästä tuli jopa parempaa.

Olin ostanut kauppareissulla varalta appelsiinin makuisen tuorejuuston, mikäli innostuisin leipomaan juustokakkua. En siinä vaiheessa muistanut, että mitä sellaiseen kakkuun yleensä laitetaan muita aineksia, mutta nappasin kermaa mukaan varmuuden vuoksi. Kakuissa ja tortuissa kun yleensä on aina kermaa ja se minulta usein unohtuu.

No vääriin meni. Googlasin kaikki juustokakun ohjeet ja nappasin sitten minun aineksiini sopivan reseptin, jossa ei sitten kuitenkaan ollut sitä kermaa. Rahkaa kyllä olisi pitänyt olla. Onneksi olin ostanut välipalaksi mansikan makuista proteiinirahkaa, joten se sai kelvata. Itse asiassa mansikkarahka sopikin yllättävän hyvin appelsiinijuuston kaveriksi.

Kannattaa kuitenkin tarkistaa juustopaketista etukäteen grammat, sillä minun paketissani olikin vain 175 g ja reseptissä sanottiin, että olisi pitänyt olla 200 g. No päätin jättää yhden kananmunista pois, sillähän tämä hoituisi. Munia olisi pitänyt olla 5, joten neljällä mentiin.

Olisipa se mennytkin niin helposti. Pohja kyllä onnistui ja se odotteli jääkaapissa minun vispatessa tuorejuustotäytettä, mikä vaikutti oudon vetiseltä. Kannattaa aina lukea resepti tarkkaan, sillä siinä olikin kaksi kappaletta noita tuorejuustopaketteja. No just.

Onneksi kauppa on lähellä. Löytyi jopa hyllypaikka appelsiinituorejuustolle ja sepä olikin tyhjä. Tietysti. Ajattelin pelata varman päälle ja ostin maustamattoman tuorejuuston ja vispasin sen odottavaan täytteeseen. Nyt se vaikutti paremmalta koostumukselta.

Olin vähentänyt täytteen sokerin määrän puoleen, mutta lisäsin sokeria, sillä maustamaton tuorejuusto saattaisi tehdä kakusta mauttoman, joten tämä oli järkevä siirto.

Irtopohjavuokaan painellun kakkupohjan päälle kaadoin juusto-rahka-muna-seoksen ja pistin sen uuniin 175 asteeseen tunniksi.

Pääsiäisen mehevä juustokakku yllätti meidät onnistuessaan. Tästä tuli todella hyvää. Mansikkarahaka toimi appelsiinijuuston kanssa erinomaisesti ja maustamaton tuorejuusto hillitsi kakun liiallista makeutta. Yleensä tuorejuustokakut ovatkin minusta turhan makeita.

Tämän päälle olisi voinut kaadella vadelmamarjakastiketta tai mansikkakastiketta, mutta en uskaltanut enää haastaa itseäni moiseen taiturointiin. Olin onnellinen kun kakku onnistui ja perhe tykkäsi. Hiukan haaleana se oli todella herkullista, vaikka hyvälle se maistui kylmänäkin.

Olipahan show tämä meikäläisen leipominen, mutta pääsiäisen mehevä juustokakku pääsi kuvattavaksi ja päätin sitten jakaa tämän tuunatun reseptin. Olen todellakin arka kokeilemaan soveltamista reseptien suhteen, kun yleensä ne menevät metsään. Kerrankin onnistuin, mutta luulen, että vähissä on silti minun reseptien jako täällä blogissa.

PÄÄSIÄISEN MEHEVÄ JUUSTOKAKKU OHJE

Ohje pohjaan Valiolta

POHJA:

100 g voita

2dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat ja jauhoseos taikinaan. Pohjusta leivinpaperilla 24 cm:n irtopohjavuoka ja voitele vuoan reunat. Taputtele pohja vuokaan ja sen reunoille jauhoitetun käsin. Laita vuoka odottamaan jääkaappiin.

TÄYTE:

1 prk (250 g) mansikkaproteiinirahkaa

1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

1 prk (200g) appelsiini tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

4 kananmunaa

Sekoita kaikkia aineita sähkövatkaimella yhteensä 3 min. ja kaada seos vuokaan pohjan päälle. Laita kakku uuniin ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 50-60 minuuttia.

Ota kakku jäähtymään ja anna jäähtyä kunnolla, ennen irrottamista vuoasta.

4 Comments

 • Tiia

  Iiks miten ihana resepti ja tuo appelsiinijuusto ja kerma kuulostaa just parhaalta, tuli taatusti riittävän kostea kakkunen. Näin se menee, että parhaat reseptit syntyy sattumalta.

  Herkullisia hetkiä ja sydämellistä pääsiäistä Minna ja nyt on niin kova ikävä, että soitellaan pian. <3

  • Minna

   Kiitos ja juu, tuli tosi kostea, muttei liian. Niin ja sitä kermaahan ei kyllä edes tarvittu:) Sitä ostin turhaan, mutta rahkaa kylläkin ja onneksi sitä löytyi!
   Joskus sattumalta voi onnistua, mutta näin ei kyllä yleensä meikäläiselle käy:D
   Mukavaa pääsiäisen loppua ja soitellaan pian! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *