Käsityöt

VAALEANPUNAINEN KUKKAMEKKO

Vaaleanpunainen kukkamekko on minulle hiukan vaihtelua, sillä usein haksahdan juuri oranssiin tai punaiseen. Kangas osui jo alkutalvesta käsiini Tammiston Eurokankaan palalaatikkoa penkoessani. Ihastuin sen raikkauteen ja halusin ommella siitä ihan perusarkeen sopivan mekon.

Kangasta ei ollut kovinkaan paljoa, joten ajattelin kertoa pari hyvää vinkkiä suunnitteluun, kun kangasta on vähän. Yleensä minulla on se toinen ongelma, että niitä kangaspaloja jää ja aina niille ei löydy järkevää käyttöä. Yritän niitä kehitellä aina silloin tällöin johonkin ompelutyöhön, mutta kyllä niitä vaan tahtoo silti jäädä.

VAALEANPUNAINEN KUKKAMEKKO, KUN KANGASTA ON VÄHÄN

Mieti malli, mihin ei tarvitse kangasta kuin yhden pituuden verran. Jos mahdollista, niin kannattaa tehdä yläosa kahdesta kappaleesta, niin saat kikkailtua kappaleet vaikkapa sivukaistaleista.

Mekko kannattaa olla hyvinkin pelkistetty ja suora. Vaaleanpunainen kukkamekko on tehty ilman rintalaskoksia ja hameosiokin on täysin suora. Hameen helman levyeys on 140 cm.

Tähän minun suunnittelemaani malliin voisi tehdä tuon etuosan myös kahdesta kappaleesta, joten sauma tulisi koko matkan tuohon eteen, missä on nauhat.

Hihoissa minun oli tarkoitus tehdä liehuvat hihat, mutta kangasta riitti vain pituudeltaan lyhyisiin hihoihin. Sovittelin kuitenkin hihojen vierestä jäävät kangassuikaleet hihojen jatkoksi. Sain vielä leikattua ja ommeltua nauhat, joilla pystyin kokoamaan hihat kapeammaksi ja peittämään saumat, joita en halunnut näkyville.

Vaaleanpunainen kukkamekko sai tämän kikkailun ansiosta hihoihin huomion ja niistä tulikin pieni katseenvangitsija. Sitä tuo arkimekko kaipasikin, sillä muuten se olisi ollut jo liian tylsä, minun makuuni.

Kun yläosa on tehty kahdesta kappaleesta, eli hameosa on erikseen, niin takakappaleen saa paremmin istuvammaksi. Kuminauhan ompeleminen tuohon saumaan antaa myös mekolle vyötärön ja se näyttää paremmalta kantajallaan. Tähän voisi vielä tehdä vaikka vyön tästä kankaasta, mutta eihän minun kankaani siihen riittänyt.

Jos vyön välttämättä haluaa, niin aina sen voin napata hameen pituudesta, mutta jätin sen tällä kertaa tekemättä. Mekko saa olla kuitenkin hiukan löysä, jotta liikkuvuus on parempi arjen käytössä.

Mekko on kyllä täydellisesti sopiva koralli-pinkki lenkkareihin, jotka minulla on lenkkikenkinä. Ehkäpä sujautan ne joskus jalkaan tämän mekon kanssa. Sitten taidan olla täysin karkkiväreissä.

Joko siellä haaveillaan kesämekoista? Täältä ja täältä löytyy lisää luettavaaa kesämekoista.

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *