Käsityöt,  Matkustaminen

MATKOILLE OMMELTUA

Katselin tässä kuviani ja mietin, miten paljon on tullut matkoille ommeltua. Yhtä jos toista on tullut matkaa varten väkerrettyä ja onhan niitä ollut mielenkiintoista myös kuvata matkakohteissa.

Rakastan matkustamista ja kaipaan älyttömästi sitä, että voisi vaikka suunnitella tulevia matkoja. Mutta ei, mitään ei uskalla edes haaveilla. Pitää olla kieli keskellä suuta, kun asiasta edes manitsee, ettei joku pahoita mieltään.

Myrsky voi näköjään pöllähtää näin korona-aikana ihan mistä vaan hiekanjyvästä. Mutta näinä aikoina voi kuitenkin ajatella sitä kolikon toistakin puolta. Sitä, että matkanjärjestäjillä ei ole kohta töitä laisinkaan ja myös ne maat, jotka elää turismilla, ovat suurissa vaikeuksissa. Jotenkin tässä tilanteessa voisi yrittää olla avuksi.

Pienellä eleellä voi ainakin omalta osaltaan tukea matkustamista sillä, että palaa vaikka muistoissaan takaisin maihin, jossa on vieraillut ja esittelee niitä kohteita. Kaipa se muisteleminen on sallittua tämän kaiken keskellä.

 Jotta saataisiin taas toivoa ja positiivista huomiota sille, mitä matkailu merkitsee työllistäjänä, maailman avartajana ja uusien näkökulmien avaajana, haluaa World Travel & Tourism Council haluaa levittää tätä #TogetherInTravel-  kampanjalla. Eli saa muistella ja unelmoida matkoista.

Koska kanavissani olen usein matkustamiseen liittänyt myös matkoille ommeltua eli omat suunnittelemani ja ompelemani asut, niin yhdistän ne tässäkin yhteen. Linkin takaa löytyy usein asuun liittyviä vinkkejä sekä vinkkejä myös kohteista. Kyllä me vielä joskus reissuun päästään.

TUKHOLMA

Miten monta kertaa on tullutkin seilattua Tukholmaan ja olemmekin olleet Tallink Siljan asiakkaita jo kauan. Silja Line oli meidän valinta jo silloin, kun lapset olivat pieniä.

Tykästyimme Siljan tyyliin ja promenade oli laivalla parasta, sillä se teki laivasta jotenkin avaran. Lapset kirmasivat käytävää pitkin innoissaan ja me perässä, ehkä hieman vähemmän innoissamme, mutta liikkumaan pääsi ja aina löytyi kivaa tekemistä.

Viime kevään reissulla ensimmäistä kertaa jopa yövyimme hotellissa ja pidensimme matkaa kivaksi minilomaksi. Silkkipaidan tein ennen matkaa ja menomatkalla sain sen laivalla kuvautettua. Rappusissa oli hyvä valaistus, joten valoa riitti, kun yleensä laivalla koen kuvaamisen tosi haasteelliseksi. Täältä pääset katsomaan lisää silkkipaidasta.

Leopardikuosi viehätti jälleen ja siitä ompelin itselleni hameen. Haasteena oli hameessa olevien reikäkuosi, joka meinasi alushameesta huolimatta paljastaa liikaa Tukholman tuulisessa säässä. Vinkit pitkän hameen ompeluun täältä.

Hotelli Scandic Park rappusissa luonnonvalo oli paras, kun kuvasimme tämän kevään keltaisen mekon. Hotelli olikin miellyttävä kokemus ja siihen suositukset minulta. Täällä mekosta postaus ja hotellista löytyy postaus täällä. Voi, juuri näihin aikoihin olimme vuosi sitten tällä minilomalla Tukholmassa….

ROOMASSA

Oi, Rooma! Roomaan tahdon vielä uudelleen, sillä ei siellä kaikkea ennättänyt nähdä ja kokea. Mutta milloin sinne taas pääsee, niin se on toinen seikka. Toivottavasti joskus.

Valkoinen on vilpoinen väri ja siksi halusin rennon ja tyylikkään kietaisumekon hihattomana, jotta selviän Rooman kuumuudessa. Meillä kyllä kävi viime kesänä onni, sillä tukalammat helteet olivat ohi, kun saavuimme kaupunkiin. Valkoinen kietaisumekko löytyy täältä ja on siellä myös pari nähtävyyttä Roomasta.

Roomassa oli kyllä ihanan samettiset illat, joten oli hyvä, että minulla oli ohuesta ja vilpoisesta materiaalista tehtyjä mekkoja. Tässä yksi ommeltu hame ja toppi, josta löytyy postaus täältä.

PARIISI

Pariisissa vietimme pidennetyn viikonlopun tyttärien kanssa ja saimme pienen irtioton syksyyn. Ilmat tosin olivat kutakuinkin samat, joten marraskuun loppua ei erottanut sään puolesta, että oliko kotona vaiko Pariisissa.

Kiirettä piti, että sain syksyn matkoille ommeltua kaiken sen, minkä piti. Kävinhän Tallinnassakin yhdellä matkalla, mutta Pariisiin ompelin itselleni ja tyttärille mekkoja juuri lähtöä edeltävänä viikkoina. Tässä pilkkumekossa oli yllättävän lämmin olla, illan pimetessä ja hiukan viilentyessä. Linkki postaukseen täällä ja Pariisin esittelyä ensikertalaisen silmin.

Syntymäpäiväni sattuivat sopivasti matkan aikaan, joten juhlistimme sitä tietysti samppanjalla, jota tarjoilija hosui myös uuden mekkoni helmaan. Siitä voit lukea postauksen täältä.

Kirkas auringopaiste sai meidät innostumaan kuvaamaan toisiamme Louvren Pyramidilla. Tämän kermansävyisen mekon postaus on täällä.

Vanhempi tytär oli toivonut toimistoon sopivaa asua ja hän valitsi minun yllätyksekseni sähäkän sävyn. Okran hehkua toimistoon, löytyy täältä.

Burberry mekko oli tyttärellä ollut pitkään toivomuksena. Molemmille olin ommellut vekkihameet burberry kankaasta, heidän olleessaan pieniä. Silloin tosin ne olivat suloisen vaaleanpunaiset, nyt värisävyksi oli toivomuksena tämä perinteinen burberry.

Pitkä viikonloppu Pariisissa ennen joulua oli hyvä idea ja postauksen löydät tuon linkin takaa.

Toivottavasti viihdyit meidän viime vuoden reissuilla ja ennen kaikkea sait ideoita ja vinkkejä niin ompelemiseen kuin matkoillekin.

Toivotaan, että tilanne paranee, vaikka ehkei se enää koskaan ole sama, kuin ennen. Muistetaan, että ollaan tässä yhdessä ja yritetään olla kiukuttelematta ja tuomitsematta toisiamme liian heppoisin perustein. Kyllä me tästä selvitään.

8 Comments

 • Jael

  Ihanaa kun osaat ommella niin kauniita asuja, itse olen aika poropeukalo mitä tulee ompelemiseen.
  On kyllä surullista miten matkailuala ,kuten muutkin alat, ovat niin kärsineet koronan vuoksi, js kestää ennenkuiN toipuvat.Olen entinen matkailualan ammattimainen ammattilainen, ja seuraan mitaä alalla tapahtuu. Luin juuri täkäläisen jutun jossa kerrottiin että hotellien aamiaisbuffettien sijaan olisi valmiiksi pakattuja aamiaisia, ja hotellin henkilökunnan kanssa yhteydenpito olisi lähes virtuaalista:kuulostaa kamalalta. Sinulla om mukavia muistoja matkoiltasi tekemäsi asujen kautta ❤

  • Minna

   Kiitos Jael! <3 On tämä niin kurjaa aikaa kaikkien kannalta. Tietysti tärkeintä on pysyä terveenä ja jaksaa tämä aika, kuinka kauan se nyt sitten kestänee, mutta on hyvä muistaa, että matkailualan ihmiset kyllä kärsii nyt todella. Kyllä näillä hotelleilla on nyt vaikeaa, kun pitäisi palvella ja kontaktia ei kuitenkaan saa olla.
   Asuja on tullut ommeltua ja keksin, että näin voin tuoda esille omia kokemuksia matkoilta ja suosituksia kohteista yhdistäen nämä ompelemani asut mukaan:)
   Pysy terveenä siellä ja voi hyvin! Tsemppiä!<3

 • Maarit / Sopusointuja

  Tämä oli tosi kiva idea muistella matkoja ja ompeluksia. Tuli mieleen, että voisi muutenkin muistella ’vanhoja’ välillä, koska eivät kaikki ole lukeneet kaikkia juttuja. Olet mestari ompelemaan ja saat niin paljon aikaiseksi. Onko sulla kaikkiin erilliset kaavat, vai tuunaatko kaavoja sen mukaan millaisia haluat tehdä ja mitä kangasta on? Oletko kokeillut tehdä valmiin asun pohjalta kaavaa? Mulla on se yksi suosikki kimonomekko ja olen miettinyt että voisi yrittää tehdä jostain muusta kankaasta samanlaisen…
  Leppoisaa sunnuntaita Minna <3

  • Minna

   Kiva kun tykkäsit Maarit:) Tämä oli minusta luonteva tapa yhdistää nämä kaksi mulle rakasta juttua ja ajatella, ettei tästä tule pahaa mieltä kenellekään:)
   Kyllä mä olen sellainen diy-tyyppi, että kehitän itse aina ne kaavat ja harmittelen, etten jaksa niitä aina säästää. Kyllä pitäs, mutta useat vaatteet ovat peruskaavan mukaan, tosin muokattuja. Olen useinkin napannut jonkun haastavamman, kuten hihan kaavan valmiista vaatteesta ja muokannut sitä sitten omaan malliin sopivaksi. Totuus kun on, etten niin usein osta vaatteita, niin käytän paljon jo tekemistäni vaatteista kaavoja. Piirtäen ne aina uudestaan, hölmö kun olen:D
   Suosittelen piirtämään kaavat sun kimonoon, joka on näin ajatellen aika helppokin toteuttaa. Suoraa mallia, jos tarkoitat:)

 • Tiia

  Nonni ihan mielettömiä kaikki ja osaa olen tainnut saada ihastella livenäkin. En vaan tajua, miten osaat tehdä takit ja kaikki ja kun osaa, saa itselleen täydellisesti istuvaa, mikä taito. <3

  Ihanaa päivän jatkoa Minna. <3

  • Minna

   Kiitos Tiia <3. Kyllä olet tainnut nähdäkin näitä livenä ja onhan tässä tullut ompelua opeteltua ja välillä on pieleen mennyt kohisten. Mutta sitkeydellä ja ilosta tehdä itse ja omanlaisensa vaatteen, olen yleensä päässyt maaliin ja vaatteen käyttöön:)
   Mukavaa päiväää sulle myös!<3

 • 1nallepuh

  Ihania muistoja, kauniita vaatteita ja upeita malleja!
  Nämä ihanat muisto auttavat meitä kestämään tätä aikaa johon olemme joutuneet. Mutta tuolla jossain edessä pilkottaa aika jolloin voimme taas matkustaa ja nähdä läheisiä ja tuttuja. Onneksi meillä on sinut joka ilahdutat näillä jutuillasi ja kuvillasi❤⚘

  • Minna

   Voi kiitos! Kylläpä kirjoitit kauniisti <3 Nämä on kyllä ihania muistoja ja matkoille voi aina palata mielessään, kun katselee näitä kuvia:) Toivotaan, että kohta koittaa se aika, jolloin palataan edes vähän lähemmäs normaalia:) Toki uusi normaali on kuitenkin erilainen aika. Näillä nyt mennään ja kiitän ja toivon, että voit hyvin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *