Käsityöt

BEIGE NEULE PUHVIHIHOIN

Beige neule puhvihihoin valmistui jo aikaisin talvella. Ihastuin Katia Air Lux viskoosia ja merinovillaa sisältävän langan koostumukseen, 70 % viskoosia ja 30 % villaa, sekä myös langan riittoisuuteen. 50 grammassa on 300 metriä, joten kyllä sillä kivasti neuloo jo pitkälle.

Ihastuin lankakaupassa myös heti tämän langan metalliseen kiiltävyyteen. Creamy beige suorastaan veti minua puoleensa. Kermainen beige tuntui vastustamattoman kauniilta sävynä ja se oli myös ihastuttavan pehmeältä tuntuva lanka. Minulle on todella tärkeää se, ettei lanka kutita tai tunnu muuten karhealta.

Lanka jännästi kuitenkin tummui neulottaessa ja myös se kiilto hieman himmeni, kun neule eteni, joten liian kiiltävää tästä ei tule.

Tähän neuleeseen meni noin neljä kerää s-kokoon. Neuleessa juuri hihoihin meni eniten lankaa, mutta sitä silti jäi. Olin ostanut jälleen kerran liikaa ja lankaa riitti myös toiseen neuleeseen. Postaus neuleesta löytyy täältä.

Beige neule puhvihihoin neulotaan kolmosen puikoilla ja kahtena kappaleena, etukappale ja takakappale. Hihat neulotaan ylhäältä alas. Joustinneuleeseen hihoissa, suosittelen käyttämään sukkapuikkoja.

Näin keikkuvan kevään ilmoihin, tämä neule on ihanan lämmin, mutta ei kuitenkaan liian kuuma. Vilpoisuutta tuo myös nuo lyhyehköt hihat.

Beige neule puhvihihoin on klassinen neule muuten, mutta jälleen kerran halusin neuleeseen jotakin katseenvangitsijaa ja sehän on tietysti näissä hihoissa.

Olet varmasti huomannut, että isoja hihoja on nyt kaikissa mekoissa, paidoissa ja myös neuleissa. Puhvihihat ovat suloisen tyttömäiset, mutta oikein asustettuna, eivät näytä hullummalta aikuisenkaan naisen asuna.

KÄÄRMEENNAHKAHOUSUT

Leveät käärmeennahkahousut ompelin hauskasta materiaalista, joka sattui jälleen kerran tarttumaan käteeni kangaskaupan palalaatikosta. Ensinnäkin tuo väri houkutti, sillä siinä on ihanan pehmeän punertavan beigen sekoitus ja se kiiltää vienosti. Kankaassa on aavistus joustoa, joten se mahdollisti tiukan mallin ylhäältä ja leveät lahkeet muuten.

Vyötäröllä on vyötärönauha ja sivussa lantiolla piilovetoketju. Housut on ommeltu samalla kaavalla, jonka tein valkoisiin housuihin ja niistä voi lukea postauksen täältä.

Kevään ja kesän asuna tämä yhdistelmä toimii ja on tyylikäs, vaikka molemmat ovatkin hiukan kiiltäviä. Kiilto on kuitenkin hienovaraista, joten asuna käy arkeen toimistolle kuin myös iltamenoihin.

Kristallikimaran Beige neule puhvihihoin -ohje löytyy Ravelrystä linkin takaa.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *