Kosmetiikka

IHONHOIDON RITUAALIT KEVÄÄLLÄ

Tuotteet saatu, pr näytteitä

Ihonhoidon rituaalit keväällä korostuvat, kun auringonpaiste saa mielen virkeämmäksi ja usko huomiseen kasvaa. Se saa myös innostumaan ihonhoidon uutuuksista ja meikeistä. Itsestä huolehtiminen on tärkeää ja jos vaikka ihonhoito tai meikki tekee sinulle hyvää, niin miksipä ei siitä innostuisi.

Asiat jotka ovat sinulle tärkeitä ja saavat aikaan hyvän mielen, on hyvä säilyttää arjessa mukana. Arkirutiinit tuovat turvallisuuden tunnetta ja elämä voi melkein tuntua normaalilta, tänä vaikeana aikana. Ne voivat olla pieniäkin rituaaleja, jotka kannattelevat sinut tämän kriisivaiheen läpi.

Rakastan rituaaleja ja varsinkin ihonhoidossa olen kuuliainen ja tarkka. Vaikka olen kuinka väsynyt, niin meikit poistan aina, ennen nukkumaan menoa. Kosteutan kasvojani ja käytän myös naamioita.

IHONHOIDON RITUAALIT KEVÄÄLLÄ

Mutta se ihana kevät, miten ihonhoidon rituaalit keväällä ovat erilaiset? Kevät kun ei aina tee niin hyvää kasvojen iholle, vaikka toisin haluaisi uskoa.

Stressi ja aurinko saavat minun ihoni herkistymään, vaikka aurinko ihana onkin. Varsinkin kasvojen iholla se näkyy couperosan punaisuuden lisääntymisenä ja sekä alkukeväällä pienten näppyjen ilmestymisenä. Keväällä on tärkeää muistaa hyvä puhdistus, kosteutus ja aurinkosuoja.

IHON PUHDISTAMINEN

Formula 10.0.6 onkin minulle täysin uusi sarja ja mielelläni tutustun sen tuotteisiin, vaikka tuotesarja sopii paremmin nuorelle. Päätin kuitenkin testata muutamaa tuotetta ensin, ja antaa tuotteet sitten tyttärelle.

Puhdistusöljy vaikuttaa olevan trendikäs ja suosittu tapa puhdistaa meikit kasvoilta. Bare Face Beauty Skin Moisturizing Cleansing Oil toimii hyvin liuottaessaan kasvoilta myös muut epäpuhtaudet. Öljyä otetaan pari tippaa käsiin ja se hierotaan suoraan kuivalle iholle. Lisätään hiukan vettä ja hierotaan lika ja meikki pois ja lopuksi huuhdellaan iho.

Iltarituaaliin sopiva öljytuote nuoremmalle henkilölle, sillä öljyjen kanssa ihoni on aina hiukan herkkänä.

Puhdistusliinat ovat kätevä tapa puhdistaa meikit matkoilla tai mökillä. En ole pahemmin perustanut näistä liinoista, sillä suosin mieluimmin vettä puhdistuksessa ja olen ajatellut liinojen poistavan vain osan meikistä.

Näistä Wipe Your Face Off -liinoista innostuin kovasti, koska ne pyyhkivät paksuhkon meikin pois näppärästi kasvoiltani ja kasvot tulivat puhtaaksi yhdellä liinalla.

Yleensä välttelen liiallista hankaamista, sillä kasvoni helahtavat helposti punaiseksi. Mutta nyt vaikka testasin pyyhkimällä kasvojani useampaan kertaan tällä liinalla, niin iho ei reagoinut punoittamalla lainkaan.

Kaiken lisäksi kasvot puhdistuivat yllättävän puhtaaksi ja tuotteella sai myös silmänympäriltä meikit pois. Vedenkestävään ripsariin jouduin käyttämään järeämpää ainetta, mutta iholta sain tällä liinalla mustat jäljet pois.

Tätä liinaa tulen jatkossa varmasti suosimaan iltarutiineissa.

NAAMIO

Naamioiden ja maskien innokkaana käyttäjänä kokeilin vielä tätäkin mustaa paholaista viikon naamiona. Draw it all out Skin Detoxing Peel Mask oli mustaakin mustempaa tököttiä ja levitin sitä ehkä turhankin paksusti kasvoilleni. Odotin 15 minuuttia ja vedin maskin leuasta ylöspäin irti.

No, eihän se ihan kokonaan lähtenyt. Liikaa sitä ei kannata laittaa, mutta riittävästi, jotta sen saa revittyä irti. Osan jouduin pesemään pois, mutta iho kyllä tykkäsi tästä maskista. Yllättävää, sillä onhan tämä aika tehokas, mutta ei kuitenkaan turhan kova jyräämään herkkää ihoa. Kannattaa käyttää kerran pari viikossa, syväpuhdistamaan ihon kaikki epäpuhtaudet pois.

AURINKOVOIDE

Aurinkovoiteita tarvitaan aina, myös suomen kesässä ja juuri nyt kun aurinko paistaa ja iho ei ole siihen vielä tottunut. Heliocare 360 Water gel, jossa on spf 50+ , sopii kaikenlaiselle iholle, myös herkälle. Meikin alle tätä kannattaa laittaa ehdottomasti, vaikka meikissä suojaa olisikin. Kuuluu ehdottomasti minun rituaaleihini aamulla ja heti alkukeväästä lähtien, levittää aurinkovoidetta kasvojen iholle. Tuotteessa on miellyttävä tuoksu ja koostumus, joka imeytyy hyvin.

MEIKKI

Aamun rituaaleihin kuuluu ehdottomasti meikin tekeminen ja vain viikonloppuna kuljen meikittä, mikäli ei ole mihinkään menoa.

Clinique moisture surge sheertint hydtator spf 25 oli juuri sellainen kevyt pävävoiteen tyylinen meikkivoide, jolla saa hieman väriä kasvoille. Ohut voide levittäytyy ja imeytyy hyvin, mutta toki tarvitse hieman peitevoidetta kriittisiin kohtiin. Meikki tuntuu kevyeltä iholla ja iho näyttää hyvälle. Oli todella ihanaa siirtää talvella käyttämääni turhankin paksu meikkivoide laatikon takaosaan, sillä nyt alkoi kevyempi ja keväinen ehostuksen aika. Sopii hyvin herkällekin iholle.

DIEGO DALLA PALMA FULL FACE PALETTE

Olin odottanut tätä palettia kieli pitkällä, sillä osallistuin pr toimiston järjestämään live tapahtumaan, missä tämä Full Face Palette lanseerattiin ja annettiin meikkipaletin käytöstä opastusta. Eikä minun tarvinnut pettyä, paletti on aika ihana.

Nyt opin minäkin mihin kohtaan mitäkin sävyä laitetaan ja kuinka saa kasvojen muodon muuttumaan edukseen tämän paletin sävyjä käyttäen. Aluksi puuteria kevyesti kauttaaltaan ja sitten contour kasvoja muotoilemaan, poskipunaa poskille tuomaan hieman suloista sävyä. Poskipunaa vältellään turhaan, sillä se saa näyttämään hiukan pirteämmän näköiseltä ja terveeltä. Niin ja näitä samoja sävyjä voi laittaa myös silmäluomille luomiväriksi. Highlight kruunaa kaiken himmeällä kimalluksellaan.

Mukana tuli pieni sivellin, jota voi käyttää matkoilla, mutta muuten kannattaa valita hiukan isompi ja muhkeampi sivellin levitykseen. Aika ihana paketti, joka riittää hyvin kevyen meikin tekoon. Toki tarvitaan vielä ripsiväri, kulmien laittaminen ja hehkuvaa sävyä huulille ja vasta sitten on valmista.

Matkalle lähtiessä, sitten joskus, tämä on todella näppärä monitoimituote.

Pahvirasiassa on muuten hyvät vinkit erimallisten kasvojen ehostamiseen.

4 Comments

 • Tiia

  Diego Dalla Palmalla on mm. ihan yksi maailman parhaimpia meikkivoiteita ja mm. irtopuuteri, hurjan upea brändi ja tuo Full Face palette näyttää aivan ihanalta. <3

  Clinique löytyy täältäkin ja tykkään ihan älyttömän paljon.

  Ihanaa viikon jatkoa Minna. <3

  • Minna

   Olen aikaisemmin joitakin brändin tuotteita käyttänyt ja kyllä ovat olleet tasokkaita. Muutama ihonhoitotuote odottelee testiin pääsyä ja uskon, etten tule pettymään. Tuo paletti on kyllä aivan huikea ja nämä sävyt on ?
   Cliniqueen ihastuin täysin ja se on myös laadukas ja toimii iholla kauniisti.
   Ihanaa loppuviikkoa?

 • 1nallepu

  Kyllä iho kiittää kun sitä jaksaa hoitaa. Puhdistusliinat on näppäriä reissatessa ja vie vähän tilaa laukussa. Mulla niitä löytyy treenikassista ja mökiltä. Naamioihin olen hurahtanut ja haluaisin kokeilla melkein kaikkia eteentulevia?kiva kun sulta saa vinkkejä niistä. Meikkipaletin sävyt näytti toimivilta ja kiva kun on ohjeet mihin mitäkin laittaa⚘

  • Minna

   Noi puhdistusliinat on kyllä näppäriä:) Naamiot on ihania ja niitä kyllä kannattaa käyttääkin, jotta iho paremmin vastaanottaa sitten hoitovoiteita:) Tuo on tosiaan tärkeetä, että on ohjeistus mukana, jotta ei pääse mokailemaan pahemmin:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *