Käsityöt

MAKRAMEE KORVAKORUT

Enpä olisi uskonut vähän aikaa sitten, että innostun solmimaan makramee korvakorut itselleni. Boho-muoti vie kummasti mukanaan. Aluksi sitä katsoo kummeksuen ja sitten sitä jo menee innolla mukana. Tai sitten ei.

No minä nyt innostuin ja tein sen yhden saamani solmukoristeen seinälle ja nyt olen innostunut vähän lisää. Tämä vaan paisuu. Ostin jo mustaa lankaa ja siitä on tarkoitus solmia joku sisustusjuttu, kunhan ennätän.

Seinäkoristeen solmimisesta oli jäänyt jämälankoja. Makrameetyön siistiminen tehdään leikkaamalla langat sopivan pituisiksi, yleensä viistottain, joten tämä aiheutti längänpätkien jäämiä. Nappasin ne silloin talteen, kun ajattelin varmasti vielä testaavani jotakin muutakin solmimista.

Tein kokeiluluonteisen harjoituksen makramee korviksia varten, mutta ihan ensimmäinen meni roskiin, sillä se oli liian paksua ja liian raskas.

Toisen solmutyön leikkasin pieleen. Kolmanneksi nappasinkin viskoosilankaa, vaikka hieman mietin, että miten se toimii tässä solmimisessa. No kyllä se toimi, sillä lanka oli ohutta ja kevyttä, joten sitä piti kieputtaa vaan vähän paksummaksi. Solmeilu onnistui ja kohta minulla oli valmiina kauniin sävyiset, asuihini sopivat kevyet makramee korvakorut.

MAKRAMEE KORVAKORUT OHJE

Ohjeita on kyllä netti pullollaan, mutta opastan kuitenkin tässä, miten lehtimäiset makramee korvakorut syntyvät.

Käytin tähän isompaan lehteen niitä jämälankoja, joten tästä solmimisesta saa helpommin ideasta kiinni. Valitsin lyhyitä lankoja ja yksi niistä valikoitui tuohon rungoksi. Ohuemmaksi nämä langat saa jakamalla yksi lanka kahtia ja pehmoinen lanka jakautuu helpolla. Tajusin sen vasta, kun aloitin tekemään tähän tätä mallia, että niin, olisihan ne korvakorut voinut tehdä näin ja saada ne ohuemmaksi.

Korussa on hyvä heti alussa laittaa tuo ripustusrengas, johon korvakorun koukun voi sitten helposti sujauttaa.

Kuvasta näkee, kuinka langanpätkistä tehdään kaksi lenkkiä ja asetetaan rungon alle ja päälle ja sujautetaan langanpätkät vastakkaisesta lenkistä läpi. Kiristä tiukalle ja voit liu ùttaa solmuja ylemmäs ja tiivistää niitä, kun solmuja tulee useampia.

Näet kuvista, että seuraavan solmun olen tässä mallissa tehnyt peilikuvana edelliselle solmulle. Mutta noissa pienissä persikan sävyisissä korvakoruissa olen tehnyt solmut samaan suuntaan.

Kun solmuja on riittävästi niin avaa ne käyttämällä tiheää kampaa, esimerkiksi täikampa käy hyvin. Avaa lankoja kampaillen molemmilta puolilta, jotta ne ovat sileät ja leikkaa ne sitten haluamaasi muotoon. Käytin apuna mittanauhaa, joten sain näistä samankokoiset.

Hiuslakalla saa nämä hörhöttävät langat kuriin ja työstä tulee siisti. Isosta lehdestä voi tehdä vaikka koristeen seinälle. Makramee korvakorut täytyy leikata aika pieniksi, sillä ainakin minulla liian isot korvikset ovat hankalat.

Onko boho-tyyli saanut sinusta otteen? Innostuitko korvakoruista, jotka voisit itsekin tehdä?

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *