Käsityöt

NEULEESTA MEKKO

Idea neuleesta mekko -projektiin, tuli ostoksesta, joka ei ollutkaan toimiva. Olen ostanut vuosia sitten kauniin lyhyen neuletakin ja ajattelin, että sille olisi kovastikin käyttöä, mutta eipä ole ollut.

En ymmärrä miksi ostin lyhyen neuleen, joka ei oikeasti minkään mekon päälle olisi edes mahtunut ja tyyliltään hiukan romanttinen neule ei sopinut minkään kanssa.

Lisäksi vyötärö olisi ollut esillä, jos vaikka hieman olisi kurkotellut, joten ei todellakaan ollut hyvä juttu. Taas opitaan, että vaikka mikä olisi, kannattaa aina sovittaa kaupassa, kun vaatteista tai jalkineista on kyse.

Olin jo kirpparille tätä laittamassa, kun keksin, että jos siihen vain neuloisi jatkeen kankaasta ja tekisi siitä mekon. Neule mekosta ja sehän olisi helppoa ja edullistakin toteuttaa.

NEULEESTA MEKKO OHJE

Neule on kuitenkin suloinen, joten päätin ostaa kankaan ja kokeilla. Todella yksinkertainen tuunaus ja helppo kenen tahansa toteuttaa, jos osaa ommella ompelukoneella.

Ostin hieman kiiltävää viskoosikangasta ja mittasin kankaaseen vain sen hameosan pituuden. Neuleesta vähän alle polven verran kangasta eli vajaa metri minun kokoiselleni.

Jotta hameosa laskeutuu kauniisti ja siitä ei tule liian raskas, oli viskoosi siihen paras vaihtoehto. Kun kangaskappale oli lattialla suorakaiteen muotoisena kaksinkerroin, leikkasin sivut viistosti vyötäröltä alas helmaa kohden leventyen.

Sivusaumat ompelin kiinni ja tikkasin rypytyslangan vyötärölle kahteen kertaan ja pistonpituus oli suurimmalla mahdollisella. Tämän jälkeen rypytin langat kiristämällä molemmista alulangoista varovasti vetäen, jotta kangas rypyttyy.

Sovittelin sitä välissä ja kun neule ja vyötärö olivat saman levyiset, ompelin helman kiinni neuleen reunan alle. Reunan alla oli nimittäin ohut röyhelö, minkä väliin sain tikin sopivasti piiloon, jotta se ei näy neuleessa.

Neuleesta mekko -idea onnistui ja tämä on juuri sopiva arkeen, töihin ja kaupungille. Vähän tuo viskoosi valkoisena kuultaa läpi, joten alushame oli laitettava alle. Mutta kiva mekko keväälle ja varmasti joku vilpoinen päivä kesällä tulee tätä myös käytettyä, koska pitkät hihat vähän lämmittävät.

Löytyykö sinun kaapistasi vastaava neule, johon voisit vain lisätä hameosan kiinni ommellen ja sinulla olisi uusi mekko?

Olen myös aikaisemmin ommellut vanhasta uutta, joten täältä ja täältä löytyy myös helppo toteutus mekon muutoksesta.

Kuulin, että Roihuvuoren kirsikkapuisto oli täynnä ihmisiä, joten päätimme miehen kanssa mennä lähemmäs merta kalaan. Naapuristossa löytyi meille sopivat kirsikkapuut. kauniita olivat.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *