Käsityöt

LEMMIKKIMEKKO

Kaverini rakastaa lemmikkejä, joten hänen ei ollut vaikea valita, mitä kukkasia hänen mekossaan esiintyy. Lemmikkimekko on kalpean vaaleansinisellä pohjalla oleva puuvillainen trikookangas, joka on täynnä risteileviä lemmikkejä.

Yllätyin suuresti, kun löysin myös omalta pihalta pari sinistä kukkasta, jotka ilmeisesti ovat lemmikkejä. Tuuli on varmaankin ne meidän pihalle lennättänyt, kuten monen muun oudomman kukkasen. Itse en ole pihakukkia muuta kuin ruukkuihin istuttanut, joten sinänsä kiva, jos välillä tuuli tuo muutakin, kuin voikukan siemeniä ja muita rikkakasveja pihallemme.

Lemmikkimekko toteutettiin Pionimekon mallilla, sillä hän ihastui tuohon yksinkertaisen tyylikkääseen mekkooni, mutta koska hänellä oli jo tuosta kankaasta tunika, niin lemmikit pääsivät loistamaan tässä mekossa. Pionimekosta löytyy postaus täältä.

Hihoissa on aavistus rypytystä olkapäillä ja hihat yhdistetään rypytyksillä myös kalvosimiin, jotka ovat noin 10 cm:n korkuiset.

LEMMIKKIMEKKO, OHJEITA OMPELUUN

Lemmikkimekossa juju on jälleen tuossa kietaisussa, sillä kietaisumalli toimii jokaisen vartalolla ja saa ne kurvit sopuisasti näkyville. Mikäli kurveja ei ole, niin se nostaa myös tuota vyötärön linjaa kivasti esille.

Kietaisun ideana on piilokietaisu, sillä mekko on suorahko muuten, mutta levenee maltilla helmaa kohden. Piilokietaisu tehdään ompelemalla etukappaleen vyötärön kohdalle toinen nauhoista siten, että käännetään kangas laskokselle ja piilotetaan nauhanpää sen laskoksen sisään. Tikki tikataan laskoksen päälle.Toinen nauha, joka on pitempi, sillä se kiertää selän takaa, ommellaan sivusaumaan kiinni.

Mikäli haluat tehdä samantyylisen mekon, niin heitän vinkin, että löysähkö t-paita, jossa on istutetut hihat, toimii vallan hyvin mallina, josta voit ottaa kaavat. Lähinnä mittasuhteita ja hihan mallia voi tästä mallata. Niin ja tietysti pääntietä.

Ompelua helpottaa, kun kääntää pääntien vain kerran ja tikkaa ilman turhia huolitteluja, sillä ainakaan Pionimekon pääntie ei ole rispaantunut, vaikka sitä on pesty. Merkki laatukankaasta.

Helmaan suosittelen ompelemaan erillisen noin 4 cm:n kaistaleen oikealle puolelle ja kääntämään sen sitten nurjalle tikaten. Näin helma ei ala kiemurtelemaan ja lopputulos näyttää jämptiltä ja siistiltä.

Tein joustosiksakilla ompeleet, sillä pienin siksakki joustaa saumoissa. Tässä säästää aikaa ja jos on tarkan markan tyyppi, niin myös lankaa säästyy. Ups! Taitaa olla nykyisin euron, mutta ei se rimmaa tuohon vanhaan sanontaan niin hyvin:)

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *