Käsityöt

OMENANKUKKIA NEULE

Ihana toukokuun loppu ja omenankukat, jotka ihastuttavat ja riemastuttavat minua aina vuosi vuodelta. Lapsuudessa en saanut tästä ihanuudesta koskaan nauttia, kun eihän meillä pohjoisessa mikään kunnolla kukkinut. Nyt sitten nautin niin riemuissani, että piti nimetä juuri valmistuneesta neuleestakin Omenankukkia neule.

Eikä siinä ole niitä omenankukkia sinällään, ainakaan sellaisessa perinteisessä muodossa, mutta tämä pitsinen neule esitteleekin kukat ruutujen muodossa.

Lankana on ihana Hjerte Garn Orgaanic-350 Wool Cotton, orgaanista merinoa ja orgaanista puuvillaa. Uskomattoman kevyttä ja juoksevaa. Vain 2 kerää tähänkin paitaan meni ja puikkona oli pyöröpukot koossa 3,5. Tästä tein toukokuun alussa edellisen neuleen ja sitä pääsee katsomaan täältä.

Malliksi kehittelin ohutta hieman läpikuultavaa pitsiä. Lanka on niin ohutta, joten ajattelin, että pitsi siinä toimii parhaiten. Lisäksi valkoinen on minusta paras värinä, näin ohueen keväiseen pitsipaitaan. Toki tämä sopii myös kesälläkin käytettäväksi.

Pitkästä aikaa halusin myös neuloa neuleen, joka lähtee kaulasta alaspäin. Tämä on hauska tapa neuloa, sillä se hahmottuu jotenkin paremmin ja sitä on helpompi työstää, kun sitä on mahdollista sovitella aina välissä.

Tässä myös pääsee luistamaan saumojen ompelemisesta ja lopputulos on siisti, koska omenankukkia neule on tehty yhtenä kappaleena.

Omenankukkia neule on sommiteltu yhdistellen pieniä ja isompia ruutuja. Kriittiset kohdat on peitetty tiivillä sileällä neuleella. Pitsikuvio on hyvin yksinkertainen ja helppo neuloa, vaikka ei olisikaan niin paljoa vielä neulonut. Toki kuviota pitää seurata, mutta kun pääsee jyvälle, niin voi helposti neuloa jatkossa ilman mallikuviota.

Kuten kuvista voi huomata, niin kovin paljoa ei noita kukkia tullut tänä keväänä, sillä me leikkasimme miehen kanssa puut aika mataliksi ja turhat pitkät piiskat saivat kyytiä. Nyt toivon, että saan pidettyä puun aisoissa ja leikata näköjään pitää vain tiheämmin ja ronskimmin.

Kevät omenankukkineen alkaa olla taputeltu ja huomenna siirrytään kesän puolelle. Mutta toki näistä kukkasista nyt voi vielä muutamia päiviä nauttia.

Mikäli innostuit neuleesta ja haluaisit tämän ohjeen, olen ladannut sen Ravelryyn, joten tuolta linkin takaa se löytyy.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *