Sisustaminen

PITSIÄ LASIPULLON YLLE

Taitaa jälleen olla aika lasipullon tuunaukselle ja tällä kertaa ajattelin pukea pitsiä lasipullon ylle. Sangriapullosta saa joko hyvän vesipullon ruokapöytään tai sitten se on toimiva myös maljakkona.

Aluksi on tietysti pakko piilottaa isot tekstit pullon kyljestä, sillä ne eivät siitä lähteneet millään konstilla. Maalaamiseen käy hyvin peittävä valkoinen askartelumaali. Tässä kuvassa pullo on ensimmäisen kerran maalattu, joten tarvitsee paksuhkoa maalipintaa, jotta kirjaimet ovat varmasti piilossa.

Kun maali on kuivunut, löysin vielä muutaman pitsikartongin laatikosta. Ihmeesti ne riittää, vaikka oikeastaan nämä oli ostettu vuosi sitten lakkiaiskutsuja varten. Olen taiteillut niistä jo pääsiäisen koristeet, mutta ainahan niitä jää yli. Minä yritän niitä tunkea joka paikkaan ja nyt on sitten vuoro pukea pitsiä lasipullon ylle.

Pitsinen kartonki on suhteellisen taipuisaa ja ohutta, joten sen sai hyvin sovitettua maljakon kylkeen liimalakalla. Pohja kannatti maalata, koska kun pitsi liimataan pullon kylkeen, niin keltaiset tekstit olisivat ikävästi loistaneet noista pitsien reikäkuvioista. Nyt maali peitti sopivasti kirjaimet ja pitsi näyttää maalin päällä hyvälle. Joistakin kulmista kuvattuna, tuo teksti tahtoo vilkkua, koska pullon sisälle en päässyt maalaamaan, mutta en usko, että sillä on niin väliä.

Liimalakkaa kannattaa laittaa ainakin pari kerrosta, jotta maali ja pitsikartonki pysyy myös kosteudelta suojassa. Huuhdella tämän voi, mutta ei kannata liian kovalla kädellä pestä.

Tähän voisi hyvin myös laittaa pitsikangasta, jos tuota kartonkia ei satu löytymään tai virkattuja pikkuliinoja.

Pullo on tarkoitettu nuorimman tyttäreni uuteen kotiin, jonne hän muutti tällä viikolla. Olin luvannut hänelle näitä tuunauksia tehdä, koska hän osaa antaa näille arvoa ja tykkää, että ne ovat persoonallisia. Sehän on aina äidistä kivaa, sillä näitähän täällä tasaiseen tahtiin tulee tehtyä.

Pitsiä lasipullon ylle ja kylläpä kukkaset näyttävät kauniilta tässä asetelmassa. Minulla on aina pula juuri oikeanlaisesta korkeasta maljakosta, joten tämä on pullona täydellisen kokoinen, joten siihen sopii monenlaisia kukkasia asetella.

Varmasti myös vesipullollekin tyttärellä on tarvetta uudessa kodissaaan, joten päättäköön itse, miten hän tätä käyttää.

Kyllä näitä lasipulloja kannattaa näköjään säästellä. Jälleen kerran on toimiva kierrätysidea toteutettu. Muutamia tuunauksia tässä on tullut tehtyä ja jos innostuit, niin niistä löytyy postauksia esimerkiksi täältä ja täältä.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *