Käsityöt

ORANSSINPUNAISET HOUSUT

Ihana kesäpäivä ja vielä sunnuntai, joten oli kiva piipahtaa kauniisiin maisemiin kuvaamaan oranssipunaiset housut.

Sain nämä vasta eilen viimeisteltyä ja syynä oli laiskuus. Joskus se vaan tökkii, kun on monta projektia tulilla ja ei tiedä mihin koskisi ja minkä veisi maaliin. Nyt saivat oranssinpunaiset housut sen loppusilauksen, eli vyötärönauhan ja napit. Niin ja vielä lahkeiden kääntämisen.

ORANSSINPUNAISET HOUSUT, VINKIT OMPELEMISEEN, KUN KANGAS EI RIITÄ

Rakastan oranssinpunaista ja koen, että se on niin mun väri, joten tästä himoitsin housuja. Halusin helpot suorat housut, leveillä lahkeilla, mutta kappas, kangas meinasi loppua kesken.

Olin jo leikannut kappaleet ja suunnitellut vetoketjun sivulle, kuten olen parit housut jo tälle keväälle tehnyt. Täältä ja täältä voit kurkata niitä housuja.

Kuinka ollakaan, huomasinkin ostaneeni tavallisen housuvetoketjun, enkä piiloketjun, joten päätin siirtää vetoketjun etusaumaan.

Kangasta ei olisi tähän siirtoon riittänyt, mutta pari tilkkua oli tuosta leikkaamisesta jäänyt, joten tein housuihin sitten taskutkin. Toisaalta taskujen teko olikin hyvä ajatus, koska niiden avulla, sain tähän kivasti lisättyä myös nuo laskokset eteen, jotka ovat armollisemmat vartalolle.

Takana onkin takasauman molemmin puolin sisäänotot, joilla saa kivasti muotoiltua housujen takaosaa istuvammaksi.

Vyötärönauhaa piti kaventaa sivusaumojen kohdalla, sillä en saanut sitä muuten istuvaksi, vaan siihen jäi ärsyttävästi liikaa kangasta. Saumat eivät haittaa, kun ne mukailevat sivusaumaa ylös asti.

Vetoketjun kohdalle piti lisätä suikale kangasta, siihen etulipareeseen, joten ihan meni kyllä tilkkutyöksi nämä housut. Mutta onnistuivat ne kuitenkin ja voi sanoa, että ihan ovat salonkikelpoiset.

Musta on värinä hieman hillitsemässä oranssin hehkua ja tähän sopii hyvin viime kesänä ostamani slip back kengät. Nämä ostin Tukholman reissulta, Siljan laivalta ja olivat muistaakseni vielä alessa. Ai, hitsit, kun ikävöin Tukholmaan!

Viskoosi on kyllä ihanteellinen kangas kesäisiin asuihin. Kyllähän se tietysti hieman rypistyy, mutta vaate kannattaa kuulemma nostaa suihkukäynnin ajaksi roikkumaan kylppärin kosteuteen, niin jopa suoristuvat. Näin antoi vinkkejä kangaskaupassa myyjä ja sehän toimii, kokeiltu on.

Nämä oranssinpunaiset housut sopivat tyyliltään hyvin illanistujaisiin, leffaan, ravintolaillalliselle tai kaupunkishoppailuun. Eli käytännössä mihin vaan, kunhan tässä vaan saadaan lupa näihin edellä mainittuihin normaalijuttuihin joskus. No, olenpahan valmiina.

Miten siellä, voisiko oranssinpunainen olla sinun kesähousujen värinä?

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *