Käsityöt

KUKKAISTANSSI JUHANNUKSENA

Olihan juhannus ja miten ikimuistoisen kaunis sää! Harvoin meitä on tämmöisellä lämmöllä hellitty.

Juhannusaattona suuntasimme miehen kanssa ottamaan kuvia mekosta, jonka olin ommellut. Kukkaistanssi juhannuksena, ei voisi paremmin nimeksi sopia. Tosin kankaan nimi on kyllä summer dance, mutta kukkaistanssi sopii minusta tähän mekkoon paremmin ja näin juhannuksen aikaan vielä, kun sääkin oli kuin morsiain.

KUKKAISTANSSI JUHANNUKSENA, VINKIT MEKON OMPELEMISEEN

Kangas on ilmavan kevyttä päällä ja laskeutuu niin kauniisti liehumaan hameosassa. Leikkasin hyvin yksinkertaisen mallin, sillä tässä kankaan kukat saavat loistaa. Miehustassa on pääntiellä vastalaskos ja sivusaumassa piilovetoketju. Hameosan leikkasin kellomaiseksi kankaan leveyden sallivissa rajoissa. Vyötäröllä on vain hieman rypytystä hameosassa.

Hihoissa on aavistus rypytystä olkapäillä ja niissä on myös leveät kalvosimet.

Vyö on tehty kierrätysidealla tyttären vanhasta kaulakorusta. Tässä korussa oli siimakuminauhaa, jossa on riittävästi joustoa, jotta tätä saattoi ajatella vyöksi. Lisäsin vain taakse pätkän samanväristä ketjua, jossa oli myös lukko-osa tallessa ja sain sillä riittävän pituuden vyöhön. Lähinnä tämä vyö on koristeena, joten jos se ei kestä käytössä, niin ei haittaa.

Kukkaiskangas vaan näköjään houkuttelee minua edelleen, vaikka päätänkin ostamaan lähtiessä, että nyt ostan jotain ihan erilaista. Mutta eihän tätä voinut sivuuttaa mitenkään ja miten hienosti se sopi ajankohtaan, kukkaistanssi juhannuksena, on kuin suunniteltu tähän hetkeen, mutta toki sopii käytettäväksi läpi koko kesän.

Kankaan materiaalina tämä viskoosi on todella ihanaa ja tasokasta, joten mekko ei esimerkiksi tunnu päällä lainkaan, vaikka onkin suhteellisen pitkä ja hameosa laaja. Näinhän se pitäisi ollakin, sillä joskus mekko saattaa tuntua liiankin raskaalta päällä ja jää siksi käyttämättä.

Viskoosi luonnonkuituna kuitenkin tahtoo hieman rypistyä, joten siihen on varauduttava. Mekko vain roikkumaan henkarille suihkutilaan, jossa se saa sopivasti kosteaa ilmaa ja suoristuu samalla.

Juhannuksen aika alkaa kääntyä lopuilleen, mutta olen todella kiitollinen näistä helteisistä hetkistä. Näitä voi sitten muistella talvella, kun kerrankin sattui helteet näin sopivaan ajankohtaan.

Mikäli innostuit mekosta, niin muita suunnittelemiani kukkamekkoja löytyy myös täältä.

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *