Käsityöt

PITSIMEKOSSA LAIVAN HELIKOPTERIKENTÄLLÄ

Olipas huikeeta olla pitsimekossa laivan helikopterikentällä kuvattavana. Mutta kun sellainen tilaisuus oli mahdollista, niin saipahan kerrankin hiukan erilaiset mekkokuvat otettua. Helikopterikentälle ei siis saa tulla kuin erikoisluvalla ja mukana oli tietysti laivan henkilökuntaa.

Pitsikankaan hankin jo keväämmällä ja mielessäni ajattelin, että niinköhän noita mekkokelejä tälle kesälle siunattaisiin. No todellakin on nyt saanut parisen viikkoa ilakoida kevyissä kesäisissä mekoissa.

Sattui vielä niin, että sain kutsun pressimatkalle Latvian Riikaan, joten kangas oli nopeasti loihdittava mekoksi.

PITSIMEKON TEKEMISEEN VINKIT

Mielessä olikin hyvin yksinkertainen, keveä mekko, joka olisi myös nopea toteuttaa. Kangasta olin ostanut puolitoista metriä, mutta suunnitelmien muuttuessa matkan varrella, kangasta jäi vielä toiseen ompelukseen. Eli yksi mekon pituus riittää ja hameen leveys, on kankaan levyinen.

Juju olisi tällä kertaa selässä, sillä tajusin jossain vaiheessa suunnittelua, että ehkä lopputulos olisi keveämpi, kun selkä jää vähän auki.

Myös mekon pukeminen olisi helpompaa, sillä halusin tästä mekosta helpon asun, joka vain vetäistaan jalkojen kautta ylös päälle.

Piilovetoketju on siis tikattu selän puolivälin tienoilta alas ja vyötäröltä vielä noin 5 cm. Ketju on pituudeltaan 25 cm.

Niskaan laitoin pienen helminapin. Laatikosta löysin ristipistotöistä jääneen valkoisen langan, joka sävyn puolesta sopi lenkiksi helminapille.

Edessä on rintalaskokset ja hameosassa on edessä, takana ja molemmilla sivuilla vastalaskokset. Tein vielä lopuksi molemmille puolille eteen laskokset, jotka myös muokkasivat vyötärön seutua ja rinnan alta, tehden mekosta istuvamman. Tein tämän loppuvaiheessa, tikaten tikit laskosten päälle ja sitäkään ei edes kunnolla huomaa, sillä niin armollinen tämä pitsi oli.

Kangas ei pahemmin rispaannu, mutta pääntien, helman ja hihanaukot vain käänsin kerran ja siksakkasin, joten nekin onnistuivat ihan kivuttomasti.

Ihan aluksi olin suunnitellut pieniä hihoja tähän mekkoon, mutta sitten muutin mieleni ja ajattelin, että tämä taitaa toimia paremmin ilman ainaisia hihojen istutuksen haasteita.

Matka-asuna pitsimekko oli kyllä kymppi valinta, sillä se ei rypistynyt lainkaan. Asusteena minulla oli tähän sopiva helmistä virkattu pikkulaukku. Tästä helmilaukusta löytyy postaus ohjeineen täältä.

Pitsimekossa laivan helikopterikentällä olikin ihanan vilpoisaa, sillä hellettä riitti reissun aikana ihanasti. Hieman helle alkoi jo tuntua, kun päivä käveltiin Riika ihastellen.

Olin ajatellut aluksi, että mekko tarvitsee alleen kunnon aluspuvun ja koko pituudeltaan, mutta se olisi näyttänyt jotenkin tunkkaiselta.

Eipä se kuitenkaan paljasta liikaa, vaan iho saa vähän kuultaa läpi, mikä tekee siitä herkemmän ja huomattavasti vilpoisamman pitää helteellä. Toki minialushameen laitoin alle, varmuuden vuoksi.

Olipas ihanaa olla pitismekossa laivan helikopterikentällä ja ihmetellä upean sinistä merta, joka vaan jatkuu ja jatkuu. Niin kaunista ja varsinkin kun sää mahdollisti kerrankin sen, ettei tuolla korkeuksissa tarvinnut värjötellä, vaan tuuli ihanasti vilvoitti meitä.

4 Comments

 • Tiia

  Superkaunis mekko ja sinä ja voiko upeampaan ympäristöön mekkoa päästä kuvaamaan. Ihan huikean hieno elämys tuo helikopterikansi ja se vilvoittava tuuli. Kiitos mielettömästä reissuseurasta, sun kanssa lähtisin vaikka avaruuteen. <3

  • Minna

   Kiitos Tiia♥️ Oli kyllä hieno kokemus päästä tuonne korkeuksiin kuvaamaan ja kuvista tuli kyllä hienot ?
   Kiitos itsellesi ja sinun kanssa on kyllä helppoa reissata ja hauskaa oli.? Lähden mihin vaan eli seuraavaa reissua odotellen ???

  • 1nallepuh

   Hienot kuvat ja mikä tilaisuus päästä helikopteri kentälle kuvaamaan niitä. Ihana pitsimekko ja helteillä varmasti vilpoinen ja mukava päällä⚘

   • Minna

    Kiitos ja todella upeaa oli päästä tuona kuumana iltana ihan huipulle kuvaamaan! Kaunis sää tässä oli tietysti avainasemassa ja kyllä tuo mekkokin ihan hyvältä näytti 🙂 Maisemat oli huikeat, vaan merta ja taivasta!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *