Matkustaminen

VIETÄ PÄIVÄ RIIASSA- RISTEILLEN HELSINGISTÄ

Yhteistyössä Tallink Silja

Upea sää suosi meitä, kun lähdimme viikonlopun viettoon teemalla: Vietä päivä Riiassa – risteillen Helsingistä. Mukana pressimatkalla oli muutamia toimittajia ja matka- ja lifestylebloggaajia ja ihana Tiia, jonka kanssa reissut sujuu rennosti.

Reitti ei sinänsä ole uusi, sillä risteilin jo muutama vuosi sitten Silja Europan kyydissä Riikaan, mutta nyt pääsin matkustamaan toisella suosikkilaivallani, Silja Serenadella.

Tämä Helsinki-Riika reitti seilataan vain kesän ajan ja syksyllä sitten palataan takaisin Tukholman reitille, mikäli tilanne siellä koronan suhteen paranee.

Riikaan pääsee nyt joka toinen päivä elokuun puoliväliin saakka ja tästä eteenpäin maanantai, keskiviikko ja perjantai -lähdöillä elokuun loppuun asti.

Matka on hiukan pitempi kuin Helsinki-Tukholma väli. Lähtö on klo 16.00 ja perillä laiva on seuraavana aamuna klo 10.30. Takaisin lähdetään klo 16.30 ja ollaan perillä Helsingissä klo 11.00. Passi tai poliisin myöntämä henkilökortti mukaan. Linkistä löytyy Riika-risteilyt .

Tänä kesänä 2020, Tallink Silja on ottanut muitakin uusia matkakohteita ohjelmistoon, koronan aiheuttamien rajoitusten takia. Tässä tilanteessa matkustajista on tietysti kivaa, että pääsee näkemään muitakin kaupunkeja, kuin mihin on totuttu.

Risteilyjä löytyy esimerkiksi uutuutena Turku-Tallinna, Päivä Saarenmaalle ja Päivä Maarianhaminaan Helsingistä. Lue täältä lisää.

MITEN KORONA VAIKUTTAA MATKUSTAMISEEN LAIVALLA

Riika on ollut monen toivelistalla jo jonkin aikaa ja sen huomasi jo satamassa, kuinka ihmiset olivat iloisena lähdössä reissuun.

Alkuun vähän säikähdin tungosta, joka odotti terminaalissa, mutta laivalla ihmiset olivat hyvin hajaantuneena ympäri laivaa, joten se tieto rauhoittaa varmasti monia.

Vaikka innokkaita matkustajia tuntuikin olevan satamassa tungokseen asti, niin kuitenkin laivassa risteili vain 75 % normaalista määrästä.

Kuulutuksia annettiin mm. turvaväleistä, käsien pesemisestä ja desinfioinnista, sekä suositeltiin liikkumista vain omassa seurueessa. Desinfiontipisteitä löytyi laivalta useita.

Ravintoloissa buffet-pöytien ottimia vaihdettiin usein ja puhtaudesta huolehdittiin monin eri tavoin.

Tärkeintä on tietysti, ettei kukaan lähde reissuun kipeänä ja jos sairastuu matkalla, tulee siitä viipymättä ilmoittaa laivan henkilökunnalle, jotta tarvittava eristäminen voidaan tehdä. Yksin ei potilasta kuitenkaan jätetä, vaan hänestä huolehditaan kyllä.

Viroon, Latviaan, Tanskaan, Norjaan ja Islantiin saa ulkoministeriön luvalla tehdä nyt myös vapaa-ajan matkoja, eikä tarvitse matkan jälkeen olla karanteenissa 14 vuorokautta.

Latvia oli ensimmäisten maiden joukossa, jotka sulkivat heti rajansa, kun koronan alkoi levitä. He saivat koronan leviämisen kuriin ja siksi tuntuikin, että täällä on huolehdittu asiat hyvin ja maahan on turvallista matkustaa.

VIIHDE JA RUOKAILUT LAIVALLA

Ruoka on yksi tärkeimmistä jutuista, mistä nautin laivalla ja ei tarvinnut taaskaan pettyä, kun ruokailimme Tavolatassa ja Bon Vivantissa.

Viihteen suhteen rajoituksia vielä on, eli illalla esitettäviä show- numeroita on useampia, jotta katsojia ei osallistuisi esitykseen liikaa yhdellä kerralla. Disco ja lasten pallomeri on vielä kiinni, mutta leikkipaikka on auki.

Laivalla ostoksia tehdessä ei tarvinnut jonotella ja oli toisaalta miellyttävää, kun promenadella ei ollut tungosta.

Uusia helpotuksia näihin rajoituksiin tulee kokoajan, joten kaikki helpottuu pikkuhiljaa.

VIETÄ PÄIVÄ RIIASSA – RISTEILLEN HELSINGISTÄ

Satamasta on vain vartin verran kävelyä ja olet keskustassa. Mutta voi sen tehdä vaikka veneellä. Meillä oli Riikaan saapumisen jälkeen risteilyä hieman pienemmällä paatilla ja teimme ihastuttavan veneajelun kanavaa pitkin, läpi kauniiden luonnonläheisten maisemien. Linkki kanavaristeilyyn löytyy täältä.

Veneajelun jälkeen kävelimme vielä kuvaten ja nauttien kauniista puiston istutuksista, suloisista silloista ja pienistä rakennetuista vesiputouksista.

Saimme myös oppaan mukaamme, joka jutteli todella hyvällä suomen kielellä meille Riiasta ja kuljetti meitä vanhan kaupungin läpi. Arnista voi kyllä suositella oppaaksi, sillä hänellä oli miellyttävä rauhallinen tapa kertoa omasta kaupungistaan. Linkin löydät täältä.

Kuvassa vapaudenpatsas, joka on yksi kohteesta, joka kannattaa nähdä, jos Riiassa vierailee. Toinen on Mustapäiden talo ja kolmas Kissatalo.

Riika on kuin Tallinna, mutta vielä enemmän. Jotenkin tuli tunne, että olisimme olleet kauempanakin matkoilla. Täällä kannattaa käydä syömässä tai juomassa drinkit kivoissa kahviloissa. Kunhan vielä terassit ja kaikki ravintolat saavat avata ovensa, niin silloin kaupunki on vielä enemmän elementissään.

Tallink Hotel Riga kannattaa muistaa, mikäli haluaa viettää useamman päivän Riikaa tutkien. Hyviä hotelli- ja risteilytarjouksia löytyy ja lisäksi niitä pisteitäkin ropisee tilille seuraavia reissuja ajatellen.

Kannattaa olla kannella, kun laivamatka kotiin alkaa, sillä sieltä näkee vielä hyvin koko kaupunkia.

Ruokailut Bon Vivantissa on aina elämys ja suosittelen menun valitsemista, jolloin viinit ja ruoka-annokset ovat täydellisesti yhteensopivat.

Tämän reissun yksi ihanista muistoista oli vielä laivan helikopterikentälle pääseminen koko matkaseurueen kera. Tännehän ei noin vain saa mennä, joten meillä oli kapteeni mukana, joka taisi tämän kuvankin ottaa.

Voi sitä avaraa merimaisemaa ja veden ja taivaan sinisyyttä. Täältä pääset katsomaan myös matkalle ompelemaani mekkoa, joka kuvattiin tuolla mahtavissa maisemissa.

Kiitos ihanasta reissusta Tallink Silja ja koko matkajengi.

20 Comments

 • Tiia

  Voi itku mikä fiilis tulee ihan näitä kuvia katsellessa. Ihana sä, koko muu mieletön seurue, mahtava Silja Serenade, lempsulaiva ja Riika. Tämä reissu oli aivan täydellinen ja säätkin kun suosi, ei voisi olla parempaa.

  Upean postauksen olit tehnyt ja kuvat. <3

  Ihanaa viikon jatkoa rakas Minna. <3

  • Minna

   No kyllä näitä mielellään vielä katselee ja muistelee, sillä reissu oli mieletön ja seura mahtava! Silja Serenade on helppo laiva ottaa haltuun ja tykkään juuri tuon laivan avoimesta keskikäytävästä. Säät oli nyt niin uskomattomat, kun vertaan edellisen reissun kuviin:)
   Kiitos paljon ja ihanaa viikkoa sulle myös rakas ystäväni <3

  • Ketoneilikka

   Nyt iski kyllä matkakuume ihanien kuviesi ja matkakuvauksesi myötä ? Itseltäni Riika nimittäin vielä kokematta.
   Ensinnäkin laivamatka näytti sujuneen miellyttävästi ja kannen poseerauskuvat aivan valloittavia!
   Toiseksi jokilaivaristeily näytti romanttiselle, mutta sen lisäksi on toki mainio tapa ottaa kaupunkia haltuun.

   Kiitos kaikinpuolin kattavasta reissuesittelystä ?

   • Minna

    Kiitos Ketoneilikka kommentistasi! Kirjoitit kyllä niin osuvasti tuosta kanavaristeilystä! Romanttinen ja silti hyvä tapa päästä kaupungin keskustaan:) Suosittelen lämpimästi tätä reissua ja Riikaa.

  • Minna

   No sitten on syytä lähteä taas, kun reissuun pääsee:) Mutta kyllä mäkin olen yllättynyt, miten kiva Riika on. Vaihteeksi jotain muuta, joten siinä mielessä hyvä kohde.

  • 1nallepuh

   Miten kauniita, herkullisia ja iloisia kuvia!
   Riika vaikutti käymisen arvoiselta paikalta ja kiva kun laivalla huolehdittiin kuulutuksin tärkeistä asioista jotka matkahuumassa voisi helposti unohtaa. Ihania noi sun mekot⚘

   • Minna

    Kiitos paljon Nalle! Kyllä Riika on mielenkiintoinen kaupunki ja paljon jäi vielä näkemättä. Jurmala vielä kiinnostaisi nähdä:)
    Kyllä kuulutukset hoidettiin asiallisesti ja se sai aina itsenikin muistamaan käsidesin, vaikka kyllä se jo alkaa olla niin selkäytimessä:)
    Kiitos, mekot on niitä vanhoja, tai ainakin osa 🙂

 • Maarit / Sopusointuja_lifestyle

  Riika on kaunis kaupunki – olen käynyt siellä kerran työmatkalla, mutta aikaa oli hyvin vähän kiertelyyn sillä kertaa. Uskon että suomalaisia kiinnostaa kovasti tämä reitti ja oli kiva lukea juttusi matkalta. Ihanat herkut jälleen, kuten aina Tallinkin matkoilla, ja niin iloista porukkaa!

  • Minna

   Riika on kyllä nyt noussut kartalle ja antaa hiukan enemmän kuin Tallinna. Kannattaa käydä tutustumassa ja se Jurmala on minulla vielä haaveissa joskus nähdä ja kokea:)
   Ruokatarjoilut oli kyllä upeat Siljan laivalla ja porukka mainiota seuraa!

  • Minna

   No Ahvenanmaa on myös hyvä vaihtoehto ja mietin myös itse sellaista reissua:) No, loma alkaa kohta, joten ennättäähän tuota vielä! Riika on todella kiva ja helppoa kaupunki ottaa haltuun ja jos tykkää laivalla olemisesta, niin se on juuri sopiva miniloma:)

 • Johanna V.

  Voi vitsit, teille sattui ilmeisesti vielä oikein hyvät säät. Turku-Tallinna kiinnostaa ehdottomasti, mutta lähdöistä mikään ei sopinut tällä erää meille. Ruuat näyttävät myös herkullisilta!

  • Minna

   No todellakin sattui ja kyllä sitä fiilisteltiin, kun päästiin tuonne helikopterikentällekin. Siellä ei olisi hääviä olla tuulisena ja sateisena päivänä. Seuraavana päivänä taisi sitten Riiassakin jo sataa:)Ruuat olivat kyllä upeat, kuten aina näillä laivoilla:)
   Turku-Tallinna voisi tosiaan olla kivaa vaihtelua ja hyvä, että pääsee muualtakin Tallinnaan, kuin vaan täältä Helsingistä:) Harmi, aina ne ajankohdat ei vain sovi.

 • Noora / Seikkailumielellä

  Juuri tällä viikolla varasin itsellekin reissun tällä reitillä elokuun alkuun, tosin vain reittimatkana Riiasta Helsinkiin – menomatka olisi tarkoitus taittaa Viron kautta. Piipahdin Riiassa viime kesänä, joten kaupunki on tuttu, mutta tämä laivavaihtoehto on niin piristävä lisä tämän kesän reissuvalikoimaan, että miksipä Riikaan ei lähtisi sen vuoksi toistamiseenkin 🙂

  • Minna

   Tuo kuulostaa hyvälle ratkaisulle, koska eniten aikaa kuluu juuri tuohon risteilyyn, joten jos haluaa saada kaiken irti Riiasta, niin noin kannattaa tehdä. Riika on kyllä kiva kaupunki ja noinkin lähellä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *