Käsityöt

CARIBIAN CORAL NEULE

Caribian Coral neule syntyi haaveistani päästä joskus Karibian saarille vierailemaan. Karibian sähäköistä väreistä olen kuullut ja nähnyt kuvissa, joten kun neule alkoi käsissäni ja päässäni valmistua, ajattelin ristiä sen Caribian Coral neuleeksi.

Lanka oli värinä niin upea ja koska lämpimät punaiset sävyt ovat niin minua, ei ollut vaikeaa tehdä ostopäätöstä. Varsinkin tämä hehkuva korallin väri veti minua heti puoleensa.

Langat hankin jo vuosi sitten Talinnasta, joten aikansa tämä kypsyttely kesti. Oli niin monta muuta juttua ensin tehtävä valmiiksi, joten en antanut itselleni lupaa heti tätä aloittaa. Olisi saattanut jäädä edelliset neulomukset kesken ja sitten niihin palaaminen olisi ollut hieman tahmeaa.

Lanka on bambua ja puuvillaa, joten hyvin miellyttävä yhdistelmä. Pehmeä lanka, mutta ei kuitenkaan ryhditön. Alize lanka oli myös riittoisa, sillä siinä on 225 m ja puikkoina käytin 3,25 pyöröpuikkoa. Olen mieltynyt neulomaan pyöröpuikoilla, koska ne menevät kätevästi pieneenkin tilaan, kun neule kulkee mukana vaikka reissulla.

CARIBIAN CORAL NEULEESEEN VINKIT

Caribian Coral neule oli toimivin juuri pitsikuvioisena. Pitsikuviot sopivat hyvin juuri kesäneuleisiin, kun iho saa kuultaa läpi ja näin se on myös vilpoisin. Tämä reikäinen neule kuitenkin vaati alleen topin.

Hihat ovat pudotetut ja näin ne saavat olla hieman ylipitkät. Muutamia lisäyksiä lukuunottamatta hihatkin ovat aika suorat.

Reikiä sisältävään pitsikuvioon halusin hiukan koholla olevia juttuja, joten päädyin tekemään pieniä nyppyjä. Tämä taitaa olla peräkkäin jo kolmas neule, jossa nypyt ovat esillä, joten nyppyintoilia täällä ilmoittautuu. Täältä ja täältä löydät nämä toiset nyppyneuleet.

Caribian Coral neule on malliltaan laatikkomainen ja siksi helppo neuloa. Ei tarvitse muuta miettiä, kuin tuon pyöreän pääntien kavennukset ja tietysti seurata pitsikuviota.

Hihoissa sitten tarvitaan muutamia lisäyksiä matkan varrella kohti lopullista leveyttä. Mutta koska neule on laatikkoneule ja olkapää pudotettu, niin leveyttä ei tarvita kovinkaan paljoa, koska hiha on muutenkin jo leveähkö. Pääasia on, että reikäkuviot sopivat hyvin yhteen myös kappaleita yhdistettäessä ja rytmi säilyy.

Ilta, kun olimme kuvaamassa, oli tyyni, kuten joen pinnasta huomaa. Se enteili sadetta ja sitähän sitten tuli. Taitaa tulla seuraavatkin päivät ja jee, minulla alkoi juuri loma!

No, totuus on se, että sadesäällä on ihana istua vaikka parvekkeella ja neuloa. Vaaleanpunertava toppi onkin jo loppumetreillä. Hellettä oli niin pitkään kesäkuulla, että loppui topit kesken ja kiiruhdin sellaista neulomaan. No, kohta se on valmiina, joten eiköhän se vielä hellettä heitä uudelleen, näin loman kunniaksi. Toivon:)

Mikäli innostuit tästä Caribian coral neuleesta, niin latasin ohjeen Ravelryyn, josta sen voi ostaa.

10 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *