Käsityöt

RYHDIKÄS KUKKAMEKKO

Ryhdikäs kukkamekko on ommeltu hiukan paksummasta puuvillasta, joten se päällä tarkenee, vaikka kesäilma ei nyt ihan ole samaa, kuin kesäkuun helteet.

Puhurituulet kaatavat puita ja vettä tulee ajoittain kuin saavista, mutta hetkeksi tulee tauko ja aurinko pääsee näyttämölle. Ei ole nyt sellainen fiilis, että lähtisin kesämekossa kodin ulkopuolelle liikkeelle, mutta pujahdan kukkia kastelemaan lasitetulle parvekkeelle.

Kotimme lähellä eilen kaatui puu rytisten, mutta onneksi ei kenellekään käynyt mitenkään. Mielenkiintoisen voimakkaita nämä kesätuulet nykyisin.

Tästä mekosta ajattelin kirjoittaa, sillä se on jo muutaman vuoden vanha, mutta älyttömän käyttökelpoinen vielä nytkin. Menee arjessa ja myös juhlassa kuosinsa puolesta.

Ryhdikäs kukkamekko on ommeltu hitusen paksummasta puuvillasta, joten se olisi myös käynyt vaikka farkkutakkiin tai housuihin. No, minä tietysti tein siitä mekon. Tässä mallissa sen paksuus on toimiva, sillä nuo laskokset saavat mekon helman kauniisti koholle ja tuovat 50-60 luvun leveät helmat pakostakin mieleen.

Miehustakin toimii hienosti ja on ryhdikäs, eikä sen kanssa tarvinnut vääntää, vaan se tuntui luonnistuvan kuin itsestään.

Mallina tämä aavistuksen vyötärön yläpuolelle loppuva miehusta ja leveä hameosa antaa hiukan hiukan tyttömäisen kuvan. Sopii se silti näin aikuisellekin naiselle, olematta koominen. Tytär tässä vähän aikaa sitten kyselikin tätä mekkoa lainaksi, joten ryhdikäs kukkamekko on monen ikäiselle toimiva.

Vaikka aika usein ompelenkin mekkoni laskeutuvasta kankaasta, niin on kuitenkin kivaa testata, miten paksummat kankaat toimivat ja hyvinhän tämä ainakin onnistui. Täällä yksi mekko hieman ohuemmasta puuvillasta.

Tästä kankaasta onnistuisi hyvin myös kotelomekko. En lähtisi tästä mitään löysää mekkoa ompelemaan, sillä siihen tämä ei taivu. Niin, siitä saattaisi tulla vain teltta.

Millaiset mekkokankaat sinua houkuttelevat , oli ne sitten valmismekkoja tai kankaita ompeluun?

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *