Käsityöt

KALPEAN VAALEANPUNAINEN HAALARI

Tänä kesänä olen esitellyt vanhoja asuja, jotka olen muutama vuosi sitten ommellut. Minulta on tiedusteltu, että mihin kaikki ompelemani vaatteet oikein mahtuvat? Pakko sanoa, että hiukan tiukkaa tekee, vaikka yritänkin kierrättää vanhoja tai muuten minulle sopimattomia asuja eteenpäin. Siksi päätin, että näitä postauksia asuista voi tehdä myös vanhoista vaatteista. Tämäkin kalpean vaaleanpunainen haalari on yksi niistä.

Kalpean vaaleanpunainen haalari tuli ommeltua joskus Kroatian matkalle ja tykkäsin kovasti matkalla kankaan joustavuudesta ja rypyttömyydestä. Laukusta vain suoraan päälle ja menoksi, joten helppoa ja huoletonta.

VINKIT HAALARIN OMPELEMISEEN

Kangas on riittävän peittävä ja napakka juuri haalariksi ja yläosan teinkin kaksinkertaisena. Ainoastaan täytyy muistaa, ettei pikkareiden rajat näy läpi.

Takana on pitkä piilovetoketju ja hiukan täytyy taiteilla, että tuon selässä olevan vetoketjun saa sulavasti auki, kun käy vessassa. Tosin olen oppinut aika hyvin joogailemaan sen auki.

Tässä haalarissa on se hyvä puoli, että sen päälle voi sujauttaa vaikka neuleen, farkkutakin tai nahkarotsin ja pistää valkoiset lenkkarit jalkaan ja asusta tulee kivan rento.

Korkkareissa ja nahkarotsin kanssa se on tyylikäs päiväasu ja sopiva vaikka illallisellekin. Jos vielä haluaa parantaa, niin päälle voi sujauttaa samaa sävymaailmaa olevan pitkän neuletakin, joka minulla olikin tämän parina ja näin asusta saa elegantin kesäasun vaikka mihin. Hattu päähän ja se menisi häävastaanotollakin.

Kankaassa on siis aavistus lycraa, mutta jotta se istuu hyvin, se tarvitsi rintalaskokset. Miehusta kapenee vyötäröä kohti. Housuosa liitetään samanlevyisenä yläosaan ja tässä en laittanut minkäänlaisia sisäänottoja tai laskoksia, sillä se ei niitä tarvitse. Hiukan saa olla siis löysä vyötäröltä ja lantiolta. Mikäli haluaa, voi sen asustaa vyöllä ja saada näin hiukan piristystä.

Kiharatkin ovat saanet hiukan kesätrimmausta, sillä ne alkoivat olla jo liiankin roikkuvat. Harvemmin olen pitänyt näin pitkää taukoa, mutta koska tautitilanne on mikä on, en pitänyt kiirettä.

Nyt olo on keveämpi ja tätä on helpompi hallita ja kuivaaminenkaan ei kestä enää niin kauaa, sillä pituudesta lähti ainakin 5 cm pois.

Täältä näet myös samaisesta asusta postauksen ja aika huikeissa maisemissa.

Löytyykö sieltä muuten muita haalarityyppejä?

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *