Käsityöt

VIRKATTU PITSIMEKKO VELVET SUMMER NIGHTS

Virkattu pitsimekko Velvet Summer Nights on ollut jo yli viikon valmiina ja saimme sen Kolin reissulla myös kuvattua. Ohjeen kirjoittamiseen vain menee tuhottomasti aikaa ja siksi kaikki hommat vähän odottavat jonossa.

Nämä Ukko-Kolin maisemat ovat kyllä upeat, vaikka tuona päivänä ei tietysti ollut se paras kirkkain auringonpaiste säteilemässä järven selällä.

Ihmisiä oli tuhottomasti liikkeellä, eikä varmaan koskaan aikaisemmin ole noin paljoa porukkaa siellä pyörinyt. Koli taisi olla tänä kesänä in paikka. No sitä emme olisi arvanneet, kun mökin varasimme.

Vietimme siis viikon Kolilla, josta teen postausta myöhemmin, mutta nyt jälleen olemme kotona ja vielä viikko olisi lomailuakin tiedossa. Se on tarpeen, sillä aina sitä reissussa väsyy, vaikka kuinka rentoa ja mukavaa olisikin.

Mekko on virkattu kolmosen virkkuukoukulla ja lankana Hjertegarn Diamond Merceriset Cotton. Ihana lanka, pehmeä, mutta silti pysyy kuosissa. Vaikka mekko on aika vartalonmyötäinen, niin se ei silti ole yhtään kovan tuntuinen päällä. Toisaalta käsialani ei ole mitään tiukkaa junttaa, joten se sopikin mainiosti näin piukean mekon malliin.

Mekko on pelkkää ketjusilmukkaa ja välissä piristyksenä pylväsrypäs, eipä juuri muuta. Helppo malli ja nopea toteuttaa. Lankaa minun kokooni meni vajaa 400 g, joten mekko ei ole kovin painavakaan päällä. Aavistus venyy pituutta juuri noiden lenkkivirkkailujen takia.

Mekko on malliltaan suora ja se virkataan alhaalta ylös suljettuna ja jätetään odottamaan hihoja. Hihat kun on liitetty mukaan, päästään virkkaamaan jälleen suljettuna tuo hartiaosa ja pääntie, joka on hieman venepääntien mallinen.

Virkattu pitsimekko Velvet Summer Nights sai nimensä elokuun samettisista öistä, joista varmaankin tullaan nauttimaan. En ole huomaavinaankaan, että sade rummuttaa aika kiivaasti juuri parhaillaan meidän peltikattoa. Kyllä se vielä paistaa ja nautimme sitten niistä samettiöistä.

Mekon alle puin valkoisen ompelemani olkaimettoman trikooalusmekon. Se on hyvin yksinkertainen ja vain selkäpuolella yläreunassa on kuminauha ja hyvin pysyi päällä. Valkoinen tuo mekon tekstuuria kivasti esille ja sitä paitsi mustan aluspuvun kanssa se näyttää suorastaan tylsältä.

Pyrin tekemään vaatteita, joilla olisi monenlaista käyttöä, etteivät ne vain keräisi pölyä kaapeissa. Aina ei kuitenkaan onnistu ja jotkut asut eivät vain taivu kaikkeen, mutta tämä taipuu. Virkattu pitsimekko Velvet Summer Nights näyttää elegantilta mekolta korkkareiden kanssa ja rennolta kesäasulta lenkkareiden kaverina. Syksyllä tämän kanssa sopisi myös saapikkaat ja nahkarotsi.

Mikäli innostuit mekosta, niin löydät tämän ohjeen Kristallikimaran sivulta Ravelrystä, linkin takaa. Ohjeet ovat pdf-muodossa ensin englanniksi ja sitten suomeksi samassa paketissa, mutta voit itse päättää minkä osan haluat tulostaa.

Kokoja on XS, S, M ja myös isompi koko tästä onnistuu, mikäli mitat ovat liian piukeat, mutta silloin pitää varautua hankkimaan muutama kerä lankaa lisää.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *