Käsityöt

CRAZY STRIPES VIRKATTU MEKKO

Crazy stripes virkattu mekko on loistava idea sinulle, jonka kaapeissa lojuu useampi kerä puuvillalankaa ja ne ovat suunnilleen samaa neuletiheyttä. Samasta väristä ja langasta ei välttämättä innosta virkata tai neuloa kaikkia neuleita, joten kannattaa tutustua tähän virkkaamaani mekkoon. Ehkä löydät tästä idean ja saat tilaa hankkia taas uusia lankoja, koska niinhän siinä luonnollisesti käy.

CRAZY STRIPES VIRKATTUUN MEKKOON IDEOINTIA

Crazy stripes virkattu mekko sai alkuunsa innostuksesta käyttää jämälankoja tai no, lankoja, joita oli tullut ostettua liikaa yhteen neuleeseen. Niin ja kun niitä neuleita on tullut tehtyä, on lankoja kertynyt aika monta kerää odottelemaan inspiraatiota.

Tämän mekon virkkaamiseen innosti myös se, että kerrankin langat olivat melkein kaikki puuvillaa ja samaa neuletiheyttä, joten ei tarvinnut paljoa kikkailla. Toki tuo korallisävy on bambua, joten se oli ohuempaa kuin muut ja päädyin tekemään sitä kaksinkertaisella langalla. Täällä postaus tästä langasta tekemääni neuleeseen.

Tietysti on tärkeää, että langat voi myös pestä samassa lämpötilassa, mutta se olkoon jokaisen oma päätös, mitä tähän käyttää. Itse halusin päästä muutamista pikkukeristä eroon, joten siksi jotakin värisävyä on vain yksi, kaksi raitaa ja hyvinhän sekin näyttää toimivan.

Crazy stripes virkattu mekko voi siis olla vaikka kuinka hulluja raitoja sekoitettuna ja se tuokin tähän juuri sitä persoonallisuutta. Yksittäinen erivärinen raita saattaa erottua hyvinkin pikkutarkan virkkaajan silmään, joten ihan nipottaja-virkkaajaa se saattaa ärsyttää. Mutta hei, joskus voi hullutella. Liian säntillinen raidoitus saattaisi olla tylsä. Tärkeäähän on myös päästä eroon niistä jämälangoista, joten tässä se on sallittua, mutta kuka estää virkkaamasta säntillisiä raitoja, sekin on jokaisen päätettävissä tämän mallin suhteen.

Sen verran historiaa, että mustasta langasta on virkattu tämä mekko ja puuterin vaaleanpunainen sävy löytyy tästä neuletopista.

Olen joskus myös neulonut vastaavanlaisen mekon ja tykkäsin pitää sitä kovasti, mutta koska se oli villaa, niin se tahtoi nuppuuntua ja lopulta se näytti turhan nuhjuiselta. Nyt oli aika testata virkkaamalla vastaavaa mekko puuvillalangasta.

Painoa tällä on noin 600 g, joten sen verran kannattaa S-M kokoiseen mekkoon varata lankoja. Virkkaaminen on pelkkää pylvästä, joten se varmasti onnistuu vaikka aloittelijaltakin.

Mekossa on mukavasti liikkumavaraa ja ajattelin virkata sen löysähköksi sen takia, että mekko on varmasti näin mukavampi päällä.

Vaikka tämä Crazy stripes virkattu mekko muistuttaakin elävästi myös räsymattoa, niin sillä on potentiaalia moneen menoon. Se saa olla rento mekko lenkkareiden kanssa kesällä ja käyhän se myös syksyynkin, kun vetää nilkkurit, nahkarotsin tai jakun päälle. Mikäli haluaa asusta asteen hienostuneemman, riittää kun vaihtaa korkkarit jalkaan ja asustaa mekon vaikka mustalla paksulla vyöllä.

Innostuitko vai onko liian crazy idea sinulle?

Mikäli innostuit, niin ohjeen voit tilata sivultani Ravelrystä, linkin takaa. Kun ojeen tilaa, niin siellä on ensin englanniksi ja sitten suomeksi ohjeet.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *