Käsityöt

KUINKA TEHDÄ VANHASTA VAATTEESTA UUSI ASU

To-do-lista on jälleen hieman lyhentynyt, kun keksin kuinka tehdä vanhasta vaatteesta uusi asu. Mekko on Vero Modan vuosien takaa ja tykkäsin silloin tästä mekosta kovasti.

Aikaa on kulunut ja kangas miehustassa löystynyt, lähinnä se osa, joka pitää mekon ylhäällä. Päätin antaa mekolle uuden uuden elämän toisessa muodossa.

Kuinka tehdä vanhasta vaatteesta uusi asu, jos ei koko vaatetta halua hajottaa, mutta asu ei enää toimi. Kun oikein mietin, niin tässä tuo miehusta ei koskaan oikein istunut, sillä se jäi oudosti pussille ja teki kantajastaan pulleamman. Lisäksi olkaimet ponnahtivat aina irti, kun mekkoa käytti, joten joutikin jo korjaamoon.

KUINKA TEHDÄ VANHASTA VAATTEESTA UUSI ASU

Mekosta nappasin yläosan irti leikkaamalla ja kavensin sekä päällyskankaasta, että alushameesta reippaasti senttejä pois. Halusin mahdollisimman vähän kangasta vyötärölle ja sitten tein vain kuminauhakujan yhdistäen molemmat kankaat jälleen yhteen. Kuminauhakin löytyi, jostain entisestä vaatteesta irrotettu, joten kunnon kierrätys/tuunaus tästä tulikin.

Ei kannata jäädä turhaan haikailemaan vanhan vaatteen perään, sillä näin helposti sen voi toteuttaa ja hameesta tulee nyt helpompi käyttää, myös ei-niin-hellesäällä. Sekin oli yksi ongelma, että milloin tätä tarkeni pitää ja usein se alkoi liian helteellä hiostamaan, sillä alushame on aika tiivis.

Tämän hameen kanssa voi saapastella syksyyn vaikka saapikkaiden kanssa ja rouheutta siihen saa nahkarotsilla. Pehmeyttä neuleella ja office-tyyliin voi sitten asustaa jakulla.

Säästin tähän tuon pienen yksityiskohdan mekon miehustasta, eli nauhan ja päässä olevat hopeisen väriset helmet. Pitää varmaankin ommella nauha kiinni, kun se meinasi liukua aina omille teilleen.

Onko sinulla vastaavia vaatteita, joita voisi hieman leikellä ja tehdä uudeksi asuksi? Kannattaa kokeilla.

Haltijan pelloilla kävi kuhina, kun porukat olivat lähteneet koko perheen voimin auringonkukkia hakemaan. Sää oli mitä ihanin, eilisen sateen jälkeen.

Autoja oli tien varrella todella pitkiksi jonoiksi ja parkissa vähän tien tukkonakin. Kyllähän näitä auringonkukkia riittää kaikille. Nämä olivat sellaisia kohtalaisen kokoisia. Monta kertaa isommat löysimme Tuomarinkylän kartanon mailta, jossa olikin sitten hiukan enemmän näitä kukkasia. Kurkkaahan Kristallikimaran instan storyn puolelle, sillä siellä näet miten valtavasti niitä on ja kuinka hurjan isoja ja pitkiä auringonkukat nyt ovat.

6 Comments

 • Tiia

  Onpa ihana mekko ja just ostin saman mallisen Indiskan alesta. <3 Huikean upeat kuvat ja jestas noi auringonkukat on pitempiä kuin sä eli vitsi miten upeita auringonkukkia teillä siellä on.

  Toivottavasti nähdään pian. Halit Minna. <3

 • 1nallepuh

  Niin vain taipui tämäkin mekko uudeksi pienellä tuunauksella. Ihana kun kerrot näitä ideoita, joita sulla tuntuu olevan ehtymätön varasto tuon kiharapilven alla. Auringonkukat ovat kyllä melkoisia katseenvangitsijoita ja kauniita ovat pelloilla ja maljakossa⚘

 • Samavain

  Hieno toteutus! Innostaa itseäkin purkamaan tuota korjauslistaa, sinne kun aina jää projekteja niin pitkäksi aikaa että ne voi laskea jo uudeksi vaatteeksi.

  • Minna

   Kiitos ?. Tässä oli onneksi pieni muutos, mutta suuri ero.
   Kieltämättä noita korjausprojekteja välillä kerääntyy ja aina kaikista ei tule edes tehtyä mitään järkevää. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *