Käsityöt

LOISTAVAT SÄVYT SYYSMEKOSSANI

Nyt on kyllä loistavat sävyt syysmekossani. Ehkä olen turhaan vältellyt näitä kylmiä punaisia, sillä olen kokenut ne sävyiksi, jotka eivät sovi minulle. Nyt voisin melkein väittää, että eivät näytä yhtään hullummalta minun ylläni.

Perjantaina iski kankaiden himotus, vaikka rehellisesti sanottuna, olisihan tuolla varastoissani jotakin kangasta ollut, mutta tilkuista en halunnut nyt alkaa mitään kyhäämään. Tai niin minä luulin.

IDEOITA MEKON OMPELEMISEEN

Loistavat sävyt ja kuviot syysmekossani ovat herkullisesti maalatut, melkein näyttävät vesivärityöltä. Tämän palan trikoota ongin palalaarista ja ajattelin sen riittävän juuri kivaan rentoon mekkoon. Kangaspala oli 110 cm pitkä ja leveyttäkin oli varmaankin sen 130-140 cm, joten mietin, että hihat tulevat siitä sivusta.

Kävi kuitenkin niin, että laskeutuvana kankaana tämä trikoo tulisi paremmin esille mekon mallissa, jossa olisi hieman liikkumavaraa. Ainakin helma voisi hiukan, leveydestä riippuen, aaltoilla, kun leikkaan sen aavistuksen A-malliin. Niinpä päätin satsata leveyteen ja unohtaa hihat, sillä kyllä tästä nyt jonkinlaiset saisin kasattua.

Kyllä se tiukille meni, että ne hihat sain. Roskiksesta jopa piti onkia palasia, jotka olin jo alussa surutta heittänyt menemään. Tajusin vasta sitten, että jos mielin tätä syksyllä pitää, niin hihat eivät voi olla ihan lyhyet.

Kolmeen osaan pilkottuna ja rypytettynä, sain kangaskappaleista hauskat ja persoonalliset hihat, jotka jälleen kerran pelastavat syysmekon tylsyydeltä.

Älä siis vaivu epätoivoon, mikäli kangasta ei ihan riittäisi haluamaasi lopputulokseen, aina voi inspiroitua uudelleen, vaikka hieman mallia vaihtamalla. Nyt ei siis jäänyt kangasjätettäkään, kuin ihan minimaalisesti hieman silppua. Eli tilkkutöitä jouduin jälleen kerran ompelemaan, vaikka toisin luulin. Kesällä jo ompelinkin yhden tillkkutyön ja siitä voit katsoa postauksen täältä.

AURINGON KULTAAMILLA VILJAPELLOILLA

Auringon kultaamilla viljapelloilla oli todella kiva talsia korkokengissä, jotka olin ajatellut kuvastavan tämän mekon tyyliä. Kenkien kannat upposivat kivasti mutaan. No, se oli siinä ja äkkiä vaihtuivat sitten lenkkarikengät jalkaan. Huomaa muuten vyö, jonka kehittelin vanhasta kaulakorusta. Siinä on hauska hieman kuminauhamainen siima, jossa nuo helyt roikkuu, joten se riitti juuri ympärilleni ja antaa hieman mahdollisuutta vaihdella syysmekon tyyliä.

Miten ihana sävy onkaan tuossa viljapellossa. Himoitsin tuollaista viljapellon sävyä kankaassa tai lankoja, mutta eipä se ostos nyt pieleen mennyt, kun näin loistavat sävyt syysmekossani ovat ja mekko näyttää tosi pirteältä.

Syysmekkoni toimii erilaisissa tilaisuuksissa, kun asustan ne kengillä ja maustan vöillä sekä laukuilla. Nahkatakin kanssa ja myös reilun neulepaidan kera toimii myös ja sellainenhan minulla on juuri tuossa tummemman viininpunaisen sävyssä neulottuna. Lisäksi vain saapikkaat tai nilkkurit.

Kyllä vain nämä helpot kankaat ovat ilo ommella, sillä tätä ei tarvinnut edes huolitella ja miten ihana tämä onkaan päällä. Kannattaa aloittaa näistä trikoo-ja collagekankaista mekkojen ompelu, mikäli on vasta aloittelija, sillä näiden kanssa varmasti onnistuu.

Oletko sinä tehnyt kangaskaupassa löytöjä viime aikoina?

6 Comments

 • Maariska

  Makeita ja raikkaita syksyisiä värejä olet löytänyt ja ne kyllä sopivat sinulla hyvin. Syksyisin mekot ovat kyllä monikäyttöisiä ja miellyttäviä päällä, yhdistettynä esimerkiksi legginseihin ja villatakkiin. Callunat ja kanervat viestivät samaa värimaailmaa ja niitä on aina mukava saada taas pihaa koristamaan.

  • Minna

   Kiitos Maariska kommentistasi 🙂 No nämä on kyllä todella makeita ja sanoisinko vielä, että marjaisia sävyjä syksyyn:) Kyllä, leggarit ja paksummat sukkahousut alle, niin kyllä vielä jonkin aikaa tarkenee. Kanervat ja Callunat ovat kyllä ihania väriläiskiä pitkälle syksyyn ja niiden kanssa jopa meikäläinen pärjää!:D

 • Tiia

  Huikean kauniit aurinkoiset kuvat. Vitsi tulee mekonkin sävyt kauniisti esiin ja sinitaivas vielä siellä, oijoi. Taas kerran ihan mielettömän ihana mekko ja nämä sävyt on just sellaisia, joihin itsekin tekee mieli syksyisin kääriytyä.

  Ihanaa viikon jatkoa Minna. 3

  • Minna

   Kiitos paljon ja kerron myös miehelle, joka on nykyisin mun luottokuvaaja:D Mekko onnistui kyllä kivasti ja niin oli muuten simppeli, mutta hihat teki siitä taas vähän persoonallisemman:) Kivaa viikkoa! <3

  • Minna

   Kiitos Nalle <3 Tämä kangas oli kyllä löytö! Aurinkoinen sää on ihana, mutta haastava kuvaamisessa. Tuuli nosti välillä hameen korviin, joten vi uskoa, että kuvia otettiin aika monta:) Väri sopi yllättävän hyvin, vaikka ainahan mulla on vähän fiilis, että pitää olla lämpimiä sävyjä ja nää viileet saa mut kalpeeksi:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *