Sisustaminen

KESÄN KUKKASET TAULUKSI

Syksyn saavuttua saa oikein ihmetellä, kuinka kesäkukat ovat vielä yllättävän hyväkuntoisena ja suorastaan loistavat. Noh, ei tietenkään kaikki, mutta osa kuitenkin. Ajattelin hyödyttää vielä tätä loistoa ja askarrella kesän kukkaset tauluksi.

Olen tehnyt samoihin kierrätyskehyksiin useamman somisteen ja nyt keräsin kesän kukkaset tauluksi ja siellä se nyt ovenpielessä ilahduttaa.

Onneksi tuo myrsky meni menojaan ja meillä se ei pahemmin riehunutkaan, joten kaipa nämä kukkaset tässä jonkin aikaa kestävät.

Kuljin siis pitkin pientä pihaamme ja napsin kukan sieltä ja toisen täältä ja sujautin ne pieniin vesisäiliöihin tai tuubeihin, joita voi ostaa kukkakaupoista.

Otin vähän vettä vesisäiliöön ja sidoin tuon tuubin kiinni kehykseen siimalla.Vanha Ikean kehys on ilman lasia ollut läpi talven tuossa paikalla ja vielä se siinä porskuttaa, varmaan tämänkin talven. Kehyksen yläreunaan olin sitonut siimalangan, johon olikin parempi näitä kukkasia sovitella ja sitoa.

Kukat tahtovat kyllä kääntyillä oman mielen mukaan tuossa tuubissa, mutta antaa niiden hakea oma paikkansa. Osa varmaan lakastuu piankin, mutta ainahan voi laittaa tilalle uuden kukan.

Äitienpäiväruusun viimeiset kukinnotkin sain näin vielä esille, kun muuten koko ruusu oli kasvanut vähän turhan suureksi puskaksi ja se pukkasi vain lehtiä.

Vuosi sitten kokeilin samalla idealla yhden Hortensian kanssa tätä ja se toimi yllättävän pitkälle syksyyn. Pääset katsomaan postausta täältä. Tämän kierrätyskehykseen yritän aina tehdä jotakin vuodenaikaan sopivaa luontojuttua tai koristetta.

Lisäsin vielä tuota siimaa peittämään pari oksaa murattia ja sehän sopikin hauskasti tuohon reunoille. Muratti pärjää hyvin ilman vettä jonkin aikaa.

Kesän kukkaset tauluksi -somiste, saa nyt ovenpielessä lohduttaa hetken, mikäli syksy alkaa ahdistamaan. Olen ostanut vasta pari kanervaa, joista osa on parvekkeella. Muutoin ollaan vielä vähän vaiheessa tuon syksyn somistamisen kanssa täällä pihalla.

Hävettää, sillä vasta äsken irrotin sen keväisen somisteen pois tuosta paikalta ja laitoin tämän uuden. Linnut ovat jo lentäneet pesästä aikoja sitten. Ei tämä vaihteleva näyttely ihan nopsaan näköjään vaihdu 🙂

Innostuitko sinä tästä ideasta? Joko sinä olet laittanut syksyn kukkia esille?

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *