Lifestyle

ASIANTUNTIJOIDEN MAKUVALINNAT SYKSYYN

Yhdessä Viinilinnan ja Raflaamon kanssa

Viikon alussa oli miellyttävä tapahtuma Presidentti hotellin ravintola Bistro Manussa, jossa pääsin maistelemaan asiakasomistajaviinejä, sekä herkuttelemaan syksyisen menun makuelämyksillä.

Millaisia olivat sitten asijantuntijoiden makuvalinnat syksyyn, kun asiakasomistajaviinit juhlivat 20 vuotistaivaltaan?

Poikkeusaikana erityishuomio oli tietysti turvallisuudessa. Joka toinen pöytä oli katettu ja mm. käsidesiä ja maskeja oli hyvin saatavilla ja tarjoilijoilla oli kunnon visiirit kasvoillaan.

Asiantuntijoiden valitsemat asiakasomistajaviinit, ovat olleet S-ryhmien ravintoloissa myynnissä jo 20 vuotta. Me suomalaiset olemme saaneet hiukan valistusta ja oppia siitä, millaisia viinejä kannattaa nauttia eri ruokien kanssa. Kun juomien ja ruokien maut kohtaavat ja valinnat ovat oikeat, niin lopputulokseen ei voi olla kuin tyytyväinen.

Kestävä kehitys on viinivalikoimassa tärkeää ja vastuullisia viinejä toivovat myös myös ravintola-asiakkaat. Näin asintuntijoiden makuvalinnat syksyyn ovat kriteerien suhteen olleet selviä.

Juhlavuoden viinit, etelä-sisilialaiset Barone Montalton viinit, rose-, valko-, puna-, sekä kuohuviini ovat kaikki vegaaneja ja luomuviinejä. Nicolas Feuillatte Brut on asiakasomistajasamppanja. Nämä ovat monitoimiviinejä, jotka ovat useamman makuun ja sopivat seurustelujuomana tai ruuan kanssa, oli se sitten pizzaa tai pihviä.

Viinien tulee olla helppoja, jotta illallisen tai seurustelujuoman valinta ei tuota liikaa päänvaivaa. Harva osaa itse sujuvasti valita ruokiin sopivat juomat, joten illanviettoon voi keskittyä rauhassa, kun esille tuodaan ne viinit, joiden kanssa saa upean makuelämyksen.

Minusta tämä kyllä kuulosta hyvälle idealle ja mielelläni annan itseni asiantuntijoiden johdateltavaksi juomien suhteen, sillä en todellakaan ole niin perehtynyt viinien maailmaan.

Kaikki nämä Barone Montalton asiakasomistajaviinit saat S-Etukorttia näyttämällä hintaan 23.90 e/pullo ja samppanjan 43,90 e/pullo kaikissa Suomen s-ravintoissa.

ILLAN MENU

Tervetulomaljana meillä oli Barone Montalto Organic Brut, eli herkullinen kuohuva. Ei liian makea eikä kuiva, mutta juuri sopiva.

Allergisena minulla oli alkuruokana vegelautanen, muilla oli kalaa. Juomana Barone Montalto Organis Brut. Kaunis kattaus on puoliruokaa ja se kyllä pitää paikkansa.

Seuraavaksi tarjoiltiin Myskikurpitsakeittoa ja sienikroketti, Barone Montalto Oraganic Rose. Tämä yhdistelmä oli kyllä ihana ja tuo rose oli kyllä niin raikas. Usein rose mielletään kesäjuomana, mutta se sopii hyvin myös talveen ja varsinkin pikkujouluaikaan ja jouluruokien kanssa, sillä viinin hapokkuus toimii hyvin juuri jouluruokien parina.

Pääruokana oli muheva ja mehevä ja hiukan enemmän arkiruokaa muistuttava Hirviwallenberg, jonka kyytipoikana tarjoiltiin Barone Monalto Organic Rossoa. Täyteläistä punaviiniä, joka kruunasi aterian.

Taisin sanoa liian aikaisin tuosta kruunaamisesta, sillä parasta usein on ruuan päätteeksi juuri ihana makoisa, kermainen makea jälkkäri. Lakritsi Crème brûlèe, olisin voinut syödä sitä vielä lisää, niin herkullista se oli.

Kiitos illasta ja miellelläni käyn nauttimassa joku ilta vielä lasin sitä roseeta ja kuittaan, että asijantuntijoiden makuvalinnat syksyyn olivat onnistuneet niin viinien, kuin ruokienkin suhteen.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *