Käsityöt

SNOW WHITE SOCKS

Nämä Snow white socks ovat olleet katsotuimpia neulejuttuja täällä blogissani, jos näyttävät tutuilta. Näistä on tullut kyselyjä ja tarkempia ohjeitakin on minulta näihin pyydetty. Päätin tehdä kaaviot ja kirjoittaa ohjeet kunnolla ylös. Näistä sukista on tehty postaus viime joululta.

Valkoiset sukat ovat kauniit jo itsessään ihan sileänä neuleenakin, mutta halusin sukkiin haastetta ja siksi vaihtelin eri juttuja mukaan. Aloitin pampuloilla, siirryin salmiakkia muistuttaviin kuvioihin ja lopulta letteihin. Näistä tuli sellaiset talvisemmat sukat, joten nimesin ne nimellä Snow white socks.

Olihan tässä vähän hommaa, kun laskin silmukoita ja naputtelin kuvioita, mutta nyt pitäisi olla ohje kunnossa. Varaudu siihen, että silmukat tuossa pampuloissa vähän lisääntyy, mutta silmukkamäärä palautuu seuraavaa kuviota aloitettaessa.

Snow white socks ovat ohjeissa kokoa 37-38, sillä näitä voi helposti leventää itse ja jatkaa jalkaterääkin pitemmäksi tai vastaavasti lyhemmäksi. Omat sukkani taisivat tulla hiukan liian isoiksi teristä, mutta eipä tuo haittaa.

Valkoinen on tosiaan kauneuden lisäksi helposti likaantuva, mutta nämä Scholler Stahl Baby merinolangasta neulotut sukat voi pestä 40 asteessa koneessa.

Mikäli innostuit mallista ja sukista, niin ne löytyvät nyt Ravelryn sivustolta Kristallikimaran ohjeista. Sinne pääset suoraan tästä ja ohje on ensin englanniksi ja sitten suomeksi. Niin ja on siellä muitakin neulejuttuja, joihin löytyy ohjeet.

Jouluun on vielä hetki aikaa, sen verran, että jos nyt aloittaa neulomisen, niin saa ne varmasti jouluksi valmiiksi.

4 Comments

 • Tiia

  Superihanat, rakastan villasukkia ja neulesukkia ja mullahan on aina leffoissakin mukana ja tykkään kyläänkin ottaa omat sukat. Tulee niin kotoisa ja lämmin olo. Todella kauniit. <3

  Mukavaa uutta viikkoa Minna. <3

 • 1nallepuh

  Miten kauniit, puhtaan valkeat villasukat?
  Villasukat on ihan parhaat, käytän niitä kotona ja varsinkin mökillä. Siitä alkaa viikonloppu kun vetää villasukat jalkaan⚘

  • Minna

   Kieltämättä valkoinen väri on kaunis, mutta sitten pitää miettiä, missä niillä hiihtelee. Helpolla pohjat ovat likaiset ja aina se pesukaan ei riitä, mutta siitä viis, tein kuitenkin valkoiset:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *