Sisustaminen

LUONNONMATERIAALIT SYYSKRANSSIIN

Puuhastelimme tänään pihalla ja sain siinä, kuin vahingossa idean, kuinka askartelisin luonnonmateriaalit syyskranssiin. Olin tätä jo mielessä pyörittänyt, mutta kaikki materiaalit eivät olleet vielä löytyneet.

Syksyn yksi haikeista hetkistä on terassin ja pihan siivoaminen, kuihtuneiden kukkien hävittäminen ja terassikalusteiden pakkaaminen pois.

Olemme saaneet pitkään nyt nauttia syksyn lämmöstä ja aurinkoisen pirteistä päivistä, joten tämä vaihe alkaa jo olla kohta ohi ja se vielä pitempi talvi tekee tuloaan.

Ei silti kannata vaipua synkkyyteen, sillä aina voi piristää kotia ja varsinkin sisääntuloa, kun lisää sinne jotakin kaunista ja mielellään luonnosta poimittua.

Yritin olla muka kaukaa viisas ja poimia vaahteranlehtiä talteen juuri silloin, kun ne olivat punaisimmillaan. Heitin ne eräänä sadesunnuntaina muovipussiin ja parvekkeelle ja sinne ne unohtuivat yli viikoksi.

Onneksi väri oli säilynyt ja pyöräytin ruusumaiset kukat niistä ja lakkasin ne liimalakalla, siinä toivossa, että väri pysyisi. No, kyllä se hieman ruskettui, joten en ihan saanut vangittua sitä punaisen ja oranssin hehkua, mitä niissä alunperin oli. Nythän kaikki lehdet taitavat olla jo keltaisia, mutta toimisihan se keltainenkin väri ihan yhtä hyvin.

Tästä on nyt jo pari viikkoa, kun sidoin nämä lehtiruusukkeet ja tuossa ne pöydällä odotti tovin seuraavaa vaihetta. Suurin ongelma oli kranssipohja ja mistä sen tekisin.

Tänään se kranssipohja tuli ihan vahingossa, kun mies nosti vanhan grilliritilän esille. Siltä seisomalta tajusin, että luonnonmateriaalit syyskranssiin voisi toimia grilliritilään sidottuina.

Napsin pihatuijastamme oksia kranssia varten ja kävin ostamassa kaksi pientä gallunaa, jotka voisivat menestyä kranssissa. Ruusukkeiden lisäksi, olin kerännyt lenkkipolun varrelta ruusunmarjoja ja sivellyt myös niiden pintaan liimalakkaa. Vielä hain parvekkeelta useamman vuoden palvelleen hopealangan ja aloitin sitomisen.

OHJEET KRANSSIN SITOMISEEN

Tuijanoksat kannattaa sitoa pikkuisiin nippuihin kukkalangalla tai ohuella rautalangalla ja mielellään vihreän värisellä. Niput voi sitoa kranssipohjaan lomittain ja eri suuntaan, jotta pohjan saa piiloon.

Kun oksat on sidottu, lisätään lehtiruusukkeet ja sidotaan ne sopivin välimatkoin kranssiin kiinni. Seuraavaksi niputetaan gallunan oksia muutama yhteen ja sommitellaan ne kranssiin sopiviin kohtiin ja ne kannattaa myös laittaa molempiin suuntiin, jotta kranssista tulee tasapainoinen.

Lopuksi voi sitoa tai pujotella mukaan ruusunmarjat ja lisäsin vielä kultalankaa ja pieniä marjakuusen käpyjä joukkoon.

Ujuta uonnonmateriaalit syyskranssiin ja saat kauniin tervetulotoivotuksen vieraillesi. Kausivalot ohuessa langassaan tuovat myös herkkyyttä kranssiin, joten kausivaloaika on nyt meillä korkattu.

Mikäli kiinnostuit aiheesta enemmänkin, niin täältä löytyy vuosia sitten ideoimani kranssi lehdistä.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *